И пак за изневярата...

• 26 350
  • 862
  •   1
Отговори
# 720
Типично в твоя стил, изля една голяма словесна диария, почувства се важна в твоите си очи, яви се като последна инстанция и........нищо не каза.
Много неща каза... Ама не всеки има... капацитета да осмисли казаното.

# 721
Явно само вие двете имате този капацитет. Освен да сте с някакви неземни сили, за които ние простосмъртните не знаем. Ама от 50, ако само двама са различни, то повредата дали не е в тях?! Пак казвам, че не защитавам изневерите, само че не всичко е бяло или черно.
Сега ще ви оставя, че имам да пускам прахосмукачка, да готвя и да гладя и то след като съм изработил един добър надник, да покрия норматива за „идеалния”......а довечера.....два пъти.

# 722
Оо, вече и в началник мой се произведе, задачки ми даваш Grinning

Аз нищо не налагам - животът налага. Аз само ви давам огледалото на такива като тебе, да се видите какво представлявате. Че ако ви слуша човек, ще рече че сте много убави - то не са прелети, не са втрисания, не са насекоми някакви си.
Ясно е, че като си туриш дебелите очила, не забелязваш колко чужди човешки съдби (и детски - на свои, на чужди деца) си прегазил по пътя си в името на моментния си кеф. Няма как на човек без съвест да се обясни, че в това има нещо лошо. Няма как и на човек без достойнство да се обясни, че в това има нещо лошо. Оттам нататък следва партньорът на този човек без съвест и достойнство да прецени дали може да съжителства с подобна личност и дали си струва. Но дори и активите леко да превишават пасивите, свършено е с нормалния живот на такова "семейство".

АбсурТ, хубавини за кого?
Недостатъци за кого?
На чий гъ@ се угажда при една изневяра и за чия сметка?
Може да съм старомодна, но до ден днешен не приемам, че кефът на един трябва да е за сметка на нещастието на няколко други (пак да повторя - И деца). Но явно в днешно време личните кефове стоят на първо място в класацията на приоритетите, независимо от цената за останалите. Няма сила, която да ме накара да приема такава наглост и дебелоочие за Пътя и Истината, и Живота.
Там е работата,  Сапфир, че не можеш да промениш хората. Не можеш и насила да дадеш акъл там, дето няма благоприятна почва за него. И никому не е важно,  че ти не го приемаш,  защото това образува яд и лоши мисли в теб, не в него. По-вероятно е да те заклеймят... също както и ти го правиш. И развитие никакво.
Понеже изцяло споделям онова, което опитваш да обясниш - да не вредиш на някой друг...
Няма обаче как да се случи всяка съдба по начина и по пътя, за който пишеш.  Хората с лекота и готовност преминаваме през себе си, само зашото вярваме,  че увредата е за друг. Няма как да предпазиш никого. Когато,  тогава. На всеки му идва времето да го разбере.

# 723
Предлагам човек много добре да мисли за последствията, преди да хуква след всяка тръпка под корема. Да отсява приоритетите си. Да поставя на първо място доброто на децата и целостта на семейството си. Да се опитва да решава проблемите вътре в двойката. Не просто да се опитва, ами направо да полага всички възможни усилия, включително семейни терапии. Да полага усилия с цялото си сърце, а не само да пунтира. Ако въпреки това не става и не става, ако проблемите са толкова тежки и нерешими, че не подлежат на разрешаване, да има доблестта да приключи умрялата си връзка. Говоря за семейства с наистина нерешими проблеми, не такива, които малко са си поомръзнали и им се иска да чукнат нещо новичко, а пък иначе да си ползват основния набор от удобства вкъщи.
Така или иначе децата в такива заминали семейства са наясно и разводът не е някаква страшна изненада, понякога дори носи облекчение. Може и да не е развод, може да е споразумение с партньора да си живеят като съквартиранти, да си поделят разходите и грижите по децата и всеки да си търси щастието навън. Не единият а се чувства свободен и отвързан, а другият да си мисли, че е в брак. Била съм свидетел на абсурдни, нелепи сцени на ревност от страна на изневеряващ мъж към жена му, която хал хабер си няма за любовници, най-малкото защото е вързана с малки деца вкъщи. Не е случайно обстоятелството, че женените любовници са повече от омъжените такива (поне по моите наблюдения). Изглежда статистически жените мислят малко повече с горната си глава в сравнение с мъжете.

Луна, напълно си права. Добро, любов и акъл не може да се дадат насила.
Но тук пишат разни хора разни неща и искат....предполагам чуждо мнение или съвет? За какво всъщност ги пишат тези неща?
Така че това е, което правя - казвам си мнението. Естествено, на който е решил да го подкара през просото, му е точно все едно за моето мнение. Ама защо тогава публикуват такива теми? Или поне да пишат изрично: темата е само за хвалене на кръшкачите и за обмяна на опит как да лъжем по-добре.

Последна редакция: сб, 17 авг 2019, 23:56 от Анонимен

# 724
Сапфир, хората не създават деца с разум,  даже напротив. Деветдесет процента сигурно са така. Няма как да стане. За съжаление. Ще продължи да има всякаква мъка по тая земя. На никого не можеш да помогнеш - нито на ония,  които би трябвало да обичат,  нито на децата им,  които зависят от тях.

# 725
Аз ти предлагам да се опиташ да гледаш на изневярата като нещо, което така или иначе се случва и далеч не е най-лошото, което може да сполети невинни дечица.
Луна, неадекватният родителски подход, резултиращ в социално непригодни и зависими от друг индивиди, пак към липсата на разум ли го броим? Или ти само за изневярата?
Болестите на човека и обществото много отдавна не могат да се разглеждат поотделно Wink

# 726
Да,  Дренке, пак е глупост,  пак егоизъм.

# 727
Сапфир, в някакъв нереален свят ли живееш или виртуалния те е сбъркал? Абсурдни са ми твърдения като "Аз и мъжа ми сме безгрешни" и "винаги знам кога и как ще постъпя, ако ми се случи", нищо не знаеш, само предполагаш.
Докато умираш от мъка по страдащите нещастни  деца и възрастни вследствие изневяра на близките им не се ли терзаеш и за милионите деца от третия свят, които умират от глад и тънат в нищета. Що не вземеш да осиновиш едно, да посветиш ценното си време за нещо благородно, вместо да го пропиляваш безцелно в някакъв си форум, щом си толкова разумна и загрижена?
Изневяра сред хората е имало и винаги ще има, стига с тез деца, те порастват по един или друг начин. Правим компромиси всякакви в името на децата. Понякага жертваме собственото си щастие за тях - година, две, пет, десет... колко точно трябва да пожертваме? Ние възрастните, души не носим ли? Всеки един от случаите е индивидуален и породен от някаква причина, различна от прословутите пеперуди. Толкова ли е трудно да допуснеш, че понякога това е компромисния вариант, който е по-приемлив от раздяла и по-удачен за всички? Десетилетни бракове не се разтрогват току така.  

# 728
Разтрогват се и още как Simple Smile Като единия срещне любовта за първи път ... (що се е женил преди това е неясно)

# 729
Понякога, добре че е таз първа любов, та другият да осъзнае, че през цялото време е бил смазван психически от разни други поведенчески прояви Wink

# 730
Естествено, че знам дали мога /не мога, да изневеря. Познавам се и за СЕБЕ СИ гарантирам. Оправдания от типа "Никога не знаеш какво ще ти се случи!" за нещо, което на 1000% зависи от теб, са смешни...

# 731
Сапфир, в някакъв нереален свят ли живееш или виртуалния те е сбъркал? Абсурдни са ми твърдения като "Аз и мъжа ми сме безгрешни" и "винаги знам кога и как ще постъпя, ако ми се случи"

Това кой го твърди?
Иначе ясно, от 9 кладенеца лъжецът и подлецът ще донесе вода, за да се самоубеди, че има основание да лъже и да подлее. Това не променя фактите. В едно 80% от случаите измамената половинка е някоя съвсем прилична жена, която нито мачка, нито има някакви съществени недостатъци, освен най-големия: че вече не е нова. А тия многострадални оправдания ги разправяйте на децата си, ако някога ви питат защо сте съсипали семейството си за едното....
На въпроса как се отнасям към гладуващите африканчета, по същия начин, както и към децата на кръшкачите: съчувствам им, но не мога да им помогна.

Да, знам какво ще направя, ако хвана мъжа ми в изневяра и той го знае.

Последна редакция: сб, 17 авг 2019, 17:56 от Анонимен

# 732
Франсоаз, Нямам предвид себе си.
Ставаше дума, че знае какво ще направи на момeнта ако и изневерят на нея. Знае кога и какво. Въпросната си знае какво е написала. Поста си беше за нея.

Последна редакция: сб, 17 авг 2019, 18:36 от ALMIRRA

# 733
А и можем да живеем без да се привързваме постоянно, към хора, вещи...никой не ти принадлежи, нито ти принадлежиш на някой.

Това е едно от най-тъжните и самотни неща, които съм прочела тук.
Мисля, че човек стига до такива "прозрения" в резултат от изключително ниска самооценка и дълбоко отчаяние, че може да получи нещо истинско в живота. Затова се задоволява с огризки.
Ама тя Пенка не живее с огризки, а с оргазми Grinning

# 734
И аз не мисля, че Пенка е прецакана Simple Smile По нейните представи, за нея тя си е супер, и аз не бих го оборвала.

Общи условия

Активация на акаунт