НОЕМВРИйки 2019 - тема 6

• 30 986
  • 752
  •   1
Отговори
# 90
Ами зависи от положението на бебо,на снимката нямах контракции и кротуваше,спеше,но иначе с дрехи си личи,мъжа обаче  искаше на голо Joy Заради него,не обичам снимки по принцип Confused
С щерката пролича много  към края-преди това ходех на тонове и ме питаха сигурна ли съм ,че съм за там...

Според док е генетично ,матката ми е такава стегната ,което  и ми докарва проблеми само,ама няма какво да направя ....Разпознават ме вече  Simple Smile  И ми тежи и боли ,и ходя на почивки .Едно излизане , и трябва да лежа, докато ми мине,болки,корема на топка Confused Малката се сърди ,че рано се прибираме Confounded
Кожата ми е опъната и сърби,мажа се вече от 3 седмици почти ,каквото такова ....Имам си ,няма да е за първи път-гърди и дупе са нацепени от тийн.
.мрън...
за болките ,не за стриите Simple Smile

# 91
Бюти, Hug Посмях се на твой гръб, но ти съчувствам Hug Докога ще работиш?

Лейдиииииииииии! Искаме снимка с днешен брой на някой вестник Grinning Stuck Out Tongue

Моят корем вече е огромен... Трудно ми е и с дишането като хапна. И всеки път съжалявам и си казвам, че на следващото ядене ще ям по-малко, но дали ми се получава?!

Аз започнах лека полека да купувам разни неща. Искате ли да ви пусна списъка, който съм изготвила на базата на друг от интернет? Уж махнах някои неща, но ако видите нещо излишно или липсващо, кажете Grinning

Скрит текст:
Списък за новородено

Дрехи и текстил
1.Боди къс ръкав - 3-4 бр.
2.Боди дълъг ръкав - 3-4 бр.
3.Пижама гащеризон - 3-4 бр.
4.Ромпър - 3-4 бр
5.Хавлия с качулка за бебе -2 бр
6.Пелени тензухени -2 бр
7.Пелени бархетни - 2 бр
8.Одеало - 1 бр
9.Комплект чаршафи или само долен чаршаф - 2 броя
10.Непромокаема подложка за преповиване
11.Протектор за матрак - 2 бр
12.Шапка за разходка - 1-2 броя
13.Лигавник
14.Чувал за спане
15.Чувал за количка
16.Чорапи
17.Ръкавици

Аксесоари
1.Шишета - 1 голямо и 1 малко (250-260 мл и 120-150 мл)
2.Възглавница за кърмене
3.Дигитален термометър
4.Клечки за уши
5.Четка и гребен
6.Залъгалка
7.Нокторезачка

Козметика за бебе
1.Шампоан за коса и тяло
2.Кокосово масло
3.Крем срещу подсичане
4.Пудра
5.Масажно олио ???

Едри покупки
1.Бебешко легло
2.Матрак
3.Скрин
4.Количка
5.Дъждобран; комарник
6.Столче за кола

Други
1.Бебешки прах за пране
2.Еднократни кърпички за дезинфекция

Списък за майката

1.Нощница за кърмачки - 2(3) броя
2.Сутиен за кърмене - 2 броя
3.Еднократни стерилни следродилни гащи
4.Подплънки за кърма
5.Кърпи за почистване на гърдите преди кърмене
6.Крем за зърна
7.Помпа за кърмене
8.Дамски превръзки за родилки

# 92
Аз в началото пижами не съм използвала. След баня го обличах с дрехите и с тях си беше и през ноща. Не ми се занимаваше да преобличам толкова често, по скоро се притеснявах. А и то непрекъснато спи в началото. Възглавница за кърмене също не съм ползвала, подпирах го на най-обикновена. Олио използвах, но бях по доволна от млякото и сега мисля направо мляко да взема.
Ще ти трябват поне 2 завивки (одеяла). По-тънко и по-дебело и поне 3-4 калъфки за възглавница.   

# 93
Дарк, не видях ваничка в списъка. (Забелязах понеже ние се каним да купуваме тези дни 😂)  в началото си мислех че са много неща а сега много малко ми се струват.. с дрешките и кошарата сме готови, пелени и памперси също сме взели вече, хавлийки и одеяла също.. остават ни все дребни неща и количката (но нея вече съм избрала).

Аз да се оплача днес бях с много лошо повръщане през 15 мин ... накрая вече се мъчех.. бях на ендокринолог и си носех легена с мен понеже нямаше как да не отида.. звъннах на АГ и с едно хапченце се оправих иначе щях да се запътвам към болницата ..

# 94
  • Наблизо
Мерси Дарк,така и трябва де.Още един месец ще работя,почна да ми тежи вече - много съм уморена.
На мен ми остава да поръчам количката,шишета,бодитата ще ги вземем след раждането - ще си направя листа и само ММ ще иде да ги вземе.Не искам да купя малки и после да не ги ползваме,затова като го видим колко ще е,тогава.Другото е добра идея да го напишеш,аз съм много неориентирана,а трябва да се стегна че ММ ще пазарува това,което аз не съм и трябва да знае точно какво.
И на мен вечер ми е тежко от храната,поне не ми се гади вече,ама съм си гладна и няма как да не ям.Опитвам се поне здравословно да е.

# 95
Ние сме почти готови с всичко , даже мисля че само вана ни остава .

Бях на преглед днес , всичко добре ... обаче казаха ми че плацентата е започнала да се калцира . В 29 седмица влязох вчера . На някоя от вас да са й казали за нейната плацента , че е започнала ?

# 96
  • Наблизо
Дори не знам какво значи,че плацентата се калцира..

# 97
Че остарява значи.

Дарк, аз съм сложила в моя списък по 6 бодита от размер 56 и 62. Пелените също са ми доста повече. Твоите малко ми се виждат. Одеалата също. И 4 долни чаршафа имам. Ромопъра и пижамата гащеризон май се дублират, всъщност.

# 98
  • Наблизо
Аз имам и космонавтче приготвено за излизанията.

# 99
Стерилизатор за шишета, четка за миене на шишета и бебешки препарат за миене на прибори. Бебешка лъжичка, аз имах силиконова с нея давах капки разни. Имах и тенджера, която си беше специално за детето. Първо преварявах вода в нея, а после му и готвех в нея. Памперси и влажни кърпички.

# 100
Ох, ами идеята ми беше да закърпим първите няколко дена. Поне да видим колко ще е голямо, не смея да купувам повече, защото може да се окаже, че са малки или големи... Майка ми също е накупила разни неща, прати ми снимки, но не мога да се ориентирам от кое по колко има и какъв размер Grinning Затова по-малко, пък после ще поръчвам онлайн или ще пратя мъжа ми.

Ваничка мисля да не купувам още... Мааалко по-натам. Стерилизатор имам подарък от една промоция на Амазон. На възглавницата за кърмене още й се чудя. Чаршафи също не мога да накупя, иначе няма да остана само с тази бройка. Обаче просто не знам какво легло ще вземем. В спалнята почти няма място и най-много да се побере кошара от най-малките. Гледах и Чико Next To Me, но не съм се решила още. Сутиен за кърмене си взех онзи ден, от най-смотаните Grin колкото да имам такъв за първите дни, пък после ще накупя още, но вече с крайния ми размер. Че се чудя дали този няма да ми умалее докъм 9-ти месец и след това.

Иначе ромпъра го броя за дневна дреха, а другото е по като пижамки. Космонавтче не успях да намеря днес в ЛС Уайкики и ХМ. Трябва да видя и по сайтовете, но все още са на лятна вълна хората Smile

Мойра, а докторът какво каза?

Затварят ми се очите. Днес навъртях 5 км и се чувствам като парцал Unamused

# 101
Шоколадче,вестници и списания нямам,трябваше с актуалната брошура на Билла да се снимам и да закрия лицето тъкмо ,ама то на снимките пише дата,нищо следващия път Joy
Пеленки и одеалца имах повече,много 'вървяха'.Бодита също имах повече и ромпърчета ,основно това ползвах.Реално тези за през деня и излизане бяха по-фешън, за спане обикновени памучни и тънки,и с тях сме излизали де.  Като за начало е ок,после ще купувате ,ако има нужда или бебчето е по-голямо.Така или иначе ,сега е трудно да прецениш размер,ще имате и подарени ,колкото и да не искате Joy

Аз ползвах и стерилизатор още от изписването, и повече шишета и бебешки препарат за съдове, но не съм кърмила.

Ваничка не съм имала в началото ,по лесно ми беше на чешмата .

За калцирането ,не са използвали  този термин при мен с щерката,казваха че е втора степен и трета вече към термин.Нормално е да остарява вече в последният триместър.Щом не са казали ,че е проблем, вероятно няма повод за притеснение.
Последно ми казаха ,че е първа степен в 27 г.с.

# 102
Ох на мен сутиените са ми голям проблем. Нося 80F и няма намиране. А и съм оставила по към края да търся.

# 103
Момичета аз пък се сетих за купуването на нещата от аптеката,те са си от първа необходимост.Като започнем със всички щуротийки удобни на мама за пъпчето(памук,стерилни марли,бебешки клечки за уши,пудра за пъпче,спирт 70%,90%); риванол,кислородна вода,панадол (за след 2 мес.),но е хубаво и той да е под ръка.Ножичка за нокти,четка за коса и гребенче.Вигантол,пробиотик може би след като се роди бебчето. Simple Smile

# 104
Дарк , каза ми че съм 1ва степен и трябва да се наблюдава и да се следвт тонове . Важното е било на дечко да качва килограми .

Лейди и аз мисля така , ходихме за преглед заради друго при този лекар . Моето АГ нищо не е споменало притеснително . А и наистина съм в 29 седмица все започва да старее , предполагам.

Момичета вчера си купих много хубави нощници . Препоръчвам ! От Уайкики 11 лв , памучни с тънки презрамки. Имаше в сиво , зеленикаво и розово .

Последна редакция: чт, 22 авг 2019, 09:34 от mmoira

Общи условия

Активация на акаунт