НОЕМВРИйки 2019 - тема 6

• 31 008
  • 752
  •   1
Отговори
# 150
Хриска, при кого ходи на преглед?

# 151
И аз да си споделя "тревогите".
Вчера бях на преглед в 25с и 6д. От два месеца док ми повтаря, че бебо върви с 2 седмици напред, сега също го каза. Каза че тежи 900гр, а в интернет пише, че тези грамажи отговарят на 26гс.... На снимката от ехографа има три възрасти... 25гс+, 26+ и 27+
И сега не мога да разбера точно по кои показатели определят възрастта, по грамажите или по диаметъра на главичка и корем, или дължината на бедрото...
Другото което ме разтревожи е че имам ниско разположена плацента, затова трябвало повече да лежа и да слагам възглавница под дупето. Някоя от вас има ли сходни притеснения към момента?

# 152
Има още мъничко време да се вдигне плацентата. Поне при мен така стана, буквално в последния момент, миналата седмица вече беше висока. Сега съм 27гс. Иначе тези кила не отговарят на 26гс, моето бебе в 26гс беше 900+ грама и отговаря на 27+5. Satisfied

# 153
Хриска, при кого ходи на преглед?

При д-р Антоанета Любомирова в Екзакта Медика. Моя приятелка е акушерка (в момента в майчинство) в неонатологията в Университетска болница и се е следяла при нея и ми я препоръча. Доволна съм, много внимателна и отговаря на всички въпроси.

# 154
Ох аз 8-ми ден имам диария и не знам на какво се дължи.. Нямам температура, повръщане или друго, единствено 5-6 ден отидох нормално до тоалетна.Пих смекта, вечер ям препечени филии, но продължава.

# 155
Има още мъничко време да се вдигне плацентата. Поне при мен така стана, буквално в последния момент, миналата седмица вече беше висока. Сега съм 27гс. Иначе тези кила не отговарят на 26гс, моето бебе в 26гс беше 900+ грама и отговаря на 27+5. Satisfied
Къде проверявате грамовете на коя г.с. отговарят , в 28+1г.с. , 1294 грама измерено на преглед ФМ . Лекарят каза че си отговаря и не върви напред 🤷♀

# 156
 На първа страница ги има, такива са и в голяма част от приложенията +- някакви грамове.

# 157
Искам да попитам има ли мами, които чакат близнаци, ако има към какви колички сте се насочили?
И ние бяхме харесали бугабу, но чисто нови са ни много скъпи, а втора употреба не можем да попаднем на запазена. Сега май клоним към baby monsters. Все още не сме решили финално.

# 158
Искам да попитам има ли мами, които чакат близнаци, ако има към какви колички сте се насочили?
И ние бяхме харесали бугабу, но чисто нови са ни много скъпи, а втора употреба не можем да попаднем на запазена. Сега май клоним към baby monsters. Все още не сме решили финално.

Виж това https://m.facebook.com/groups/1078314722242642?view=permalink&am … =2781923745215056

# 159
Благодаря ти  Summer. И аз четох, че има още малко време за да се вдигне... Дано и при мен да се случат нещата 😊

# 160
Bebcho, и при мен се вдигна бързо. Първо беше ниско, после леко се вдигна около края на 5-тия месец, но и през юли ме писаха с ниско разположена. На последния преглед вече се беше вдигнала. Лежи повече и не се преуморявай, не вдигай тежко, не се навеждай много... Стой си на дивана и от време на време лека разходка Simple Smile

# 161
Bebcho и аз като бях в началото на август на преглед ми казаха ниска плацента. Препоръчаха ми повече почивка и без резки движения. Сега съм на преглед в началото на септември и ще видим.

# 162
Пиете ли някакви витамини? Също така за оттоците мажете ли се с нещо? Понеже краката ми отичат, също и ръцете и пръстите ми стават 2-ни.. Такова чудо за първи път ми се случва😀

# 163
Здравейте, момичета. Аз пия витамини актив мама на допел хертс. Не мажа с нищо, но аз нямам оттоци. За сметка на това имам вени - разширени на единия крак...от месец ми се появиха и ме болят, но търпя. Прявя студени обливания.
Да попитам и аз някоя от вас заболявало ли я е кръста след чистене, вчера чистих 4 часа и сега ме боли кръста? 🙄

# 164
Мен кръста си ме боли, дори и нищо да не правя.

Витамини не пия. Гледам да наблягам на плодове и зеленчуци, сега поне има в изобилие. А свекър ми произвежда почти всичко, та си хапвам натурални Grinning

Но пък от около седмица ми се спи постоянно. Имам чувството, че мога да заспя по всяко време и на всяко място. Лесно се измарям. А не правя кой знае какво, предивид че съм в болнични от самото начало. Снощи съм си легнала в 21 ч., сутринта станах в 8, а към 13 ч. вече ми се затваряха очите, та дремнах малко.
Не знам какъв е тоя сън....

Общи условия

Активация на акаунт