НОЕМВРИйки 2019 - тема 6

• 31 039
  • 752
  •   1
Отговори
# 285
Вили, а проверихте ли за инфекции? Нали често от това става омекване на шийката. Иначе да, в голяма част от случаите е "не се знае".
Ще ходим на Дюни, а като се върна, директно на микробиология 😁 Стискайте палци на сина ми да му хареса, ще ходи за пръв път.

# 286
Лейди, радвам се че са закрепили нещата и вече си вкъщи. Съжалявам за това, което преживяваш (ПА). Опитвай се да се разсейваш с нещо, което повдига настроението - комедии например, разходки, четене, релаксираща музика. Избягвай всякакви негативни хора, новини и всичко, което те натоварва. Сигурно знаеш, че и спорта помага, но в нашето положение не може да се направи кой знае какво. Преживя стрес, но мина. Мисли за хубавите моменти, които предстоят с бебето.
Хриси, Вили, стискам палци и вие скоро да сте вкъщи.

Аз днес бях на фетална ехокардиография, всичко е наред. Аз пък леко се паникьосвам как ще се оправям с три малки деца, но след това си се окуражавам, че ще се справя някак 😊 

# 287
Не, само кръв ми взеха. Аз отидох понеже за първи път имам болезнени контракции и почнаха в 5 и 30 сутринта до вечерта, когато отидох в спешното. Сега от магнезия съм много по-добре, но ще питам да микробиология дали ще ми вземат

# 288
Лейди, със синът ми така бях, горе долу по същото време, ужасни болки, приеха ме в болница и лежах 7 дни, от тогава активно на антибиотик почти до края, защото се притесняваха от преждевременно раждане. Нямах рестрикции да лежа постоянно, но пък антибиотика много ми тежеше, че трябва да пия, виновна се чувствах. За щастие Влади ми се роди с 5 дена преносване, здрав и голямо бебе.
Почивай си и игнорирай всичко негативно около теб ❤💙

# 289
Ох да ви се оплача и аз. С бебо всичко е наред иначе. Никога не съм страдала от паник атаки, а и не се паникьосвам и стряскам лесно ама какво стана и аз не знам. Мъжа ми дава нощни, но 2 месеца почти беше в отпуска и си спеше при мен. И на първата му нощна се събуждам от болка в гърба и изведнъж се стряскам, че нещо не е наред, а и съм сама с детето. Корема ми си беше спокоен обаче аз вече съм се паникьосала буквално какво става. Първо реших, че правя жлъчна криза защото там почваше да ме боли от жлъчката ама я махнах, а каналите са ми чисти. После вече не знам какво реших, че ми има. Получих сърцебиене, меря си кръвното високичко за мен и още повече се шашнах. Излязох на терасата да се успокоя и като ме лъхна хладния въздух вече взех и да мисля освен да се шашкам. Явно мускул нещо се беше схванал, защото като се раздвижих ме отпусна почти веднага. Та седя си аз на терасата в 3 през ноща, гледам продавачките и си мисля какво толкова се шашкам като има кого да повикам и веднага ще дойдат при мен и детето. Имам братовчед в същия вход, на който докато звънна ще дойдат с жена му по чехли дето се вика. Сестра ми живее през 2 блока и тя ще дойде. А аз съм взела да се стряскам, че никой няма при мен. Прибрах се от терасата, почетох книга, успокоих се. Измерих си пак кръвното и то нормално и пулса и той. Само гърба леко ме наболяваше още ама от неправилна поза на сън така се получава. Пих една вода и си легнах, че и заспах едва ме събуди алармата да заведа малкия на градина. И друг път съм се будила да ме наболява нещо ама не съм се стряскала така, направо не знам какво ми стана. Разправям после на мъжа ми и оня вика ако искам като е нощна да идва майка му при мен да не съм сама. А това е последното, което искам със сигурност. Ще има да ми се цупи, че я занимаваме с глупости.
Иначе и аз съм на Магнерот от 16-17 седмица някъде. Имах чести втвърдявания на корема (7-8 пъти на ден), но сега нямам. Е има по 1-2, но не са страшни. Откакто влязох в 7 месец се успокоих ли, че бебо вече може да оцелее не знам ама и втвърдяванията почти спряха. И предния път бях така, като спрях магнезия в 9 месец уж да раждам и контракциите спряха, защото вече бях спокойна, че му е време да излиза. И накрая преносих с 10 дена и раждах със секцио, защото въпреки системите нито контракции получих, нито разкритие. Доктора му беше странно как може и изменение на шийката да нямам. През цялото време ме питаше да не би да сме сбъркали термина с няколко седмици, а аз му обяснявах, че имам изключително редовен цикъл (до такава степен, че знам в кой ден и приблизително в колко часа трябва да ми идва) така, че не сме сбъркали термина с докторката.
Само спокойствие ни трябва иначе. Вече сме почти накрая и всичко ще бъде наред. Повече почивки и позитивни мисли. Успех на всичко и леко бременеене, че накрая най-много започва да тежи.

# 290
Брр 2 месеца със свекървата звучи зловещо. Още повече като имаш други познати наблизо. А и ако нещо спешно ти потрябва, може да си вземе такси да дойде, ако е в същия град. И мъжът ти сигурно ще може да се прибере, ако се наложи. Така както го описваш, едва ли ще родиш за минути, имаш време да изчакаш човек за детегледачка и човек да те откара.

# 291
Ами не може да се прибере, защото няма обхват и не мога да му се обадя. Но той е нощна на 4 дни веднъж. Свекито е в съседен град, но може да дойде относително бързо. Със сигурност не я искам да спи вкъщи през няколко дни и то като няма причина. Абе ще се оправим. А и имам съседи, на който да позвъня на вратата ако се наложи. Абе като се шашне човек спира да мисли нормално и какви ли не щуротии му хрумват.
Преди един месец щях да запаля апартамента със скарата и се стреснах по  малко от колкото през ноща. Сама си я изгасих и чак вечерта казах на мъжа ми като се прибра. Е мърмори и чисти терасата, че цялата беше черна ама какво да прави няма аз да се катеря я.

# 292
Ох сега ме подсетихте, че и на мъжа ми от време на време му се налага да отсъства по работа за една вечер (рядко по две) и то в чужбина. Нямам никой на когото мога да разчитам наблизо. Свекърва ми е на около 30-40 минути от нас.

# 293
На Бърза помощ. Приятелят ми пътува, даже от неделя насам го нямаше, едва днес се прибира. Майка ми е на над 200 км, наблизо в квартала нямам никакви близки, а свекървата живее в чужбина Simple Smile Дишайте спокойно, няма нищо страшно.

# 294
  • Наблизо
И аз съм сама,само с ММ.Свекърите са на около 1000 км оттук,нашите на 1800.Надявам се като тръгна да раждам ММ да си е наоколо,че пътува много по работа Sad

# 295
А моята свека е у дома .Честно казано не знам защо ми е,колкото и грозно да звучи.Оплаква се ,че не съм била културна и не съм я поздравила, като съм се прибрала -ами с контракции и болки ,нямам нужда да ми обяснява как била родила 3 деца и съм се лигавила .Или да я пратя за хапчетата, а тя да вземе едно ,защото другите ми били излишни.Мъжа ми го няма още 20 дни,баща ми е в чужбина,реално по болниците и в най-трудните моменти бях сама.Човек се мобилизира -с линейка до съседния град,оттам намерихме превоз с приятел за София ,а не е близо изобщо . За на връщане -братовчед на половинът ме докара.Щерката е при мама,не искам да ме вижда на легло,преди да постъпя в болница изръси,че не искала бебето,защото много ме боляло....

Анастасия ,спорта ме измъкна предният път от паниките, в същност да тренирам деца ми се отрази най-положително,но не трябва да мърдам от леглото ,дори разходки не ми дават .Другият петък,дано опазя беб, съм на трета фетална и ще питам и моите си лекари.

Ивка, даваш ми надежда Hug Аз пък се притеснявам ,че нямам нищо изписано за задържане-продължавам си магнезия....

Вилислава ,предполагам ще ти вземат секрет ,на мен ми взеха деня на изписването ,било задължително по здравната пътека да го направят.

# 296
  • Наблизо
Лейди,твоята свеки бие всякакви рекорди.Хубаво,че Ивка е при майка ти,да не й слуша на свекървището глупостите.
Моята свеки не мога да се оплача - тя е чужденка и си има нейния живот.Живо се интересува от бремеността ми,но не нахалства.Знам,че мога да разчитам да го гледат детето,като поотрасне през ваканциите,ще идва и ние ще ходим..но това,че иначе е далече май е плюс като гледам.
Почнах да си правя списък с какво ще правя като остана вкъщи - имам да изпера всииичко на бебето,както и калъфите на количката.Днес е пристигнала и ММ ми прати видео - много си я харесвам,синя Simple Smile

# 297
Ох при мен болките отминаха, благодарение на магнезия. Ако всичко е наред в събота ще ме изпишат и като ме изпишат не трябва да се движа? Не мога да стоя на едно място.. Дали ще трябва да лежа и аз до края? И аз се надявам секрет да вземат поне, защото досега не ми е вземан

# 298
Ох, Лейди, твоята свека е топ ъф дъ топ, обаче. Laughing Не се сещам какво друго, освен Магнезий могат да ти изпишат, аз пия и Алерак за успокояване на матката, с Б6е. И Утрогестана, ама той ми е за шийката. Вече никакви стягания нямах, а преди корема ми беше 24/7 на камък.

Бюти, ти в крайна сметка син деним с алуминиева или черна рама взе?

Велислава, надявам се да се успокоят нещата, но с тази шийка предполагам ще те сложат на леглови режим поне до 36гс. Няма друг начин. С изгладена шийка аз не бих си правила експерименти.

# 299
Вили, на мен ми вземаха с първите кръвни изследвания, някъде в първите месеци. Гинекологът ми каза, че ми се полага по каса, но ако не искам, имам право да му откажа. Разбира се, не отказах Simple Smile

Не се настройвай предварително за лежането, не е приятно, но ще си четеш, ще гледаш телевизия. Все някак се преживява.

Аз да се оплача, разправям се с майстори все още и вече губя сили. Единият уговорен си срязал пръста, ел техникът е много зает, а чак другата седмица ще разбера крайната цена на третия и вече се притеснявам. И ме чака доизчистване след изолация, а много се дразня как не мога да поддържам чисто колкото преди Sad

Общи условия

Активация на акаунт