Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема № 7

• 57 397
  • 757
  •   1
Отговори
# 570
  • Бургас
Значи определено си е отклонение при мен.
Скрит текст:
Един ден понамаля и си викам, айде изтече се, ама тц - пак си се засили и всеки ден свежа кръв и съсиреци Sad
И естествено точно по празници ще се случи ooooh! Tired

# 571
  • Пловдив
Ако е обилен и е повече от 10 дни посети АГ.
При мен миналата зима така беше и имах удебелина  лигавица -наложи се абразио.
Сега последният ми цикъл продължи около 15 дни но беше съвсем слабо/ също не ми беше идвал два месеца/ ...И спря . Но нямах загуба голяма на кръв.

# 572
Еее, Брадата, много кофти, и то по празниците. Дано се разминеш с абразиото, може доктора да реши да пробва с хапчета нещо.

# 573
Втори месец преди цикъл ми се подува лимфен възел под мишницата. Някой, нещо?

# 574
Здравейте,
Ще отида на лекар, но докато стигна ще се побъркам от мисли. Този месец М е доста оскъдна. И имаше един съсирек около 3 см, който не е червен, а по-скоро бял, но като го стисна има кръв, на консистенция е като охлюв, оф... Подозирам, че е от ендометриума, но защо не е червен, защото капе малко кръв ли?! Не ми се е случвало никога и много се притеснявам. Дали ви се е случвало такъв съсирек? Иии често ли се случва пременопаузата да почва на 41 (почти 41)?

# 575
Имала си понатрупана лигавица. Не се притеснявай. Разбира се че трябва да отидеш на гинеколог за успокоение, но просто иначе всичко е наред. Аз цял живот съм била с най-много разнообразни по форма, размер и консистенциян съсиреци. А има хора на които им се случва рядко или никога. Но не е предвестник на предмено.

# 576
  • Бургас
О да, и аз не съм имала преди съсиреци, ама сега с този анормален цикъло-излив такива неща излязоха от мен, че се изумих от размери и консистенции! На прегледа се видя миомата, дето си я знам, киста някаква, която не притесни лекаря, силно удебелена лигавица на матката и получих отново препоръка за отстраняване на матката (имам си показания за това). Засега карам с кръвоспиращи лекарства, които ми се отразяват доста зле на други неща, ама... Дано спре вече, че желязото ми падна на 5!

# 577
Вradata, защо не потърсиш и второ мнение, и ако този лекар също е за отстраняване да действаш? Преди около 2 години в болницата бях с 2 жени, на които им махнаха матките. Бяха много щастливи, че са си решили проблема с миомите и кръвоизливите.

# 578
О да, и аз не съм имала преди съсиреци, ама сега с този анормален цикъло-излив такива неща излязоха от мен, че се изумих от размери и консистенции! На прегледа се видя миомата, дето си я знам, киста някаква, която не притесни лекаря, силно удебелена лигавица на матката и получих отново препоръка за отстраняване на матката (имам си показания за това). Засега карам с кръвоспиращи лекарства, които ми се отразяват доста зле на други неща, ама... Дано спре вече, че желязото ми падна на 5!
същата ситуация и при мен,  с тази разлика, че миомите бяха три. ..Но това преди две години.  Предлагаха ми операция, но аз отказах..положението обаче е трагично и тази година не посмях да отида на гинеколог.

# 579
Брадичке
С риск да предизвикам спорове защо не се заинтересуваш и обсъдил с повече от един гинеколози въпросът  с хормонална спирала. Сестра ми е с миома отняколко години (тя е на 35 с две деца ) и си сложи такава.  Задържа я макар че казваха че можела и  да падне .Една година мина и е доволна. Аз също имам такава спирала , но моята е поставена  по други причини и затова няма да споменавам конкретно мен.

# 580
  • В градината...
Вече 18 дни ми зацапва, ако цикълът е бил 4-5, значи 12-13 отгоре. Не е кръв, не е и кафяво, а едно розово. И то само 1-2 пъти на ден. Усещането ми е сякаш ще ми дойде или сякаш ми е възпалена уретрата. Ама го и обясних. Много ми е сложно с АГ-тата и не знам къде да отида, пък и ме е страх, честно казано.

# 581
  • Бургас

За операцията това е второ мнение от съвсем различен лекар. Просто миомата е на такова място, че няма как да я махнат без да ми засегнат и матката, а започват да се множат гадините... Рени, не съм чела подробно за спиралите, може да го направя като имам време. Хем ми се иска да приключа един път завинаги с тези притеснения, хем пък операцията не е съвсем безобидна и също крие рискове след това. Колебая се вече една година, а трябва да реша нещо... Засега поспря уж след 2 дена хапове, ама ще съм на тръни следващите месеци Sad

# 582
  • В градината...
Защо не пробваш с хомеопатия, но при истински, класически хомеопат?

# 583
Бях свидетел на две операции за махане на матка. Лапароскопски и двете. След 24 часа в реанимация и двете жени се обслужваха сами, ставаха, слизаха по стълби, пиеха си кафето в барчето на болницата, а на следващия ден бяха изписани.

# 584
Всеки случай е индивидуален. И на познат жена му отиде да си прави в Плевен лапароскопска операция за махане на матката заради мома, но след нея се оказа, че има и разрез, и не се оправя сама след нея. Така, че, не всички операции минават толкова леко.

Последна редакция: пт, 27 дек 2019, 18:21 от Lemy

Общи условия

Активация на акаунт