Електронна цигара - алтернатива на тютюнопушенето тема 9

• 84 803
  • 717
  •   1
Отговори
# 675
  • Пловдив
Благодаря за отговора 🤗
Ще ми се въобще да не пуша нищо, но...не знам дали ще ми стигне волята 😊

# 676
Благодаря за отговора 🤗
Ще ми се въобще да не пуша нищо, но...не знам дали ще ми стигне волята 😊

И на мен ми се ще същото. 😁 По принцип мислих да пробвам и все още мисля да го направя - да си купя вейп, който изпарява до повече вата (от 80W нагоре) и с него да изпарявам безникотинови течности и в същото време да си купя и ТАБЕКС като допълнение, понеже си трябва воля, но не е лоша идея и помощно средство да имам. И така лека по лека да намаля и изпаряването. Ако се получи да откажа каквото и да е ще е най-хубаво, но на всеки пушенето му е лош навик..😃

# 677
През годините пробвах какви ли не електроники 😀 понеже обикновените цигари ми бяха гадни. Имах Вапоресо миникан, няколко пъти си взимах, че го губех. Ожаче течността все не можех да си я нагодя да ми е вкусна. Но това беше най-финансово лекия ми избор. После започнах с Айкос, после се прехвърлих на новия, обаче си пушех бая. По над кутия на ден. Последно се бях спряла на veev, устройство, за което взимах само капсули. Това ми беше най-нежния вариант откъм вкус и не се чувствах зле, като пушех от него. Обаче развих една зависимост, да имам нещо в устата си постоянно да си дърпам. Пробвах и безникотинови вейпчета еднократни. Но при тях пък е прекалено наситен вкуса и след няколко дръпки ми ставаше лошо от сладост. Последно си взех някаква електронна цигара евтина с мисълта да си взимам безникотинова течност готова, ама беше отвратително и я хвърлих в коша.
П.с. Забременях, в момента, в който разбрах ми идваше да изпуша света. Седмица по-късно ми се появи гаденето и сега само като се сетя за пушене на каквото и да е ми се повръща. Надявам се да си остане така и след като родя.

# 678
Според корейско проучване, хората които са преминали от обикновени цигари на електронни цигари са с по-голям риск за развитие на белодробен рак, в сравнение с тези, които не са преминали на електронни цигари след спиране на пушенето на обикновените цигари.

https://site.thoracic.org/about-us/news/2024-international-confe … k-for-lung-cancer

Последна редакция: вт, 14 яну 2025, 19:50 от Човек1

# 679
Друго показва това проучване. Сравняват рискът между два типа бивши пушачи, едните напълно отказали, а другите преминали на електронна. Не сравняват пушачи с с изпаряващи.

# 680
И аз побързах да напиша горе-долу същото, но видях, че потребителят си промени поста и го изтрих. Simple Smile
Няма обаче нито едно твърдо доказателство за връзка между рак и вейп - за разлика от пушенето - там е доказано - всеки 9 от 10 случая на белодробен рак се дължат именно на цигарите (някой конкретен вид белодробен рак се дължи 100% на тютюнопушене, сега не се сещам, но няма и значение, то много видове рак се асоциират с пушенето, доказано).

# 681
Готвят се да забраняват електронните цигари.

# 682
Аз ги спрях и без това 😀 чиста съм вече, надявам се повече да не докосна.

# 683
Дали ще го направят?
Да се запасявам ли с материали?
Оф... Да забранят тютюневите, тюууу... Ама няма, къде ти. Заради тъпите еднократни вейпчета, които заляха пазара, и се продават и на деца, ще страдам аз и всички като мен... 🙁😤
Не може ли да забранят само еднократните, нали заради тях е всичко това? Или не съм разбрала.

Последна редакция: сб, 08 фев 2025, 23:07 от Enzyme Royal👑

# 684
Не ги знам какво ще направят. Те тийновете ще намерят с какво друго да се тровят.

# 685
Да се надяваме да не забраняват продажбата на материали и устройства за сериозни вейпъри.

# 686
Кретени са и предполагам, че всичко ще забранят.

# 687
  • Варна
За нас ветераните  горе долу е все тая. Ние и без това нищо не купуваме от родния пазар, а и оригиналните изпарители и модове са със сериозен срок на използване.
Пълен тъп популизъм е цялата работа.

# 688
Това е ясно, обаче някак си предпочитам да има вейп-магазини и у нас, ей така - за всеки случай. Simple Smile

# 689
  • Западен парк
Добре де, каква точно е логиката на тази пълна забрана? Обяснението е че децата си добавят (купуват готови) ННС. В такъв случай трябва да последва забрана и на конвенционалните цигари - защото децата свиват тревица, вместо тютюн. Месец по-късно би могла да дойде идеята да забранят вноса и разпространението на територията на България на игли и спринцовки, защото децата може да заменят инсулина (примерно) и да се боцнат с каквото намерят... И очаквам поантата да бъде пълна забрана на дишането - да не се дава възможност на децата да шмъркат!
Как изобщо им раждат главите "блестящата" идея, че щом забранят легалното, подчертавам - легалното, разпространение на вейпове и течности за тях (на които даже се плаща акциз!), това автоматично ще доведе до прекратяване на разпространението на забранени вещества? Не съм чула за възрастен човек попаднал в спешното, защото си е налял незнайно какво в контейнерчето. И само да не ми обясняват, че били подведени и не разбрали горките дечица мили, че случайно изпаряват канабиноид. Та той е десетки пъти по-скъп от обикновената никотинова течност. И съвсем не се продава на витрина в официален магазин и с обявена цена на етикет, подреден между овкусителите.
И нещо лично. Откакто моя мъж изпарява, не съм го чула да кашля сутрин. Не оправдавам употребата на никотин под каквато и да е форма, всеки преценява за себе си. Той е решил, че ще "пуши", но това не принуждава мен и децата да участваме в неговия порок - не мирише цялата къща на пепелник, не умирисва косите ни и не му се налага да притичва на балкона "за една цигарка". И последно - ако забранят вейповете, има ли в Гърция или Румъния такива магазинчета? За Италия знам че има, но ми е малко далечко...

Общи условия

Активация на акаунт