НОЕМВРИйки 2019 - тема 6

• 31 044
  • 752
  •   1
Отговори
# 315
Благодаря!
Определено ще се наложи да ида в такъв случай.
Имам си проблеми с очите, имам диоптър, който може би се е и увеличил, че откакто забременях, съвсем не виждам надалеч.

Дано не се налага секцио заради това все пак, че ще се чувствам много кофти.

# 316
И аз съм с диоптър. Към 3 късогледство и към 1 астигматизъм (общо надвишавам 3.75). Миналата бременност ходих на очен лекар, прегледът беше да ми разширят очите с капки и после гледат. Не са ми слагали нищо върху очите, аз и не давам (едва ми сложиха капки). Накрая лекарката ме пита как искам да родя, казах "естествено" и тя каза "добре". Надявам се, че ме е прегледала наистина, а не само проформа.
Сега пак ще ходя и приемам препоръки за очен лекар (за София). Дано пак каже, че може естествено.
При бременност и след раждането временно се променя диоптъра, после трябва да се нормализира (според друга очна лекарка).

# 317
Като цяло не само диоптъра причината за секцио. АГ-тата поставят така въпроса, защото диоптъра е най-показален, но очните лекари си имат свои по-специализирани методи да те прегледат и да ти оценят състоянието.

Просто настоявайте за по-обстоен преглед, за да не стане фал. И да е при някой добър очен, а не просто някакъв. По възможност да е работил с бременни. Например, в Пловдив в Селена имат очен и считам, че щом е там, значи е запознат с особеностите на бременните. Аз лично ще си ида при моя дето си ме следи, ама аз съм ясна Simple Smile

# 318
Като цяло аз нямам много голям избор.
Имаме един тук, който работи само на частно и по принцип си разбира доста от работата, ама и на мен по принцип всеки лекар в моя град ми е съмнителен.
Ще си запазя час за другата седмица все пак, ще обясня какво е положението, ще видя какво ще каже, ще се посъветвам с АГ-то на следващия преглед, и евентуално, ако се наложи, ще отида след това при някой друг в съседен град.

При мен и проблема с пъпната връв още не е ясен де. Надявам се да се е разплела бебка, че и това ми е предпоставка за секцио Sad

Ако се наложи секцио обаче, съм твърдо решена да раждам в частна клиника и с избор на екип.
На моя АГ няма да му стане особено приятно, ама...  То дано не се налага де. Hands Pray

# 319
Само след прегледа не се опитвай да караш кола. Ако може направо с придружител, че вероятно няколко часа няма да виждаш.

# 320
И аз заради очите съм със секцио . Имам изтъняване имах и няколко дупчици , третирани са с лазер , но все пак риска е прекалено голям .

# 321
"Добро утро" от стая #5 в Медика Русе...
Радвам се да видя друга русенка, поводът малко не е приятен. Това явно е стандартна терапия за града, когато приемат бременна с подобни оплаквания. 2017-та в УМБАЛ Канев ме тръшнаха за седмица, бях в осмия месец. Спомням си какво ми правиха, също, и че не ми се понрави Дексаметсзона. Абсолютно едно към едно. При мен контракциите бяха в следствие от стомашни вирус, който върлуваше тогава. Което ми напомня, пазете се, започва се всеки момент това прекрасно време от годината.
Сега за ъпдейт от мен - хемоглобин 111, пия и Премама дуо вече. В понеделник имах тежък ден, трябва да почивам, но голямото тръгва на ясла в понеделник. Документи, покупки, лекарски кабинети... По 7000 крачки до обяд.

# 322
На някоя от вас изолирали ли ли са урати в урината ? И какво последва ?

# 323

Аз имам урати в урината. Нормално било. Четох, че и от Магнерота се образуват песъчинки. Много пиене на вода трябва, по-малко солено, кисело и пържено... Ама, признавам си, не го спазвам много това. Само вода пия наистина доста.
Ще я следя по-често сега.

# 324
Благодаря Лили . Аз пия много вода , надявам се и те да се махнат . След всички стрептококи във влагалищен секрет сега ми изолираха Е.коли .... е антибиотик 3ти не желая да пия . Ще видим какво ще каже доки .

# 325
http://www.babylifemalechko.com/Здравейте, мами 🥀
Снощи случайно видях, че в този магазин имат намаление 20%  до 01.09 може да разгледате Simple Smile
Хубав ден 🍀

# 326
Гледах го това намаление вчера, но дори и с него ми се струва безбожно скъпо Flushed Явно няма да пазарувам за бебето оттам Joy

# 327
  • Наблизо
Влязох в сайта от любопитство и ми излезе банер на количката Мима-,много грозно нещо е това..Има някакъв бюджетен вариант Хот Мом..

# 328

Аз имам от 4 месец. Нищо не последва. АГ-то каза, че е нормално и не ми в давала нищо да пия, дори за солено, кисело и пържено не ми е казвала нищо.

# 329
Влязох в сайта от любопитство и ми излезе банер на количката Мима-,много грозно нещо е това..Има някакъв бюджетен вариант Хот Мом..

Забележи, можеш и да си я нарисуваш, опс, персонализираш. Срещу скромната сума от 400лв. LaughingLaughingLaughing Винаги съм се чудила кой си ги купува, докато не видях наскоро едни доста, хм, да кажа обикновени хора, които бутаха една Мима. Доста клета беше, цялата олющена, надрана, изобщо, все едно кола беше минала отгоре й, но Мима все пак! Вероятно беше около 6-та употреба.

Общи условия

Активация на акаунт