СЕДМИ КЛАС. Смелите - на трето, другите са на морето

• 49 186
  • 743
  •   1
Отговори
# 345
  • София
AniK, разбира се, че ще споделяш тук. Ако не тук, то къде? Hug
Аз още по средата на годината спрях да обсъждам матурите с приятели и познати. Усещах, че се отегчават и не разбират напълно моите терзания. Добре, че беше форумът, за да оцелея. Тук излях много емоции, срещнах разбиране, подкрепа, много себеподобни,  които ти дават усещането, че не си куку и че вълненията, тревогите, очакванията, разочарованията са нормални и те също ги изпитват.
Матурите няма да ми липсват, но тези моменти, които имахме с вас, с шегите, закачките, споделените емоции, сълзите и смеха, определено да.
Много трудна ми беше тази година, много нерви похабих, много нощи не спах, много уикенди си останах вкъщи, солидарна с детето, което беше на поредния пробен, много вино изпих, много се смях с вас, поплаках си даже, но и разбрах, че животът ни подготвя винаги по някоя изненада и не всичко се случва, както сме го очаквали и планирали. Но това в крайна сметка не винаги е лошо и от него може да произходи нещо наистина прекрасно. Heart

# 346
  • Sofia
Толкова много ви благодаря за положителната енергия, насочена към нас!!! Two Hearts

jenap, колко добре те разбирам....SadKissing Smiling Eyes Revolving Hearts

# 347
Бях подала в 157, 105, 23, 119, 138, 12, 119, 30, 127, 7, 1, 31, 22 дори и за свободните места в най - желаните езикови гимназии, но не се получи. На 2 класиране не стигнаха 0,5 точки за 105 СУ. В петък съм си пуснала отпуск и ще обикалям всички тези училища, надявам се, че все някъде ще се запише.

Ще стискам палци за вас. Обаче не подкрепям съвета да водите детето. Мисля, че е много травмиращо за дете да не бъде прието и да обикаля по училища да търси място. Мисля си и друго, оригинал трябва да ви искат само ако ще го приемат и запишат, а не да се даде и да се чака класиране. Защото си мисля, че ще има училища които ще чакат известен период да видят колко деца ще изявят желание. Дано този период да не е повече от ден два... Но ако всички искат оригинал и се чака класиране как да се ходи по други училища? Така може да се изпуснат местата в други училища,а не е сигурно, че ще стане в това на което е оставен единствен оригинал... Нещо много необмислено. По скоро оригинала трябва да се показва и да се пише на копието"вярно с оригинала"...
От страна на училищата обаче може в няколко да обявят едно дете за прието, ако е само с копия и да се чака записване или не и по ред да звънят на следващото.....
Всичко основно се решава на второ класиране. Другите по сроко трябва да са резерви, защото реално класиранията не са четири с тези единични бройки.
Ако четат мами 06 да знаят, че  най - често баловете на трето не падат, ами се вдигат.

# 348
yasmina, по-горе вече беше написано, че оригинал се иска само за сверяване, а не се задържа.

Последна редакция: ср, 31 юли 2019, 11:21 от Rosita

# 349
  • София
Добро утро,

Въпреки, че записах вчера сутринта дъщеря ми, статуса в профила е незаписан в НПМГ и това което ме учудва е, че статуса за 125 е записан.
Има ли и други такива случаи?
Ако не се обнови до края на деня дали е проблем?

# 350
Нашият статус също не е променен...а някакъв входящ номер дава ли се при эаписване?

# 351
  • София
Добро утро,

Въпреки, че записах вчера сутринта дъщеря ми, статуса в профила е незаписан в НПМГ и това което ме учудва е, че статуса за 125 е записан.
Мисля, че нямаш причина за притеснение. Вероятно изчакват и днешния ден да се запишат приетите деца от различните училища и ще се промени статусът. Поне на предишните класирания имаше не малко подобни случаи.
Отново поздравления за чудесното място за детето и най-вече за смелостта и издръжливостта ти! Heart Eyes

# 352
При эаписване оригинала на свидетелството эа 7 клас остава ли в съответното училище?

# 353
  • София
При эаписване оригинала на свидетелството эа 7 клас остава ли в съответното училище?

Да

# 354

Ако четат мами 06 да знаят, че  най - често баловете на трето не падат, ами се вдигат.
                  В някои параелки това се е случило.

Последна редакция: ср, 31 юли 2019, 09:45 от Didia

# 355
По-скоро не. От вчера на страницата на РУО - София-град има съобщение за отчитане на класирането.

Отчитането на III класиране от ВСИЧКИ училища, осъществяващи прием в VIII клас, ще стане на 31.07.2019 г., сряда, след 18 ч.  в РУО – София-град,  етаж 5, зала 503.
При отчитането следва да представите:
 протокол за трето класиране за всяка паралелка;
 списък на учениците по паралелки и оригиналите на свидетелствата за завършено основно образование, подредени по реда на списъка;
заверено копие на заповед на директора на съответното училище с приложен график за IV класиране

Обръщам внимание, че ВСИЧКИ училища носят отчет на приема до момента, независимо дали са имали класирани ученици на второ и/или трето класиране (без закритите паралелки).

Което пък означава, че обявяването на свободните места за четвърти етап вероятно няма да се случи сутринта на първи, ако се налага допълване на информация в системата.

# 356

Ако четат мами 06 да знаят, че  най - често баловете на трето не падат, ами се вдигат.

Четем и още как! Едни се вдигат, едни падат, няма закономерност явно.
Имаше по-назад нещо за нотариално заверено свидетелство за 7 клас, може ли да замести оригинала на 3то и 4то? За какво го правите?                 

# 357
Според мен идеята за нотариалната заверка дойде от мама - юрист. В гражданския процес нотариално завереният препис (за достоверност) може да замести оригинала. Но тук не сме в съдебна процедура и надали някой директор е запознат с процесуалния кодекс. Обикновеното копие следва да върши идеална работа.

Аник поеми въздух, опитай на четвърто класиране и ако училището ви е 73-то, ще стане. Успокой се и мисли само за това, че искаш правилното място за детето. Иначе ще прегориш от емоция, а острастявнето често ни отклонява от пътищата на съдбата. Не е добре нещо да се желае на всяка цена. Ако пък има да се случва, ще стане лесно, а ти ще знаеш, че така е следвало да бъде. Стискам палци. Късмет и спокойствие!

Скулптур, 22-ро СУ не е лошо училище. Предната година то беше най-желано. Днес без английски не може, а ако детето е математически тип, ще си учи сериозно, ще развива математиката и ще може след това да продължи в математическа специалност. Желая ви, да намерите мир и да сте сигурни, че искате да учи младата госпожица в съответно училище.

Успех на всички незаписали се. Нека най-сетне да останат удовлетворени.

# 358
 Благодаря Шарлот, но изобщо не е типа училище, което търсим. За 3 и 4 профил не знаят нищо. Не знаят какво ще се учи в 11 и 12 клас. На всички въпроси, отговорът беше "език".

Нотариално заверен препис на диплома има същата стойност, като оригинала. Не е необходимо да си запознат в детайли. Всеки средно интелигентен човек го знае.

# 359
  • София
Здравейте,
Можете и нас да ни добавите към списъкът за родителските срещи - в 1 АЕГ е приета дъщеря ни Simple Smile
Стискам палци на всички за 4то класиране ! Напълно разбирам какво преживявате. Нас ни приеха на 3то класиране.Много късмет и успех на всички новоприети !

Общи условия

Активация на акаунт