Перилни препарати и омекотители – 59

• 48 423
  • 747
  •   1
Отговори
# 420
Обаче лидълските ролки миришат на вгранено още в магазина. И вкъщи също почват да миришат така - бях намерила една която там беше ок.

# 421
  • Пловдив
Тета, аз нямам такъв дерт...вече трета ползвам.

# 422
То и аз 3 имаХ...вчера хвърлих третата...беше се вмирисала...

# 423
  • На брега на реката
Напръсках отново с Фрош-а за баня, че ми е свършила лим.киселина и постоя 20 мин. Пъхнах в пералнята и резултата е почти добър, но ще трябва още поне 1 третиране. Става дума за бели тениски на ММ, които е прал на ръка на село и ми ги донесе в това състояние.

# 424
Лимонтозуто е ВИНЕНА киселина.
Лимонената е друга.

# 425
  • оттам, откъдето започва България
Забелязвам, че както е разисквано неведнъж в темата, все по-често се опитват да пробутват гел или капсули вместо прах. Гел да кажем съм склонна да взема, но капсули никога не съм ползвала и не възнамерявам.

Офффф, те нека да си предлагат, това е по-малкото зло. Лошото е, че много жени редовно перат с течни и капсули на 30 градуса, за да не им се похаби прането. Rolling Eyes

# 426
Защото не се замислят.

Помня като купувах пералнята и отворих книжката в магазина, и видях програма 3 чАса и ми стана лошо- помислих че се шегуват нещо. Бързо затърсих с очи по-кратки и като намерих, се успокоих. Направо щях да я отказвам....ако нямаше и кратки.

# 427
  • have faith and be patient ..
Момичета как да разбирам тази маркировка

В сба има персил 120 пранета за 35 лв, стария вариант колор, мисля да взема, но от маркировката не разбирам дърт ли е, къв е Simple Smile има и от тези разфасовки за бяло и цветно

# 428
Цитат от 1-ва стр.:
Как да разбера кога е произведен перилният препарат и докога е годен?
На перилните препарати, произведени за българския пазар, задължително е отпечатана дата на производство или датата, до която продуктът е годен. На продуктите на Хенкел и на Юниливър е отпечатана датата на производство, на продуктите и P&G - крайната дата на срока на годност, а датата на производство е под формата на код.
Срокът на годност на праховете на Юниливър и P&G е 2 години; на Хенкел – 3 години.
Срокът на годност на течните на P&G и Юниливър е 2 години; на Хенкел – 3 години.
Срокът на годност на капсулите на P&G, Хенкел и Юниливър е 18 месеца.
Срокът на омекотителите е между 18 месеца и 3 години и е добре да се гледа опаковката
При перилните препарати, произведени за чужбина, има само код, защото законодателството не изисква на такъв тип продукти да се обявява срок на годност. При P&G и Юниливър принципът е един и същ: първата цифра от кода е годината на производство (5 – 2015, 6 – 2016, 7 – 2017), следващите три цифри са номерът на поредния ден от календарната година (напр. за 2016 г. 010 – 10 януари, 268 – 24 септември, 356 – 21 декември). Следващи цифри или букви показват производствената площадка и часа на производство.
Sign Exclamation Перилните препарати остават безопасни и могат да се ползват след изтичане на срока на годност, но е напълно възможно качеството на изпиране да е понижено поради разрушаването на активни съставки като избелителите и ензимите.

ПП Странно е написано, но според мен е произведен на 21.01.2019 г. Разгледай и другите пакети какъв печат имат.

# 429
Алекс..не е много изгоден този за 120 пранета. В К 60 пранета го пускат около 15 лв. Персила.
А и такава голяма торба за какво ти е.

10цифр.код на Ариела го махнаха отдавна.

Този Персил в СБА не е офиц.внос...едва ли важи инфото от 1стр.за сроковете. Произведен е за друг пазар просто.

# 430
Мисля че това е турски Персил.

# 431
Турски е Персила за 66пранета, аз го имам. Като тукашния е само дето слагам две чаши и половина, даже нямам място чекмеджето. Май 250мл беше дозата. Според мен няма смисъл от тези огромни прахове, освен ако не си го вземеш на супер,супер цена от Турция.

# 432
  • have faith and be patient ..
Тет, 120 са 6х20 пранета, 35/6 =5.83 за 20 пранета.. По-евтино не съм виждала.. :/

# 433
В К пускат 60 за 15 лв.
В Била има по 5 лв за 20...от разпродажбата.

# 434
  • Сливен
да похваля денкмит за бяло,изпра тъмночервен молив от бяла памучна блузка без накисване на 60 градуса.

Общи условия

Активация на акаунт