За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 36 820
  • 754
  •   1
Отговори
# 75
  • пак там
  • Мнения: 2 892
Здравейте,

Трябва ми рецепта за разядка с люти чушки, сурови като че ли. По мои спомени - беше с чесън, оцет, магданоз и копър. Чушките бяха цели.

Можете ли да предложите нещо?

# 76
  • Русе
  • Мнения: 6 135
Скрит текст:
Здравейте,

Трябва ми рецепта за разядка с люти чушки, сурови като че ли. По мои спомени - беше с чесън, оцет, магданоз и копър. Чушките бяха цели.

Можете ли да предложите нещо?


https://ipeychev9.blogspot.com/2018/08/blog-post.html?fbclid=IwA … jyarWRUVpGFtsVRk0

# 77
  • Варна
  • Мнения: 1 522
Здравейте, т.к на моменти се затрупваме с някакви домашни плодове съм замразявала в суров вид ягоди, кайсии, праскови, смокини. Пасирам ги и ги правя на торбички за десерти за бебето. Е изяждаме ги в близко бъдеще, не са замразени за месеци. Имам предвид че няма никакъв консервант или термична обработка. Сега имам сини сливи и т.к малко по - различен ми се вижда плода като консистенция, се чудя  дали мога да процедирам така, или да правя компоти?

# 78
  • Мнения: 4 859
Здравейте,

Трябва ми рецепта за разядка с люти чушки, сурови като че ли. По мои спомени - беше с чесън, оцет, магданоз и копър. Чушките бяха цели.

Можете ли да предложите нещо?

Лято чушлета с подлучено кисело мляко
http://yoli-www.blogspot.com/2014/10/blog-post_14.html?m=1

Апетитка на Пепчо с прясна краставица и люти чушки
http://pep-4o.blogspot.com/2017/05/blog-post_12.html?m=1

Разядка с люти чушки и крема сирене
https://vicktory.wordpress.com/2017/03/27/%D0%BF%D0%B8%D0%BA%D0% … %D0%BA%D0%B0/amp/

Мариновани пълнени люти чушки с крема сирене
http://lussisworldofartcraft.blogspot.com/2018/09/cream-cheese-h … -peppers.html?m=1

# 79
  • Мнения: 603
Здравейте, търся рецепта за бананов сладкиш с маково семе,но да НЕ е сух,а сочен. Simple Smile

# 80
  • Мнения: 15 044
За втори път правя клафути. В рецептата няма набухвател. Дали поради тази причина или друго бъркам, но ми остава един... като глетав. Имам голямо желание да го направя "като хората", защо не ми се получава?

# 81
  • Мнения: 22 867
Скрит текст:
Здравейте, т.к на моменти се затрупваме с някакви домашни плодове съм замразявала в суров вид ягоди, кайсии, праскови, смокини. Пасирам ги и ги правя на торбички за десерти за бебето. Е изяждаме ги в близко бъдеще, не са замразени за месеци. Имам предвид че няма никакъв консервант или термична обработка.
Сега имам сини сливи и т.к малко по - различен ми се вижда плода като консистенция, се чудя  дали мога да процедирам така, или да правя компоти?

rozi4ka222 , сини сливи замразявам за сладкиши. Срязвам ги по дължина на половинки, махам костилката и слагам в пликчета. Не пречи като се извадят замразени, да се размразят, пюрират или за каквото там ще ти трябват.

# 82
  • пак там
  • Мнения: 2 892
Не, Лейди Готик, не беше нито една от тези. За съжаление. Но благодаря все пак!

# 83
  • Мнения: 12 169
Здравейте, имам два въпроса:
Чистих си шкафа с подправки и намерих пликче с чай матча, което стои няколко години. Не мога да си спомня какъв цвят беше, когато го купих - имам спомен за много ярко зелен, а сега гледам, че е по-тъмно зелен. Има ли му нещо? Чудя се за какво мога да го използвам, освен за оцветяване на сладкиш.
Днес си направих тесто за палачинки. Смятам да го използвам в продължение на няколко дни. Въпросът ми е колко време може да стои в хладилника (в купа с капак) без да се развали

# 84
  • Мнения: 1 464
Моля, изпитана рецепта за тиквички в буркани, без аспирин.

# 85
  • Мнения: 22 867
Моля, изпитана рецепта за тиквички в буркани, без аспирин.


doroty3, погледни Любимите тиквички и прецени дали ще ви допаднат. У нас се харесват, но вкусове разни.

# 86
  • София
  • Мнения: 12 216
За втори път правя клафути. В рецептата няма набухвател. Дали поради тази причина или друго бъркам, но ми остава един... като глетав. Имам голямо желание да го направя "като хората", защо не ми се получава?
нЕ ,  при клафути набухвател няма, такава е консистенцията на тестото,  ето ти два вида,

https://recepti.gotvach.bg/r-67010-Френско_черешово_клафути

https://recepti.gotvach.bg/r-72974-Френско_клафути_с_ягоди_и_череши

Здравейте, имам два въпроса:
Чистих си шкафа с подправки и намерих пликче с чай матча, което стои няколко години. Не мога да си спомня какъв цвят беше, когато го купих - имам спомен за много ярко зелен, а сега гледам, че е по-тъмно зелен. Има ли му нещо? Чудя се за какво мога да го използвам, освен за оцветяване на сладкиш.
Днес си направих тесто за палачинки. Смятам да го използвам в продължение на няколко дни. Въпросът ми е колко време може да стои в хладилника (в купа с капак) без да се развали
Нищо ѝ няма, това си е чай  смлян на прах, също го държа в шкаф.

# 87
  • Sofia
  • Мнения: 29 062
Такъв чай ми бяха донесли преди години,никак не ми хареса и го хвърлих.Откъде да знам,че с него може да се боядисват сладкиши...
Има ли някакъв мирис като е в тесто?

# 88
  • София
  • Мнения: 12 216
Такъв чай ми бяха донесли преди години,никак не ми хареса и го хвърлих.Откъде да знам,че с него може да се боядисват сладкиши...
Има ли някакъв мирис като е в тесто?
Купих го специално заради сладкиш, има и вкус , аромат и цвят. На мен ми харесва, но е специфичен.

# 89
  • Sofia
  • Мнения: 29 062
Надявам се да не е като на спирулината Frowning

Общи условия

Активация на акаунт