Електронна цигара - алтернатива на тютюнопушенето тема 9

• 82 641
  • 717
  •   1
Отговори
# 480
  • Габрово
Да нещо такова поне малко да наподобява пушенето на обикновенните цигари . Поне за в началото иначе и аз в момента не ги смесвам . А като мине малко време и аз ще се опитам да намаля концентрацията.

Последна редакция: пт, 02 фев 2024, 12:05 от Regain

# 481
Здравейте.Взех си готова база PG/VG 50/50.И до колкото прочетох сега ми трябва аромат и никотинов шот за да ги смеся.В какво съотношение трябва да го направя за да получа течност за пушене 20мл примерно?И колко никотинови Шота трябва да добавя за да получа съдържание на никотин 15 млн примерно?Извинявам се за тъпите въпроси ама съм нов в изпаряването и нищо не разбирам Simple Smile

# 482
Здравейте.Взех си готова база PG/VG 50/50.И до колкото прочетох сега ми трябва аромат и никотинов шот за да ги смеся.В какво съотношение трябва да го направя за да получа течност за пушене 20мл примерно?И колко никотинови Шота трябва да добавя за да получа съдържание на никотин 15 млн примерно?Извинявам се за тъпите въпроси ама съм нов в изпаряването и нищо не разбирам Simple Smile
Съдържанието на никотин се измерва в мг., а обема на течността в мл..  За да изчислим как да смесиш съставките трябва да кажеш:
Колко мл. нулева база имаш?
Колко мл. никотинов шот и с какво съдържание на никотин /колко мг. никотин има в 1 мл./ имаш?
Какво искаш да получиш, колко обем мл. с какво съдържание в мг.?
А аромата там вече зависи от конкретния случай. Има ароматизирани бази и никотинови шотове и неароматизирани и има аромати които се продават отделно. Освен това различните фирми произвеждат ароматите с различна концентрация. И най-накрая си зависи индивидуално от човек колко силно иска да му е ароматизирана течността.
Не знам дали ти стана ясно, но ако нещо не е ясно питай пак. И не се извинявай, темата е за питащи като теб.

# 483
. . искам да смеся тези неща,но не цялата база а да кажем 50 мл.Колко такива Шота трябва да добавя в тези 50 мл.за да постигна съдържание на никотин 14 мг?А за вкуса не искам да е много силен.

# 484
Ако искаш да добавяш никотин към 50мл нулева база и да докараш съдържание на никотин 14мг/мл., то тогава трябва да добавиш 116,66 мл от никотиновия шот с 20мг/мл. концентрация. След това за да го ароматизираш /аз на  Флейвърарт слагам 2%/ трябва да добавиш 3,3 мл.
Обаче не се смята така. По-добре да решиш какво количество готова течност искаш да получиш накрая и с каква концентрация на никотин и тогава да сместваш съставките. Ето например искаш да получиш 50 мл готова течност.
Тогава смесваш:
34,30 мл. никотинов шот 20мг/мл
14,70 мл. нулева база
1 мл. аромат на Флейвърарт

# 485
Точно 50 млн готова течност искам да получа със съдържание на никотин 15 мг.А в какви съдове да ги смеся?И какво като цяло ще ми трябва за смесването?

# 486
Аз разбрах, че 14мг. концентрация искаш. За 15 мг. е това:
36,75 шот 20мг/мл
12,25 нулева база
1 мл аромат
За смесването ти трябва това https://www.emag.bg/meritelen-cilindyr-isolab-kolba-sinja-gradui … 57&scenario_ID=49, и една спринцовка 1мл. инсулинови ги водят, тя е за да си измерваш аромата. Може без мерителния цилиндър, а с една голяма спринцовка, 20 или 50 мл., ама с мерителния цилиндър е по-удобно. А можеш да ги смесваш в каквото и да е шишенце стига да побира желаното количество. Удобни са стари шишета от течност за електронни цигари, защото те имат отпред тънък накрайник с който по лесно се сипва.

# 487
Много благодаря за помощта и се извинявам ако съм досадил с въпросите си Simple Smile

# 488
Здравейте! Какви са вашите впечатления от Lil Solid (устройство за нагряване на тютюн) и конкретно от стиковете, които вървят към тях на марката Fiit. Стиковете напушват ли, вкуса им наситен ли е и устройството как ви въздейства, има ли ли сте някакви проблеми с/от него?

# 489
  • Габрово
Аз нямам преки впечатления преди време ползвах IQOS , но не останах впечатлен и затова минах на електронни цигари с течност.

# 490
При възможност човек да ползва електронна цигара ми се струва безумно да ползва IQOS и подобните му. Единствените им предимства са, че са разпространени масово и че са една идея по-лесни за ползване. Във всичко друго отстъпват сериозно на електронните.

# 491
Аз пушех до преди почти месец iqos,обаче минах на електронни цигари.Не останах впечатлен от iqos-a.Пак си мирише на крака и има същия вкус Simple Smile

# 492
Аз пък след 2-3 години пушене на ел. цигари минах на iqos и като цяло съм доволен от избора си.

# 493
Много странно решение. Какво ти даде IQOS дето го няма при електронните цигари?

# 494
  • София
Миризма на стар чорап 😂. Шегата на страна, на мен също ще ми е интересно да разбера. Не съм забелязала някакво предимство, освен компактност.

Общи условия

Активация на акаунт