НОЕМВРИйки 2019 - тема 6

• 30 983
  • 752
  •   1
Отговори
# 75
Ами аз не съм никак фен на детските градини и вирусите са само една от причините. На повечето мои познати децата ходят на градина и разболяват малките. По време на почивката ни се запознахме с едно семейство с почти 3-годишно и 10-месечно и майката каза, че зимата е било кошмар - голямата се разболявала от всичко и бебето даже било 2 седмици в болница. Аз бих си спестила такъв кошмар. Вярно, че с две малки деца вкъщи не е лесно (а аз ще съм с три), но за мен най-трудно и стресиращо би било ако са болни. Голямата ми дъщеря беше почти на 2, когато се роди малката. Влязохме си бързо в ритъм с уточнението, че реших изобщо и да не опитвам да кърмя. Това мисля, че доста ме улесни. Цяла зима бяха абсолютно здрави, дори хрема не са имали, нищо! А сме ходили по магазини, търговски центрове и някое празненство с роднини с деца. Единствено миналият ноември голямата ми дъщеря рязко вдигна температура и получи температурен гърч. Не искам да се сещам за уплахата, която изживяхме, най-вече защото не знаехме какво се случва. Миналата година пролетта пък изкара един бронхит - кошмар. Не искаше да яде, не искаше да спи, зор да й даваме лекарствата, инхалации - с триста мъки. Стана дълго, но с две думи - лудница, обаче ако са здрави всичко е наред. Няма по-голяма лудница от болно дете за мен.

Бюти, звънни на гинеколога си. Аз нямам такъв опит, само леко стягане от време на време, което минава за по-малко от минута, но моят АГ ми беше казал какво да взема, ако легна и не минава и ако пак не отмине - да му звъня. А мъжете повечето са...абе няма как да ни влязат в положението. Някъде бях чела цитат на известна жена (но не помня коя),че ако трябваше мъжете да забременяват и раждат, щяха да имат максимум по едно дете. Друг цитат, който много ме кефи е, че мъжете са неуспели жени, нещо такова. Тоест, който не става за жена се ражда мъж 😆

Последно за секциото искам да кажа: от 38 г.с. нататък бебето се води съвсем доносено. Нищо съществено не се развива, единствено расте на килограми. Освен това в повечето случаи секциото се назначава чак към 39 г.с., седмица - две преди термин. В много случаи бебето тръгва да се ражда преди назначената дата (най-големия ми терор). Голямата ми дъщеря се роди в 36+4 заради мои проблеми с кръвното, дребничка (под 2.5 кг), но абсолютно здрава. Навакса много бързо, не е била и ден в кувьоз. По-малката се роди в 37+5 пак заради моето кръвно - 3.330 кг, също в отлично здраве.

# 76
Аз мисля отначало да задържа баткото вкъщи за малко докато свикне в бебето и после на градина. Той изключително рядко боледува, 1-2 в годината. Чак госпожите в градината ме питаха какво му давам, че не им се било случвало дете 1 група да не отсъства с месеци и да си е здраво. Надявам се да продължава да си е така.
Много ми хареса изказването на един мой колега по отношение на жените като разбра, че съм бременна. Та човека каза: "Жените не са хора. Те са богове, който раждат хора и други богове".

# 77
Момичета ,с градините засегнахте тема ,която много ме притеснява.
Щерката от 15 септември трябва да тръгне на задължителната предучилищна.Досега не е била нито на ясли,нито на градина.Мама,да ми е жива и здрава ,я е гледала още от бебе (в първи курс забременях),и не ми стигаше едното висше,ами паралелно записах и второ.Беше ми натоварено и нямаше да се справя без нея.Аз самата не съм ходила на детска и някак отложих и при малката започването .
Да,но сега съм бременна, не съм карала нито една шарка,Ивка също,отделно вирусите и настинките са неизбежни,а към края на бременността или пък с новородено ,аз каквото съм паника,ще полудея от притеснение .Нямам право да отложат, по семейни причини е 2 седмици ,а не знам педито дали ще и дама бележки просто така,доколкото я познавам няма да го направи. И си ме е страх,ако можеше поне от догодина да почне...

Бюти,аз имах два дена с чести контракции ,та даже и болезнени.Много се мести малкия ,пък и като имам стомашни  проблеми,винаги се получава така .Даже мислех ,че ще тръгна да раждам.Ама мина слава богу, иди да те погледнат все пак.През това време увеличи магнезия-ако вземаш един диаспорал вземи два (през интервал от време,не наведнъж),и си лежи.Внимавай и със ставането-полека и без резки движения.

За мъжа ти-ами някои хора като не се наспят са ужасни (аз-даже съм удряла човек ,който иска да ме събуди).Покрай беба се оправих,преди бях чудовище .То и моя мъж като му обяснявах преди време ,че не усещам беб и може да е най-лошото ,ми каза че полудявам и се притеснявам излишно.Което за мен е по-добре,сега като се замисля ,защото ако и той се беше изплашил ,можеше и да припадна буквално ...

А има и мъже,по-големи паники и от бременните си жени ,моя приятелка се оплакваше, колко досадно загрижен бил нейния....Няма угодия Joy

# 78
Аз искам по-голямо бебе Simple Smile Синът ми беше дребен и слаб и нямаше сила да суче отначало. Сега се надявам ако бебето върви по-голямо, да се роди по-силно и готово за външния свят. За 2 седмици разлика между 38 седмица и 40-41ва, може да качи 200 грама, това си е сериозен процент от теглото.
Лейди, ти нали спомена, че няма да кърмиш? Може да се замислиш за ваксина срещу варицела поне за теб след като родиш, Гърция ти е близо. Наистина не е забавно да караш след детска възраст. А и не е задължително дъщеря ти да се разболее точно от това веднага като почне градина. От други неща - може би.
Може би можеш и да я пуснеш с индивидуална форма на обучение и да не е на задължителната градина. Не съм сигурна как става, аз не бих го направила, но съм чувала, че може. Но е голяма бюрокрация.

# 79
  • Наблизо
И моят много ме успокоява с непритеснението си.Не че не се интересува и не е загрижен,но на всякакви мои паники ми отговаря спокойно и това много ми помага.
Ама просто сутринта ме изнерви.Ще ми мине Simple Smile
За шарките нищо не мога да кажа..аз съм карала рубеолата,за другите шарки не се знае защото не съм имала пъпки и може да съм я изкарала много леко.Не работя с хора така,че не се притеснявам много..
Търся си бебешко легло тип разтегливо,за да е до мен в началото.Наето легло като го гледам няма да вмезе до леглото ни..Има и едни люлки ама изглеждат мънички и бързо ще умалеят като ги гледам..

# 80
В нашата група обявиха първо карантина от скарлатина, а след няколко дни и варицела малко след като разбрах, че съм бременна. За скарлатината искаха бележка от лекарката, че детето не е болно. Отиваме ние и обяснявам аз проблема и та докторката ме успокой, че няма страшно. Даже и той да се разболеел от скарлатина и да ме бил заразял не било проблем. Лекувала се и не била опасна. Да не било за предпочитане да пия антибиотици, но ако се наложело имало такива, който стават за бременни. За варицела аз съм карала като дете и нямало никакъв проблем. А и да не съм се шашкала толкова той бил с добра имунна система сигурно нямало да се разболее. Е позна беше един от малкото, който не се разболяха.
Но не виждам как мога да си го държа вкъщи с бебето. Той е свикнал с децата и когато си е вкъщи пак да ходим по площадките независимо какво е времето. Почти няма ден да не е излизал дори и да има сняг, а ако вали като спре за малко. Наложи се да седи затворен с мен 2 дни и на третия ме молеше да го заведа на детска градина. А с новородено няма как да излизаме и с часове да седим навън. 

# 81
За ходенето на училище аз нямам избор, синът ми тръгва в първи клас и при нас много се гледа присъствиет, с други думи нямам никакви опции, нито пък и намерения да го спирам от училище. Първите две три седмици ще го води и взима баща му или приятелка, на която дъщеря и е в другия клас. После се поемам аз водене и взимане с бебето.

Да се похваля купих си стол люлеещ за кърмене с табуретка за краката, сега като се приберем вече в Лондон почвам полека да купувам нещата за бебчето.
Определено сериозно обмислям многократни пелени да купя и сега съм заета да проучвам вариантите.
Количката ще ми дойде костелив орех, защото се лутам и колебая между три вида. Но пак като се приберем ще ида да пробвам и ще реша на място.

Стерилната урина където пуснах в Рамус, излезе с e coli, но аз се усъмних и пуснах повторна в друга лаборатория, тя си излезе съвсем чиста и ми се размина поредния антибиотик.
Последните два дни само налитам ня плодове, салати и сладко, някярях свекърва ми даже да ми направи крем карамел, д1то иначе не вкусвам....

# 82
Аз нямам избор за децата- единия си ходи на училище, другия почва предучилищна и трябва да ходят. Започвам ги от края на септември с имуностимуланти и каквото сабя покаже 😬 Пък и чесно казано не се виждам с тримата у нас- ще откача 😂 Баща им ще ги оставя сутрин, и аз ще ги взимам вечер най-вероятно- тъкмо да правим по една лека разходка с малката Simple Smile

# 83
Е, с деца които ходят на училище няма как. Не можеш да ги спреш разбира се. На тази възраст, обаче би трябвало да имат вече по—добра имунна система. Знам, че най—много боледувания и с най—много усложнения се получават през първите им години, когато са още неукрепнали. А малко и болно дете за мен е ужас. Имам малък опит с болести засега, но и тези един—два пъти ми бяха достатъчни. Колкото и да е палава дъщеря ми и да ме изтощава по цял ден, е по—добре от когато беше болна. Пък и се ядосвам и уморявам, после ми минава, наспивам се и на другия ден — нови приключения 😊 С бебето няма и да се наспивам, но ще оцелеем някак. Ако видя толкова зор, ще склоня за детегледачка по няколко часа на ден.

# 84
Дали може да си варя червени боровинки на чай, за профилактика на проблема с бъбрека? Днес бях на преглед, ама едно ли е да питаш и пак забравих...

# 85
  • Наблизо
Заспала съм на работа без да се усетя и се събудих от колега влязъл в бюрото ми.Ужасно ме е срам.

# 86
Дали може да си варя червени боровинки на чай, за профилактика на проблема с бъбрека? Днес бях на преглед, ама едно ли е да питаш и пак забравих...
Здравейте, аз пих лекарство с червени боровинки изписано от лекар.
Не мисля, ме ще има проблем за чай от плодовете. Само го направете по-слаб.

# 87
Няма проблем за боровинките, аз си поръчах добавка, препоръчана от Шоколадчето ,и док каза ,че е хубаво даже.

Притеснението ми за ходенето на детска е точно вирусите,щерката се е разболявала малко,стига да не сэм бременна ще издържа шарката и на стари години,но знам от миналата бременност ,че е  опасно за ,мама ,която не я е карала, в началото и в края на бременността Confused Пък и новородено ,изложено на вируси-ох незнам ,няма да го мисля.

Да се покажа в 7ми месец ,28+3г.с
От вчера е ,мъжа искаше на старото място и на стария тел,че нали не ме е виждал почти месец.Вика дупето ти расте Joy

Между другото, аз преносих с 10 дена и беба беше 3,300 ,даже по-малко, ни помня точно ,но не беше едро бебе.Мама ,като я видя на изписването и се хвана за сърцето (щерката беше свалила леко,а аз съм родена 4,100 малко преди термин,така че....
С беб имам чувството ,че ще тръгне по-рано раждането,да не кажа направо сега...

Секцио ме притеснява ,да не би да усещам и да трябва да ме упоят напълно, за другото не ми е толкова .
Белези съм виждала на познати колкото косъм.Както и имам приятелка с 3 деца-първото естествено ,другите 2 секцио ,и казва че на нея и било по-добре оперативно.
Имам и приятелка ,на която се наложи спешно секцио ,след опит за естествено (всъщност две близки момичета),и имат лоши спомени ..
Не знам ,но си мисля ,че е по-добре направо секцио ,отколкото опит за естествено ,завършило със секцио. ..
Няма гаранция ,има време ,дано издържи беб по -близо до термин,и да е здравичък, друго не искам .

# 88
Лейди къде го криеш бебчо 😱 . С първото бебче така ли беше корема ? Наистина не ти личи .

# 89
Леле, все едно си бременна в 3-ти месец😮. На мен изведнъж за последния месец ми порасна много и от лявата и от дясната страна кожата ми е супер опъната..за сега не забелязвам стрии, но от вчера захочнах да се мажа с едно олио на юсерин против стрии, че да не чакам последния момент 😀

Общи условия

Активация на акаунт