Спането отделно,какво мислите?

• 19 436
  • 530
  •   1
Отговори
# 90
  • София
Не мога да асимилирам достатъчно добре темата, защото аз самата не съм имала никакви проблеми с шумове, макар да имам проблем със самото заспиване (като сега Laughing), но ми се струва малко кофти за нова двойка. След 10г. брак сигурно и на мен ще ни писне и поносимостта ми би намаляла, ама сега съм окей. Един от предните ми партньори беше много работливо момче и стоеше до късно на компютъра да довършва и прави допълнителни неща. Мониторът беше точно срещу спалнята. Ами, спях си да ви кажа.
Не бих спала с тапи... Гадно е.

# 91
Нямам идея дали съм ЗА или Против.
Но аз също трудно заспивам и ако ММ хърка или подскача в леглото на дали ще издържа дълго.
Родителите ми имат 50 години брак. Баща ми хърка като банциг. На скоро се преместиха в ново жилище и се разделиха при спането. Явно навиците и единя дразнеха другия и обратно.

# 92
Аз съм ЗА.Но не за постоянно.Лятото за месец спим в отделни стаи.От 8 години сме заедно и от 2 години сме така.При нас само че причината е,че минанам през инвитро процедури през пролетта.Следващите месеци с бушуващи хормони,дълъг и болезнен цикъл и топли вълни,дса просто непоносими с човек да теб.А и особено в тези горещини.Иначе вечеряме заедно,гледаме някой филм,говорим си.И като ни се доспи-всеки в стаята си.

# 93
  • София
Аз ако си имах отделна стая, сигурно щях да спя в нея. Или поне да си лежа на спокойствие, да си чета и т.н.

# 94
Интересно същество е човекът, айде да не казвам жената Simple Smile. Първо драпа да се набута в съжителства, бракове и свръзки до края на живота си, веднага след което почват битките за извоюване на лично пространство, мечтите за бягство сам със себе си и т.н

# 95
Проблемът с "топло-студено" не се ли решава с отделни завивки и широка спалня?
Явно хората са различни. На някои нощното гушкане им е важно, на други направо им пречи. Важното е да се уцелят съвместими.
И все пак ме гложди чувството, че отделните спални са част от процеса на отдалечаване.

Последна редакция: ср, 14 авг 2019, 11:13 от Анонимен

# 96
Не бих си тикала предмети /тапи/ в ушите, при наличие на отделни спални, независимо дали проблемът е хъркане, или това, че единият е свикнал да спи на телевизор, а другият на пълна тишина.

# 97
Явно хората са различни. На някои нощното гушкане им е важно, на други направо им пречи. Важното е да се уцелят съвместими.
И все пак ме гложди чувството, че отделните спални са част от процеса на отдалечаване.
Проблема топло-студено при нас в може да се реши,защото:
1.По принцип спим в хола,на разтегаем диван с площ за спане 134×185см.На втория етаж само там имаме телевизор (ММ без телевизия не заспива).
2.Аз съм 1.80см и 80кг.Той е 1.94 и 85кг.Представяте ли си колко дистанция имаме при ширина 1.34?
3.Аз си отварям прозорците,пускам си вентилатора,а той е студелив.
Така че за нас това е най-доброто решение и не мисля,ме не отдалечава един от друг.Прекарваме повече от 2 часа в смях и разговор докато ни се доспи.Нито пък половият ни живот страда от това.Така че за мен си и Ок.И както някой каза-имаме нужда от пълноценен сън,а ние ставаме в 4 и 30ч всяка сутрин.

Последна редакция: ср, 14 авг 2019, 11:14 от Не се сърди, човече

# 98
  • Другата България
Именно, хората са различни. И от споделилите в темата поне аз оставам с впечатление, че повечето спят отделно и това не е проблем за тях. Което всъщност е важно, това какво мисли Пена от Сусурлево си е проблем на Пена.

# 99
Това с Пена от Суворево какво трябва да значи??? На софиянците мнението меродавно ли е? Спете както искате или както мъжете ви искат, но хайде без да раздавате квалификации.  Ако аз искам да спя в комшията отивам да спя там и не търся нечие одобрение. Темата е безсмислена и повтаряща се.

# 100
  • Другата България
 Shocked doh
Ама не се разпознавайте, хора, и като нещо не разбирате не се излагайте веднага с подскачания, че е смешно.
Нито раздавам квалификации, нито пък мнението ми има нещо общо със София-провинция, хайде като не разбираш нещо да не ми държиш сметка какво ще пиша. Ако обичаш.
Смятах да поясня какво имам предвид, но не съм длъжна да го правя, като не си в състояние да вденеш, никой не ти е виновен или длъжен да ти обяснява.
П.П. Не знам къде се намира Суворево. Сигурно е някъде в чужбина. Аз друго написах, но дори фразата с чукчата в този случай е безсмислена.

# 101
Maryy An,  не знам кой не вдява в случея...

# 102
Скрит текст:
Не мога да асимилирам достатъчно добре темата, защото аз самата не съм имала никакви проблеми с шумове, макар да имам проблем със самото заспиване (като сега Laughing), но ми се струва малко кофти за нова двойка.
След 10г. брак сигурно и на мен ще ни писне
Скрит текст:
и поносимостта ми би намаляла, ама сега съм окей. Един от предните ми партньори беше много работливо момче и стоеше до късно на компютъра да довършва и прави допълнителни неща. Мониторът беше точно срещу спалнята. Ами, спях си да ви кажа.
Не бих спала с тапи... Гадно е.
След 30 години брак и спане в едно легло, постоянно, не само не ни е писнало, ами и обмисляме да си купим по-тясно легло...140/200.Сега спим на 162/190.   Smiley   Широко ни е, гоним се из него....
Едно особено горещо лято (децата бяха малки и бяха на гости при някоя баба), се пробвахме да спим отделно, заради жегите.Аз в спалнята, че по-прохладна (все ми беше горещо), той в детската...Ами, издържахме само една нощ, т.е., нощ и половина.На втората, той се присламчи посред нощ с въпроса "Много ли ти е жега?Не мога да спя сам....!".Не че аз спах кой знае колко и двете вечери....Свикнали сме си да сме "гъз до гъз" и си липсваме....   Smiley

# 103
Била съм в такава ситуация преди години и наистина е много неприятно, направо имах чувството че това хъркане ми дълбае мозъка. Ние започнахме да спим отделно без да сме го решавали, просто аз се изнасях в кухнята да си доспивам и моя реши, че е по-добре да се изнася той там. Приспиваше ме и се местеше. Ама някой път нямаше сили да се мести, защото бяхме на по 20 и "приспиването" си беше уморителна и дълга работа, та си оставаше пак до мене. Ама и аз нямах сили да сменям стаите, та постепенно свикнах с хъркането му. Дотолкова, че когато го е нямало съм се будила от тишината. После си призна, че някой го посъветвал да прави така, защото не спиш ли до жена, избегала ти е. Мъжка логика Simple Smile

# 104
Тапи в ушите при деца в съседната стая за мен поне не би било вариант. С маска за очи мога, но слухът ми е изострен и е важно да разчитам на него. Добре, че мъжът ми не хърка и потребността ни от сън е сходна, а и обичаме другият да спи в същото легло.

Не бих се измъчвала в едно легло, ако не се наспивам - и въобще не бих питала форума какво да направя.. Ако връзка би се разпаднала заради това, е била никаква според мен. Направо даже ми е смешно как някои разпъват локуми за разбирателство и толерантност, а едно легло се оказва проблем. Когато обичам, искам другият да е щастлив, да му е добре... Ако пречещата съм аз, бих взела мерки или поне не бих изисквала саможертва. А пък сексуалното привличане няма общо навиците при сън. Друг е въпросът, че някои мъже сигурно заспиват веднага след него и нямат време/възможност да си отидат в стаята (в кръга на шегата, разбира се) Grinning

Общи условия

Активация на акаунт