Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема № 7

• 57 359
  • 757
  •   1
Отговори
# 615
Аз не бих тъпкала хормони ей така.
Моят репродуктивен гинеколог,като му се оплаках, че ми се съкращават дните между два цикъла, каза - нормално. Това са естествени неща. Няма смисъл да се прави нещо. Мен с толкова хормони ме натъпкаха при трите инвитро опита, че имам за цял живот. Но който не го е  и има мерак да се тъпче, вземайки предвид всички странични ефекти, да го прави. А и виждам, че който е нямал репродуктивни проблеми, тепърва открива топлата вода за хормони, изследвания и т.н. Дала съм хиляди за няколко години. Щадете си здравето, а не комфорта. Защото един ден може да ви коства много.
Един редови гинеколог няма да даде подобен съвет.

За моите 48 години НИКОГА не съм пила хормони, освен това лято 4 месеца Оргаметрил заради киста, която за 2 месеца нарастна до почти 7/5 см, и тъй като билки и таблетките на д-р Тошков не помогнаха, гинекологът каза: няма как да се избегне хормоналната терапия. Пих ги до началото на септември, киста вече нямам, оттогава 4 цикъла поред без лекарства. Възможно ли е приема на 4 месеца Оргаметрил да има такъв огромен ефект в главата и очите - аз съм на ръба да се срина психически от тревога докато дойде време за лекар. Плаша се да не е нещо в мозъка, въпреки, че лятото ми правиха скенер на главата заради друго оплакване. Точно тогава бях с кистата. Знам ли вече. Главоболие имам от студентските си години и дотолкова съм им свикнала, че ги търпя.

Последна редакция: вт, 31 дек 2019, 12:39 от Kateritsa

# 616
Kateritsa, синът ми е с алергии от рождението си и това, което съм научила за реакциите на организма е, че няма значение количеството или продължителността на прием, а поносимостта от организма.
Моите реакции започнаха още на 5 ден от противозачатъчните. Друг медикамент ми подкоси краката (добре че бях седнала) на 2 час от приема. Трети довършвах с антихистаминов препарат, защот нямаше как да го прекъсна (борих се с кръвоизливи и ако прекъснеш лечението се започва отначало...).

# 617
  • тук и там
Ходя редовно на гинекологичен преглед.Всъщност примолут-нора ми беше изписан от двама различни гинеколози.Споделям на мен какво ми помогна..И наистина не съм имала репродуктивни проблеми, второто дете родих на 40гд- защото се случи така  .. И до сега не съм пила хормони.Но...за мен в случая са добро решение! Да си със  някакво зацапване 20 дни от месеца-ами не е окей..

# 618
И аз съм пила прогестерон за 3 месеца преди години, не мисля, че е тъпкане с хормони. Понякога се налага и всеки си преценява.

# 619
  • София
Честита Нова Година! Спорна, мирна и успешна ви пожелавам да бъде! Simple Smile
Аз също втори път пия примолут-нор. За задържани фоликули. Първия път беше преди 2-3 г. Сега като видя трите кисти ми го изписа. За 3 месеца прием се изчистиха и спряха зацапванията, които получавах. Не мисля, че трябва да чакам да се образуват кисти или полипи и да си създавам повече проблеми, отколкото би ми създал приема на прогестерон когато се налага.

# 620

Пожелавам ви здраве!

# 621
Въпрос към тези , които са пили прогестерон за 3 месеца / примолут нор, дуфастон/, имате ли миоми и отрази ли им се по някакъв начин? Благодаря!

# 622
Въпрос към тези , които са пили прогестерон за 3 месеца / примолут нор, дуфастон/, имате ли миоми и отрази ли им се по някакъв начин? Благодаря!
Пия прогестерон повече от 3 месеца, от няколко години всъщност. Имам и малка миома - 2,5 см. Прогестерона не повлия на размера ѝ. Повлия на кървенето, което се предизвикваше от нея.

# 623
Здравейте всички! На 51 години съм, и проблемите ми започнаха от преди 2 години единствено със задържане на вода. Живея в Африка и, започнах да консумирам повече див ям и пия витекс. Просто си реших проблема поне за сега. След като вляза в менопауза ще си набавям изофлавони. Преди 6 месеца ми изписаха противозапатъчни, като обяснението беше, че ще вляза по-плавно, но за жалост нещата се влошиха, понеже естрогена беше висок и ги спрях. Витекс и див ямс за пременопауза, това е - родих се. В БГ мисля че няма ямс по пазарите, но пък може да го потърсите на таблетки или както го продават... Успешна година на всички! 😘

# 624
  • София-Младост
Ямс е сладък картоф, сега дали е точно див не знам, но се продава и в България, макар че не е евтин и вкусово наподобява тиква, и не всеки го харесва.
Не бях чувала да изписват противозачатъчни на тази възраст. Не помня аз до колко пих, но АГ каза, че след 35 (по спомен) не се изсипват, а предложи спирала тогава.

# 625
  • В градината...
За пременопауза пият див ямс /таблетки/, защото съдържа естествени вещества, наподобяващи прогестерона.

# 626
  • тук и там
На някои им върши работа, както и кремовете със растителен прогестерон-на други не.Преди примолут нора пих и витекс и див ямс със месеци-  но не ми повлияха по никакъв начин за съжаление.По-добрият вариант е да се позлват  натурални  добавки ,разбира се..но не  на всеки повлияват.На капсули беше моят ,иначе не съм опитвала.

# 627
Ямс е сладък картоф, сега дали е точно див не знам, но се продава и в България, макар че не е евтин и вкусово наподобява тиква, и не всеки го харесва.
Не бях чувала да изписват противозачатъчни на тази възраст. Не помня аз до колко пих, но АГ каза, че след 35 (по спомен) не се изсипват, а предложи спирала тогава.
Ала-Бала, изписват и още как! Повечето от тях са естрогенови и затова трябва да се съобразяват, че прогестеронът намалява след определена възраст. Не всеки АГ го прави и стават такива бели... (като при мен).

# 628
Див ямс ям всеки ден. Всъщност това ми е въглехидрата на мен. Хем като десерт. Не виждам с нещо да ми е помогнал. Аз нямам и кой знае какви оплаквания за сега. Но с него и без него, все тая.

# 629
  • тук и там
Див ямс и батат едно и също ли са? Замислих се,като казахте че ги консумирате всеки ден..

Общи условия

Активация на акаунт