НОЕМВРИйки 2019 - тема 6

• 31 037
  • 752
  •   1
Отговори
# 270
Мисля (не съм сигурна), че отпускът ти се прехвърля автоматично когато си в майчинство (поне при моя позната беше така).
Аз мисля да ползвам 35-40 дни от болничния преди термин. Казаха ми, че няма проблем, но трябва да дам бележка от работодател, че съм работила за тези дни. На някоя от вас да се е случвало или да има информация дали е така?

# 271
И аз още работя. Сега излизам отпуск да отида на море (най-сетне!), после се връщам на работа за 2 седмици. Болничните мисля са 135 дена (вкл 45 преди раждането), тези след раждането се издават от педиатъра. Преснимайте си ги или поне запишете датите. Моята педиатърка много мрази да смята, а ако обърка нещо, трябва да се преиздава болничния.
За отпуските не виждам защо да се подават бележки където и да е, все пак се осчетоводяват като на всички други служители. Нои ще разберат рано или късно. Прехвърлят се за след майчинството (аз се върнах миналия ноември на работа и тази година имах 50 дни отпуск). Засега поне и по време на майчинство се генерира отпуск.

# 272
Като сме на тема болнични.. Днес тъкмо предадох на работодателя последния си болничен преди 45-дневния.... Обаче са ме писали със старата фамилия...
Дали ще ми го върнат от НОИ?
Ще ходя в петък да питам и да дам копие от удостоверението за идентичност, ама....
Ако бях знаела, нямаше да си сменям фамилията след сватбата, големи разправии, голямо чудо...

# 273
Супер .Много благодаря🙂

# 274
Да се оплача и аз съм в болница, за изгладена шийка....дано всичко приключи добре.

# 275
Да се оплача и аз съм в болница, за изгладена шийка....дано всичко приключи добре.
Ще приключи добре мисли позитивно стискам палци,почивай си и всичко ще е наред. Simple Smile

# 276
Момичета,аз съм си вкъщи от вчера.Изписаха ме.Явно причината за всичко е била бъбречната криза.Чакам епикриза и микробиология в понеделник.Вчера беше ужасен ден и нощ ,мислех че пак ще се връщам.Явно от дългото пътуване остатъчните песъчинки в бъбрека са тръгнали ,почнаха контракции ,леки напъни,мислех че ще раждам, такива болки за първи път изпитвам в живота си.Трябваше днес ако съм пак така да ходя към Благоевград за системи,но нещата са по-добре и си лежа вкъщи.Продължавам с магнезия,пия млечни протеини и флебодия ,за да наддаде повече беб. Както и за изчистване и профилактика на бъбреците.

Не могат друго да направят, трябва да лежа и да се Моля беб да изчака още някоя и друга седмица.Още не мога да се отърся от болничния престой, от всичко което ми чуха ушите и преживях физически.Имам всекидневни паника атаки,не мога да спя,сънувам кошмари. ..

Много стиснати палци на Вилислава и Хриси Hug   Всичко ще е наред момичета ,щом мен  с контракции ,2 пръста разкритие и скъсена и мека шийка успяха да ме по закрепят. Както каза единия лекар от майчин дом-лежа не му е майката и таткото.

Благодаря на всички за загрижеността!Специални благодарности и за Шоколадче Heart

# 277
И аз се надявам. Само не мога да разбера каква е причината.. Нямам разкритие, но шийката е изгладена, във Горна Оряховица съм в болницата понеже съм си от тук и дано ме закрепят, ако не дай си боже тръгна да раждам казаха, че ще ме карат във Велико Търново.

# 278
Браво, Лейди, много се радвам, че сте  добре 🥰 Благодаря за куража, който ми вдъхна.
Вили, дръж се, ще се справим и всичко ще е наред с бебчетата ♥🙏🏻😘

# 279
Милички,първите две вечери бях направо в родилното, в стая за активно наблюдение,чак после ме качиха в патология.Лежете и почивайте много,само за тоалетна ставайте,наистина дори и седенето не е препоръчително.

Що се отнася до причината ,може никога да не се разбере или да няма реална такава.На мен не са ми казали точна причина,аз предполагам,с толкова жени говорих и те не знаят повечето защо,лекарите вдигат рамене ...така че не се мъчете с тези въпроси.Важното е оттук нататък лечението да е адекватно и бебетата да седят на топличко възможно най-дълго.

# 280
Лейди, радвам се, че се включи с добри новини! Heart Притеснихме се като не писа толкова време. Сега си почивай, лежи си и ставай само, ако е наложително. Знам, че има тема за лежащи бременни в някой от подфорумите. Споменавам в случай, че би искала да хвърлиш едно око там Simple Smile

Настръхвам като прочета, че още някой е в болница... Вили, стискам палци и за теб, поне няма разкритие. Как си с диарията?

Аз също имам контракции и съм на косъм да запиша час за утре... Но в понеделник съм на трета ФМ и засега се сдържам, че много прегледи ще му се струпат на бебчо.

# 281
Слава богу с диарията се нормализираха нещата от 2 дни. И аз съм в родилното да могат да ме наглеждат, сложиха ме на система. Мразя да лежа в болници, много ми е тегаво. 😐

# 282
Браво Лейди Hug аз също бях с болки в бъбрека, от там решиха, че бебо е по-голям, назначиха обременяване, излезна по-висока стойност и оп гестационен диабет. Бода се вече месец и всичко е в норма, а дори диета не спазвам. Тъй че и за мен всичко от бъбрека беше...

# 283
Cats, до кога ще се боцкаш? До раждането ли ще трябва?

Веси, къде ще ходите на море? ММ нещо мрънка за море, но се притеснявам да се отдалечавам много Grinning Та, Гърция може би отпада със сигурност, макар че и аз изгарям от желание да поплувам още малко в кристални, тюркоазени води, но в най-добрия случай, ще идем на Черноморието и ако недай Боже нещо се случи, се отправяме към Бургас. Засега всичко все още е на етап обсъждане и може и да се задоволим с планинска почивка и хотел с басейн, който аз ще гледам като наказана...Unamused

# 284
Момичета,стискам палци всичко да е наред .Ще се задържат още малко бебенцата и после може да излизат.Още малко остана!♥

Общи условия

Активация на акаунт