Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема № 7

• 58 284
  • 757
  •   2
Отговори
# 510
Цитат

Нормално е да отидете на АГ незнам зори защо чакате.
Ами защото за този период все пак са нормални тези неща... като отидеш на лекар задължително те натъпкват с хормони...
Ето , че днес това "зацапване" се  трансформира в цикъл, така че смятам сега да изчакам четири-пет дни и тогава ще видя вече ако спре нормално...значи е ок.
То АГ си е неизбежно за профилактика де...
[/quote]

Много съжалявам че не мога да съглася, но две седмици зацапване не могат да бъдат сметнати за норма дори на нашата възраст. Всеки решава сам дали да пие хомони и съответно  го съобщава на гинеколога си, но на преглед трябва на отиде.

# 511
  • тук и там
Аз бях така.Зацапване от ден 19-ти до 26-27-ми,после ми идва цикъла -и там една седмица откарвах.Цяла година изкарах така,че и две даже , щото било нормално за възрастта(тукашния Аг нищо не ми изписа,така каза). Три месеца на примолут нор и нямам никави зацапвания вече,идва си ми на ден 26-ти(на толкова ми е цикъла вече,не на 28). Примолута от друг Аг ми беше изписан.Не знам до кога ще е така,страх ме е да се похваля чак-но при мен ,за сега поне-прогестерона добре повлия.

# 512
pipi_mb, благодаря!

# 513
Оффгф мен ме почна зимната криза - изпотяване сутрин, болки в гърдите, акне, нощно сърцебиене. Дано ми дойде че пълзя по стените вече.

# 514
  • В градината...
Тази нощ се мятах като риба на сухо. Жега, та не се трае. Само преди един ден замръзвах. Но сега ще ми идва, та ме почнаха лудите.

# 515
  • Бургас
Приложението ми на телефона продължава да ме стресира: 47 дни закъснение на цикъла т.е. 2 вече изтървах... Досега играеше през последната година, ама сега вече се изнервих тотално! Един-два пъти ми зацапа леко еднократно и това е Sad

# 516
Приложението ми на телефона продължава да ме стресира: 47 дни закъснение на цикъла т.е. 2 вече изтървах... Досега играеше през последната година, ама сега вече се изнервих тотално! Един-два пъти ми зацапа леко еднократно и това е Sad
И при мен два месеца ме пропусна .След 5 дни според календара трябва да имам МЦ, но нямам признаци да ми идва, нямам и зацапвания. Като изключа вълните които намаляха / или свикнах с тях/ се чувствам добре.
Но предният месец в датите за цикъл , а го нямаше, се чувствах ужасно! Засега все още нищо не пия, но обмислям варианта след Нова година да посетя и лекар.

# 517
Изпуснала съм ви.
Моят цикъл засега е ок, но последния месец акнето ме съсипа.
Наблюдавам, че спряха да болят гърдите след ову, та до цикъла.Беше мн.силна болката.

# 518
  • Бургас
Оплаках се тук и все че дойде... и реши да наваксва май за изпуснатото време Disappointed Relieved Такива парчетии не съм изхвърляла никога досега Flushed

# 519
Оф и при мен едно акне избива, а никога не съм имала такова.. до сега 😳
И последния цикъл си беше с доста съсиреци. И гърдите болят от 14ти ден, не постоянно но миналия и няколко предишни цикъла така. Уж хормоните са ми в норма, а всички симптоми които описвате имам 😱
Всичко друго е наред от към прегледи, може ли да имам тези симптоми в предмено, дори и с нормални норми хормони?

# 520
Здравейте момичета!
Имам проблеми с цикъла и август ходих на АГ.
При прегледа ми каза, че съм в уволация и всичко е ок.
Нямам кисти , само единия яйчник и по-малък.
Имах трудно забременяване преди 14г, но естествено. Стерилитет 8г и бебето дойде. Имам и второ на 10г дете.
Проблемите почнаха преди 4г.
Та, август ми дойде и септември по часавник.
И после 3м. го нямаше.
Дойде ми преди седмица с болезнени гърди.
От 3 дни вечер имам горещи вълни.
Събуждам се нощем със сърцебиене и лицето ми гори в огън.
Сслагам мокра кърпа и така 10-15мин.
Сега си мисля, че паник атаките преди години май са били предвестници на пременопаузата.
Пия Ремифемин, но от 2 дни.
Ще ходя при личната, че да ме праща някъде. На невролог ли , на ендокринолог ли, но не издържам.
А и последните дни ме се събра доста работа . Предполагам, че и преумората си казва думата.
Ползвам Валидол, но и той вече не действа.
Вие чак толкова силни горещи вълни получавали ли сте?
Чак ми идва да тръгна към Спешното отделение, но то няма смисъл.
Мисля да искам направление за невролог. Крайниците са ми вечно студени, а нощем ми изтръпват ръцете.

# 521
Ендокринолог задължително, гинеколог

# 522
Личната е свършила направленията.
Предписа ми Магне Б6.
Обмислям идеята да отида на частно в лабораторията и да си пусна изследвания.
Нямам идея какви хормони да изследвам и в кой ден точно , но предполагам,че там ще знаят.

# 523
Личната е свършила направленията.
Предписа ми Магне Б6.
Обмислям идеята да отида на частно в лабораторията и да си пусна изследвания.
Нямам идея какви хормони да изследвам и в кой ден точно , но предполагам,че там ще знаят.

И аз съм със твойте оплаквания, освен това на паник атаки го докарвам понякога...Ендокринолога ми каза да пусна ЛХ, ФСХ и Естрадиол на 2-3 ден от нач. на месечния цикъл/чакам да дойде, за да видя най-накрая на какво се дължи тоя лудост/.При мен цикъла е все още налице, но за последните 6 месеца на два пъти ми се случва да ми подрани с около 5-6 дни.Ако си следиш хормоните на щитовидната - ок, ако не - няма да е зле да пуснеш и ТСХ и ФТ4 да се види там какво е положението.По около 12-13 лв на хормон - можеш да прецениш каква сума ще платиш.Някои лаборатории имат и пакети.

# 524
  • В градината...
Не виждам какво ще помогне изследването на ЛХ и ФСХ, освен да подейства информативно.
Хубаво е да се изселдват Б12, тестостерон, магнезий...
Намалените нива на Б12, на магнезият, както и на тестостеронът, са спътници на менопаузата и за тях можем да съдим по депресията и др. подобни красоти.
В темата за изследването на хормони Денис дава добри съвети.

Общи условия

Активация на акаунт