Ако си врял и кипял в правенето на сладко, спечели със ЗАХИРА

  • 6 300
  • 177
  •   1
Отговори
# 60
  • пловдив
  • Мнения: 208
варя на слаб огън и всеки път обирам пяната , като преди това оставям плодовете да престоят

# 61
  • Мнения: 2 069
Почиствам добре плодовете, оставям ги да постоят няколко часа със захар и после варя на слаб огън.

# 62
  • Мнения: X
Преди да открия захар Захира, сладкото ми ставаше рядко, затова редовно добавях по половин ябълка, почистена и нарязана на кубчета, за по - гъсто сладко.

# 63
  • дядовата ръкавичка
  • Мнения: 3 941
Правя много сладка. По-сочните плодове престояват, посипани със захар. За по-сухите и твърди предварително приготвям захарен сироп. Добавям и лимонов сок към края на варенето.

# 64
  • Варна, Пловдив
  • Мнения: 1 077
Поръсвам плодовете със захар и ги оставям няколко часа, за да си пуснат сока. Варя на бавен огън, обирам пяната, зависи от плода, но понякога слагам ябълков пектин и задължително лимонена киселина накрая. Понякога съм добавяла и подправки към някои сладка.

# 65
  • Мнения: 745
Винаги оставям плодовете със захарта за една нощ да престоят и варя на следващия ден на слаб огън.Още горещо пълня в бурканчета и обръщам с капачката надолу.

# 66
  • Мнения: 917
Използвам желираща захар и винаги резултата е перфектен

# 67
  • Мнения: 1 333
Насипвам плодовете със захар от вечерта,варя на слаб огън, обирам пяната,  разливам вряло в бурканчета и обръщам с капачкатй надолу.

# 68
  • Русе
  • Мнения: 764
Посипвам със захар плодовете, за да си пуснат сока- престояват 1 ден. Сгъстявам само полученият сироп и пускам плодовете да се варят в него, когато е сгъстен, за да запазя плода максимално цял. Понякога в края на варенето на сладкото слагам ядки /обелени кайсиеви ядки в сладкото от кайсии, обелени лешници в сладкото от ябълки/.

# 69
  • Велико Търново
  • Мнения: 2 583
Посипвам плодовете от вечерта със захарта. На другия ден ги слагам във фурната и бъркам периодично. Задължително в края слагам и малко лимонтузу.

# 70
  • Мнения: 1 260
Варя сладкото на слаб огън като обирам пяната.Горещи пълня бурканчетата и обръщам докато изстина.

# 71
  • Мнения: 1 729
Ако има време плодовете да престоят една нощ покрити със захар, е по-добре.
И после ги пека  във фурната, а не ги варя.

# 72
  • Мнения: 537
Плодовете и захарта ги обърквам и престояват заедно една нощ. Трябва да се използва качествена захар. Варя на слаб огън, пълня бурканчета докато следкото е топло и затварям веднага. 

# 73
  • Мнения: 2 957
Използвам  захарен сироп за по-нежните плодове / малини, ягоди/, сливите предпочитам да пека във фурна. Накрая обичам да добавям белени бадеми, мента или малко ром .

# 74
  • София
  • Мнения: 1 361
Винаги проверявам сладкото с чиста суха лъжица, за да не се захароса.

Общи условия

Активация на акаунт