Ако си врял и кипял в правенето на сладко, спечели със ЗАХИРА

  • 8 755
  • 177
  •   1
Отговори
# 45
  • Мнения: 929
Оставям плодовете поръсени с захарта една нощ  и варя на слаб огън. Качествената захар също е от голямо значение.

# 46
  • Мнения: 1 113
Винаги правя сладкото като го варя на слаб огън и разбърквам постоянно. Така то няма шанс да загори и да има вкус на загоряло

# 47
  • Варна
  • Мнения: 11 348
- Да се подбират качествени плодове, с еднаква зрялост;

- Да се ползва за варенето широка тава вместо дълбока тенджера, за да не се мачкат плодовете при разбъркването.

# 48
  • София
  • Мнения: 1 919
За сладко винаги слагаме узрели плодове. Нарязаните плодове засипваме със захар и оставяме да престоят няколко часа. Добавянето на ябълка към плодовете сгъстява сладкото.

# 49
  • София
  • Мнения: 3 308
Избирам хубави плодове, ползвам качествена захар, оставям ги да престоят една нощ, варя на бавен огън. Моето сладко е готово винаги едно идея преди да изглежда готово.

# 50
  • София
  • Мнения: 6 554
Използваме хубави плодове, които оставяме да престоят със захар.

# 51
  • Пловдив
  • Мнения: 726
От баба още знам.... Захар на плодовете и цяла нощ да пускат сок. На другия ден варя на много слаб огън. Ем не загаря, ем по - вкусно става. Хората са казали "Бързата работа срам за майстора". Слагам в бурканчетата горещото сладко.

# 52
  • Мнения: 5 529
Плодовете потапям в предварително приготвен захарен сироп и варя малко количество, на слаб (5 от 9 на котлона) огън в уок тигана. Добавям малко алкохол - ром и отпенвам при необходимост. Разбърквам само с дървена лъжица.

# 53
  • Мнения: 1 018
Почиствам добре плодовете, оставям ги да постоят няколко часа със захар и после варя на слаб огън.

# 54
  • Мнения: 3
Оставям едно денонощие да престоят малко количество плодове със захарта, а в дена на приготвянето варя на слаб огън Simple Smile

# 55
  • Мнения: 554
Моята тайна за приготвянето на любимите сладка и конфитюри за децата е че от вечерта поръсвам плодовете- измити и нарязани на парченца със захар и до сутринта са си пуснали сокче. После ги бутам във фурната и са готови.

# 56
  • Перник
  • Мнения: 2 265
В моята рецепта за слядко няма хитринки. Много е проста и няма какво да обърка. Режа плодовете на много дребни парченца, кипвам на умерен огън от 5 до 15 минути, в зависимост от твърдоста на плодовете и след това прибавям фикс. Още горещи затварям в буркан и обръщам с капачката надолу.

# 57
  • Мнения: 8 951
Децата ми обичат палачинки с гладко сладко, което може да се маже лесно.
Затова правя сладко от насипани със захар плодове, сварено на котлона на бавен огън във висока тенджера и пасирано с пасатора директно в тенджерата. За по-бързо и чисто насипване в бурканчетата използвам фуния с широко гърло. В напълненото бурканче добавям листенце индрише, ако имам.

# 58
  • Мнения: 1 577
Оставям плодовете няколко часа да престоят покрити със захар. Така си пускат сок. Варя сладкото на слаб огън, за да не загори.

# 59
  • Мнения: 114
Варя на бавен огън и почти не бъркам за да се запазят цели и не разкъсани плодовете.

Общи условия

Активация на акаунт