НОЕМВРИйки 2019 - тема 6

• 31 042
  • 752
  •   1
Отговори
# 300
  • Наблизо
Съмър,черното шаси със синьо взехме.Гледах и другото,но не ми хареса тази кожа.По принцип не обичам кожени неща,особено по предмети,които не са дрехи и обувки и само си представям как ще се разпарцелоса.
Друго,което ме притеснавае беше,че алуминиевия цвят като се надраска,много ще си личи.черното как да е,но нас ни чака пътувания със самолет и това почти бяло не е като за нас.Иначе като цена разликата беше минимална-нещо като 30 евро.
Столчето много ми хареса-поставено на твърда повърхност,се люлее.Ще е практично ако се налага някъде да се успокояваме.Спрамо другите,които ми предлагаха в магазина - столчето е по-тежко и по-стабилно в ценовия си клас.От Декември-януари нататък ще се оглеждам за по-големичко.

# 301
На мен точно кожата ми хареса, другата дръжка е нещо като пяна и не ми беше хич комфортна. Жалко, че нямаше черно шаси с кожа, като за мен. Laughing

# 302
  • Наблизо
Хаха затова има различни - кой каквото му харесва.Друга причина,която ме отказа от кожата,е че на мен ми се потят доста ръцете и с пяната няма да ми се хлъзгат.
Сега остава да чакаме бебоците.Хареса ми много,че всички текситлни части се свалят за пране.

# 303
Здравейте момичета, стискам палци на Лейди, Хриси и Веси всичко да е наред и повече да няма такива емоции! ❤🙏❤
Аз с децата и майка минсме малко на планина за една седмица и затова не се включвам често. Друго си е да си на въздух, като знам в Пловдив каква задуха и жега е 😏

# 304
Бюти, какво столче взехте? Аз набелязах Cybex Aton 5 или Joie i-Gemm. Още ги умувам, както и количката Grin

# 305
  • Наблизо
Cybex Aton 5 защото и количката е такава. Много ми харесва,изглежда стабилно,без да тежи много.Сравних го с евтинките - ами да ти кажа в тях не бих си сложила бебето.И това столче не е много много скъпо,но засега ще въри работа,а като поотрасне ще търся друго.

# 306
Колко време ще се ползва столчето зависи от това колко ще е голямо детето. Аз ползвах на сестра ми. Големия ми племенник го ползва до 1 година и 1-2 месеца, а ние се наложи да го сменим на 6 месеца. Моя беше пухкав и с зимните дрехи му беше направо тясна кошницата. Тогава взехме столче за кола от 0 до 36 кг и все още сме с него. Сега ще ползваме пак същата кошница, а живот и здраве после ще купим седалка за баткото, а бебо в столчето.

# 307
Аз не съм сравнявала с други столчета, но това специално е с много добри показатели според ADAC. Уж го водят докъм година и половина, ама да видим. Ако бебето се е метнало на майка си, ще изкара толкова. Ако е на баща си, ще му умалее след 7-8 месеца Joy

# 308
Хахаха то няма гаранция аз съм дребна, а мъжа ми хич .... аз съм била почти 4 кг бебе ,а той 2,900 😁🤰🏻 Ще видим кой на кого . Да идва ноември !

# 309
Лейди, радвам се, че сте стабилизирали нещата! А свкърва ти е ужасна, нямам думи просто. То бива наглост, неучтивост и несъобразителност, ама чак пък толкова.... Ако съм на твое място, бих говорила с ММ да я разкара... По-добре сама и спокойна, отколлото някой да ми опъва нервите, точно когато най-малко трябва...

Веси, стискам ти палци! И секрет да вземат задължително. Питай, ако трябва.

И при мен положението с вените е.... Навсякъде се личат, ама като нарисувани... Толкова са изпъкнали, но и аз съм доста бяла и по принцип личат, ама сега е нещо страшно.
А на крака имам наченки на разширени вени Disappointed

Аз да питам има ли такива от вас, които ще ходят на преглед при офталмолог преди раждането? Имам проблеми с очите и се чудя дали да ида. Имаха съмнение за астигматизъм преди, но не съм ходила от доста време. Ама съм и за бой, щото и очилата не си нося... Знам, че трябва да се мери налягането на очните дъна... Ама... Чудя се все още...

# 310
Lilly, аз планирам да ида. Но аз така или иначе си ходя, че са ми проблемни очите. Нещо конкретно ли искаш да питаш?

Лейди, супер, че сте се справили! Стискам палци до края да удържиш бебчо.

# 311
Ами, какво точно представлява това измерване? Четох, че не било много приятно. И всъщност събирам смелост да ида, че ме е страх от това, което ще ми кажат. На 100 % съм сигурна, че не искам да раждам секцио и май бих пренебрегнала съвета от офталмолог, ако евентуално има някакъв проблем....

Всъщност кое е толкова опасното? То май по-важно е да се напъва правилно, за да няма проблем? Или може би бъркам...
И, най-вече, в моя град няма добър офталмолог, всеки ли може да го направи това измерване?

# 312
Лили,ако мислиш да раждаш нормално по-добре иди на очен.Аз с предната бременност си затраях, и очила не нося,няма как да разберат,но бях около 5 диоптъра късогледство.Родих естествено дъщеря ми ,не знам дали е от напъните,по-скоро се съмнявам ,  но диоптъра на едното ми око се увеличи с половин,виждам  и черно петънце,което забелязах след раждането.По принцип нито късогледството ,нито астигматизма са пречка за естествено раждане,а глаукомата,  хубаво е да се погледне налягането .
Ако е високо ,може да се стигне до отлепване на ретината и не дай си боже ослепяване....

За свекървата не знам ,аз съм и свикнала ,ама сега се усещам ,че съм по-изнервена от обикновено .Ще почакам още известно време ,и ако съвсем започне да ми се бърка или ми прекипи съвсем ще говоря с мъжа или направо ще си ида при мама.Ще измисля нещо за пред детето-навехнат крак примерно.

Вилислава, изчакай да ти кажат дали ще трябва да лежиш, дори и да се наложи има много по-лоши ситуации-някои мами лежат от началото ,други пък лежат в болница и изобщо не ги пускат в къщи.Не е приятно ,на мен ми е най-гадно заради малката, иначе си е един вид почивка и мързелуване.

# 313
Опасното е, че можеш да получиш отлепване на ретината.
Аз имам диоптър и така или иначе е задължително да ида.

# 314
Лейди го е описала много разбираемо.

Принципно ако имаш съмнения за проблем с очите - отиваш. Целта е да се види диоптъра, промяната на  формата на очната ябълка под влияние на диоптъра (при големите диоптри има деформация - от относително кръгла форма към по-яйцевидна), изстъняване на ретината (която се получава при деформирането), очното налягане (то трябва да се проследява, една стойност нищо не значи), да се огледат очните дъна, и т.н.

Измерването на налягане не е гадно - новият метод е да ти духнат струя въздух в окото 2-3 пъти, старият е да ти обезболят окото и лекичко да сложат едно като теглилка отгоре. И двата са безболезнени!

АГ ми каза, че пределната стойност за секцио е 3.75. Аз съм сигурно 4.5 вече, но имам и изтънявания и прокъсвания на ретината и при напън може да се прокъса - веднъж са ме кърпили. От по-сериозни напъни може да се отлепи, както Лейди е обяснила, и от там слепотата и невъзвратима. И аз съм фен на естественото раждане и бих искала много, но мисля, че риска не си заслужава.

Лейди, твоето напъване може да е довело до точицата - вероятно малко прокъсване на ретината. Ако е така е поправимо с лазер, не е скъпо и отнема 10 мин.

Общи условия

Активация на акаунт