Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема № 7

• 58 075
  • 757
  •   1
Отговори
# 90
  • София
Във връзка със холестерола,майка ми препоръчва сутрина за закуска чаша кисело мляко с 3л овесени трици,било полезно да държи холестерола в норма...е,при много  лоши показатели не вярвам да помогне,но няма да навреди.

Не е съвсем така. По-горе беше споменато лененото семе. Хора с проблеми в щитовидната жлеза трябва да употребяват ленено семе с повишено внимание. Също така фибри не са препоръчителни за всеки стомах, овесени трици на мен хич не ми понасят. Да не говорим специално за овеса, който изобщо не е диетичен за какъвто минава. Всяко нещо си има и своите вредни въздействия.

# 91
Момичета, знаете ли след седем дневен прием на прогестерон кога мога да очаквам цикъл?
Три дни, максимум пет и трябва да е дошъл.

beki8, Ала-Бала,, благодаря момичета! Трети ден, още чакам, никакъв го няма.

# 92
Пейдж и аз съм в очакване,не се чувствам добре, от година ми идваше на 21-23 дни , а сега вече 35 ден нищо, а приднаците са налице,болки долу ниско,кръст,гърди,въобще зле...все още не съм пила нищо ,но се замислям. А и от 01.07 спрях вечерната иглика ,а от нея сякаш намаляха ПМС ,мислех да почивам от нея 3 месеца,но ще я почна пак.Но се чудя ще е добре ли да взема и витамини за коса,кожа и нокти,че косата нещо ми е станала ужасна....оф трудно е да си жена на 45... Cry

# 93
  • София
....оф трудно е да си жена на 45... Cry

Aaaa, не така де... какво му е трудното? Същата работа като и преди 45 Wink Има къде, къде по-страшни неща. Няма да се даваме, я! Wink

На мен този месец ми зацапа по средата. На морето. В края на месеца така и така ще си ходя на АГ-то, дано всичко да си е само от някакви хормонални разбъркваници.

# 94
…...Aaaa, не така де... какво му е трудното? Същата работа като и преди 45 Wink Има къде, къде по-страшни неща. Няма да се даваме, я! Wink…..

Абсолютно, даже има неща които много ми харесват в тази възраст. Например непукизъм. Направо съм вклюбена в това ново чувство/усещане. Голяма работа е. Кой кво казал, кво си помислил, харесвам ли му, не му ли, все ми е тая. Даже не ми пука ако някой ми се обади и каже че идва в нас до 5 мин, да му кажа хич да не ми идва, че в момента не ми е до него поради някоя причина Simple Smile Само да сме здрави!

ana74 тия витамини за коса малко загубена работа, но пък не пречи да се пробва, само не залагай големи надежди. Ако нямаш дефицити открити конкретни ще е безсмислено. Пример - проверявала ли си Б12 например. Ако нямаш дефицит, с едни витамини за коса може да се предозираш (зависи от състава). Аз например нямам дефицит на Б12. Ще е безсмислено да ги пия. Косопад ако имам, пак ще имам. От друго ще е.

# 95
# 96
vici75 не съм си изследвала за витамин В12,може и да си пусна,за да видя как е.
Четох за див ям и се чудя между вечернат иглика и див ям,коя е по добре...

# 97
  • София-Младост
Пробвай, на мен ямса не ми действаше никак, но игликата ми е задължителна веченяколко години.

# 98
vici75 не съм си изследвала за витамин В12,може и да си пусна,за да видя как е.
Четох за див ям и се чудя между вечернат иглика и див ям,коя е по добре...

АКо ще изследваш железа Simple Smile, изследвай всичко - феритин, желязо, Б12! Всяко носи различна информация. Но кой ще ти ги разчита и аз не знам. Май личните лекари не вдяват много от такива подробности. Виж какво ще ти кажат, ако има отклонения търси хематолог. АКо няма значи всичко е наред. Косопада няма да ти е от тия.

Иначе ямс пия и аз и иглика. Ямс пия защото от вас прочетох, иначе конкретни оплаквания нямам за сега. Иглика уж за ПМС. Едва ми помага, но спра ли я, е още по-зле.

Lemy всичко по статията звучи супер, въпроса е кога ще дойде в БГ. От една седмица съм в някакъв филм с лоши мамографии. Сега ще ходя на биопсия. Показвам им тук мамографията от БГ предната година, тия се удариха по челата. Викат това нещо е за боклука което си донесла. Как е възможно някой на света, да ползва подобни снимки за дагностика. Еее викам, айде посмалете малко, важното е че на тях им върши работа и там хора живеят.

# 99
vici75, дано всичко излезе наред. 👍

# 100
Благодаря Lemy Flowers Hibiscus искрено се надявам и аз. Ще ви пиша колкото да знаете, т.к. споменах, без да окупирам темата със проблема. За сега ще се биопсират калцификати. Предната година ги нямаше. Все се надявам, дори и да е лошо, поне да не е станало много лошо и да е в рамките на ранно хванатите. Другата седмица ще знам със сигурност.....

# 101
  • Добрич
viki75, успех с изследването!

# 102
Понеже има връзка с новия етап от живота ни в който навлизаме за това си споменавам проблема. Бях на 42 когато направих първата мамограма. Нямаше нищо. Предната година, казаха появили са се кисти. Сега вече на 44 са се появили калцификати. Направо да се чуди какво да прави човек. Като четеш тук и там, едни отричат мамограмите (мои познати например), други ги препоръчват. Тоя доктор вика дума да не става да пропускам мамограма годишно. Кое е редно и кое не? Иначе оплаквания нямам никакви. Болеше ме дясната гърда, но там няма абсолютно нищо. Нали тренирам като луда, явно някой нерв съм възпалила. Но лявата гърда няма нищо обезпокоително което да чувствам. И ето белята се задала. За тия които съветват да не се ходи на мамограф, не знам в една такава ситуация какво биха се аргументирали. А доктора докато коментирахме ми казва в тая възраст от тук на сетне тия кисти, калцификати и образувания са очаквани. И съм още с цикъл, какво ме чака като спре....Да вярва ли човек, дали не се чуди тоя каква важност да си предава.....

# 103
Вики, разбирам те, и аз постоянно боря някакви кисти (дано само да е само това де)от както ме удари щитовидната.
Всичко ще е наред. 👌
Тук при кой мамолог си ходила?

# 104
  • Русе
Мамографията не е панцея и не при всички дами помага. Аз съм правила много в чужбина но там никой не ме информира, че плътността на гърдите ми е голяма и нищо не се вижда дефакто. А доброкачествени боклуци из тях дал Господ Sad
Хората имат само лични лекари а аз имам и личен онкохирург. Съдба.
Обаче от както хормоните ми влязоха в ритъм и си пия Витекс-а редовно, кистите спряха да се възпаляват, фиброаденомчето спря да расте и нямам никакви болки в гърдите. Преди на всеки 2-3 месеца се налагаше да ги източват. От февруари не съм ходила на преглед което си е направо рекорд.
Моята панцея за момента се оказа Витекс-а Simple Smile Пу-пу.

vici75
, стискам силно палци  Praynig

Общи условия

Активация на акаунт