За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 36 800
  • 754
  •   1
Отговори
# 60
  • Sofia
  • Мнения: 29 055
Така казват,но за мен са си горчиви,дори белите и шарените винаги изкисвам в студена вода.

Ох,много ги обичам ,но напоследък след като съм ги яла ме приболват бъбреците и трябва да ги избягвам Disappointed Relieved

# 61
  • Мнения: 9 449
всичкия патладжан е "богат" на соланин. Кой повече, кой по-малко. Много от новите сортове (те са нови само за БГ) са с ниско съдържание и дори да не се изкисват - не нагарчат. Преди време си мислех, че е до бял и черен, но се оказа, че белия на село пуска много повече черна вода /и горчи/ от един сорт .. някаква вдовица беше, холандски - черен, огромен, за който ми донесоха семена от там. 
Сега имаме един шарен /лилаво-бял - тънък и дълъг, който никак не горчи и топчест - бяло-розово-лилав пак, който също никак не горчи.
Но и рецепторите, панкреаса и  бъбреците на всеки човек са  различни и затова всеки ги усеща по различен начин.

# 62
  • София
  • Мнения: 3 358
Здравейте, сега ще задам един тъп въпрос, ама ми е за първи път и искам да съм сигурна. Колко време варите царевицата на кочани ? Навсякъде чета различно време..четох за 30-40 мин, четох и за 2 часа.. Та ще споделите ли като по- опитни Hug
Царевицата варя на пара около десетина минутки (след като заври намалявам котлона на средна степен).            Ако много млада царевицата и по 6-7 мин. съм варяла.

# 63
  • Мнения: 978
Мога ли да направя шоколадов ганаш с течен шоколад и сметана?

# 64
  • Мнения: 2 815
Ганаш - не.
Крем - да.

# 65
  • Мнения: 2 469
Момичета, не исках да правя нова тема. Искам да Ви помоля за съвет за хубава готварска книге с лесни, вкусни и ако е възможна здравословни рецепти. Искм да подаря на приятел, любител кулинар, за сега начинаещ. Grinning Не иска да търси в сайтове и итернет, затова искам да е книга някаква. Благодаря Ви!

# 66
  • Мнения: 2 266
Мъжът ми вчера донесе бурканче песто.Как да го използвам.Никога не съм използвала песто.

# 67
  • Мнения: 43 367
В салатки със сиренце върви идеално.

# 68
  • Мнения: 4 859
Мъжът ми вчера донесе бурканче песто.Как да го използвам.Никога не съм използвала песто.

Розов или чери домат,моцарела и песто ми е любимо.
Брускети с песто и различни добавки-моцарера, прошуто или пармезан
Спагети със запържен в масло/зехтин чесън, песто и някакво сирене
Пица ,намазана с песто,чери домати и моцарела
Пиле с песто,домати и кашкавал
https://www.mish-mash.recipes/2016/01/byrzo-pile-s-pesto.html?m=1

# 69
  • Мнения: 355
Някой сушил ли е сини сливи във фурна с вентилатор. На 4 етажа са тавите и на 60 градуса. Дали ще стане.

# 70
  • Мнения: 9 449
Мъжът ми вчера донесе бурканче песто.Как да го използвам.Никога не съм използвала песто.
и още пилешко филе с песто https://pep-4o.blogspot.com/2019/07/blog-post.html
чеснови франзели с подправки https://pep-4o.blogspot.com/2017/06/blog-post_79.html

# 71
  • Мнения: 1 577
Някой сушил ли е сини сливи във фурна с вентилатор. На 4 етажа са тавите и на 60 градуса. Дали ще стане.
Сменяш местата на тавите през няколко часа. Ако фурната е вградена, се получава конденз и капе през вратичката (при мен се разду чекмеджето под фурната. Вече го вадя, и слагам тава, в която да се събира влагата).

# 72
  • София
  • Мнения: 12 216
Мъжът ми вчера донесе бурканче песто.Как да го използвам.Никога не съм използвала песто.
Така и не разбрах какво песто е, Дженовезе ли е, Россо ли е, има разлика в ползването им.

# 73
  • Мнения: X
Как да сготвя хубав ориз с пилешко (на конци, почти разварено месо), което ще давам на поотрасналото бебе след годинка? Искам да го впечатля.
Само варен в тенджера, дали ще е хубав?

Последна редакция: пн, 29 юли 2019, 00:12 от Анонимен

# 74
  • Мнения: 9 449
ако си сигурна, че вече може да яде оризчетата Simple Smile http://pep-4o.blogspot.com/2010/02/blog-post_07.html

Общи условия

Активация на акаунт