СЕДМИ КЛАС. Смелите - на трето, другите са на морето

• 49 151
  • 743
  •   1
Отговори
# 375
Не мисля, че балът на трето класиране масово се вдига. Досега не съм чула някой да е паднал на трето класиране на по-ниско място от това, на което приет на предходните две класирания. Това, че не съм чувала, разбира се, не означава, че няма такива случаи, но ми се струва, че са по-скоро изключения. Справката, както и справката за второ класиране, отразява само бала на участвалите в трето класиране деца. Децата, участващи на трето класиране, след целените училища, пишат пак училището, в което са били приети на предходните класирания и ако не успеят в желаното училище, отново се класират на същото място /и в тази тема има такива/, тъй като няма как да ги измести някой с по-нисък бал. И "по-високият" бал на трето класиране вероятно често е на дете, прието в същата праралека на второ класиране. Разбира се на трето класиране има хипотези, при които може да попаднеш и в различно училище /ако няма места в това, в което си бил приет на предходните класирания/, но ми се струва, че масовият случай не е такъв.

ПП. Свидетелствата за основно образование са цветно сканирани в системата с прекрасно качество. Wink

За съжаление за Варна точно така се е получило. На трето класиране останаха училища, които  по статистика на желанията на учениците се нареждат след езиковите и МГ. В тях места няма за трето,(само две бройки в едната) а в тези само по няколко бройки. Има разлики до сто точки между второ и трето за тях. Някой са повече и от първо. И много от тези които не са се записали на второ не са попаднали пак в същото училище за което им е стигнал бала.

# 376
  • София, в момента в любимото ми село Железница
И на мен ми се струва, че за някои училища от средния ешелон са се вдигнали минималните балове.
Напълно произволно напр. от второ класиране:
2222127 127 СРЕДНО УЧИЛИЩЕ
1274 Чужди езици - АЕ ИЕ БЕЛ ГИ
327.500
419.500
без квоти

На трето:
78. 2222127 127 СРЕДНО УЧИЛИЩЕ
1274 Чужди езици - АЕ ИЕ БЕЛ ГИ
352.000
364.000

Това може да означава, че някои от децата, поели риска, не само не са успели да се придвижат напред, но дори може и да са слезли надолу ако разумно са написали и още училища след това, в което са били класирани при подаване на новия списък с желания. Възможно е да са останали и без класиране.
Също така в НЕГ са се явили  за трето класиране момчета/момче с доста по висок бал /469/ спрямо този на второ класиране /455/. Явно е имало пренареждане на желанията спрямо първото подаване.

Риск печели, риск губи.

Интересна статистика. Ще видим и обявените места за 4-то.
И в паралелката на дъщеря ми в 18то с ФЕ и ИЕ на второ минимален бал 370, а на трето 411, бая покачване

# 377
Здравейте и от мен.  Някой в темата се интересуваше от единственото място в строителния АС с немски. Вчера е записано мое близко дете там. И на трите класирания се класира там, за трето не го записаха и беше обявено за свободно. Явно си е било неговото място и вчера го записаха.
Успех на всички незаписани и чакащи четвърто.
да, моето момче се интересуваше от това място. Дано пък август някой се отпише от там, ако види по-хубаво място в обявените свободни.

# 378
И на мен ми харесваше това място АС с НЕ, но при нас мат . е по- зле от бел и няма да стане. Ако решат нещо по красота да приемат на четвърто да ходим, ама иначе няма шанс😀
Гледам и 31- во немската паралелка е с по- висок мин. бал от второ класиране, но пък на испанската е паднал .
Абе рисковано си е трето като цяло.

# 379
Elea Lea, в 31-во с немски е точно нашето приятелско дете, имаше 1 място. Целеше се в 35-то, не я приеха и от 18-то с немски отиде в 31-во с немски, казват, че специално за немски е по-добро, дано е така. Иначе в 18-то с немски бала е паднал доста на трето.

# 380
ако иэбраната паралелка не се эапълни какво следва нататък?

# 381
След третия етап на класиране, ако записаните в дадена паралелка са под норматива за минимален брой ученици, началникът на регионалното управление на образованието закрива паралелката и насочва учениците към паралелка, в която има свободни места.
Или участвате в четвърти етап.

# 382

Нотариално заверен препис на диплома има същата стойност, като оригинала. Не е необходимо да си запознат в детайли. Всеки средно интелигентен човек го знае.
Това е така и ... не е така. Simple Smile
Нотариално заверено копие на оригинал доказва, че съдържанието е вярно с оригинала. То може да свърши работа в много случаи - загубен, унищожен оригинал и т.н.
В конкретния случай проблемът не е дали се дава фалшиво свидетелство, за което е нужна превантивна мярка като нотариалната заверка, а е наложен механизъм за доказателство, че детето не кандидатства, докато е все още записано другаде. Наредбата изисква да си изтеглиш документите, т.е. оригиналите, мястото ти не се пази и опитваш на 4-то като навсякъде представяш тези оригинали без да ги оставяш. Друг е въпросът, че за да облекчат изтрещелите от маратона родители и деца, някои училищата изискват копия с ясното съзнание, че децата не са отписани. Отделно има и регистър със свидетелства, в момента е в профилактика (насред капманията) и не знам дали самите училища могат да проверяват свидетелствата, но това е без особено значение.
В този случай нотариална заверка е абсолютно излишна и не променя нищо в казуса. Simple Smile

п.п. Пууу, Дидева, два реда не може да драсне човек без да го изпревариш с навременна и точна информация...за регистъра, примерно.. Simple SmileSimple SmileSimple Smile
Аз точно така си разглеждам казуса, затова ми беше интересно да разбера дали някой е успял да кандидатства с такова копие, без да тегли оригиналът и да се отписва от училището съответно.

# 383
  • София
Миналата година много хора успяха с обикновено ксерокопие и без отписване.

# 384
Sanaka, на 4то класиране ли?

# 385
След третия етап на класиране, ако записаните в дадена паралелка са под норматива за минимален брой ученици, началникът на регионалното управление на образованието закрива паралелката и насочва учениците към паралелка, в която има свободни места.
Или участвате в четвърти етап.
благодаря

# 386
По повод на баловете в 3 класиране направих си справка за паралелките, които ни интересуваха в Испанската:
2 класиране - 164 ГПИЕ 1642 Чужди езици- ИЕ_ФЕ 458.500 девойки
3 класиране -  164 ГПИЕ 1642 Чужди езици- ИЕ_ФЕ 438.500 девойки

2 класиране -164 ГПИЕ 1644 Чужди езици- ИЕ_ИтЕ 458.000 девойки
3 класиране - 164 ГПИЕ 1644 Чужди езици- ИЕ_ИтЕ 433.500 девойки
 Както се вижда, балът се е сринал драстично - по над 20 точки. Направих си справка и за други паралелки, които са ме интересували в Първа АЕГ и във Френската - навсякъде същия резултат - балът пада дали с 2 или 20 точки, но пада. Направих преглед и на миналогодишната ситуация - пак същото като цяло с някои дребни изключения. Правя уговорката, че гледам само Испанската, Френската, Първа АЕГ и Втора АЕГ - девойки. Та моят извод е, че третото класиране не е толкова страшно за децата с висок бал.

# 387
  • София
Sanaka, на 4то класиране ли?

Да, на четвърто.

# 388
Въпрос от чисто любопитство. В паралелките с квоти дали на четвърто класиране имат право да се приемат деца от другия пол за запълване на местата, ако няма кандидат от същия пол за обявеното място?

Последна редакция: ср, 31 юли 2019, 14:53 от Rady

# 389
Въпрос от чисто любопитство. В паралелките с квоти дали на четвърто класиране имат право да се приемат деца от другия пол за запълване на местата, ако няма кандидат от същия пол за обявеното място.
                    Това зависи от директора,който издава заповедта за попълване на класовете.Може да включи условие без квоти.

Общи условия

Активация на акаунт