Парфюмни размисли и страсти - 229

• 64 355
  • 741
  •   1
Отговори
# 60
Къде мога да го открия физически? От доста време го разглеждам.

Купувала съм го от официалния сайт, не знам в София дали и къде могат да се пробват. Ако купите от сайта комплект с мостри, при следваща поръчка приспадат от сумата стойността на мострите, мисля че бяха 20 или 25 евро.

# 61
Най-любими от наличните ми сребърни парфюми са Wild Pears Montale и Insolence Eau Glacee.

Някой дали познава този Raghba Lattafa ? Някакви мнения за него?

Аз се излъгах и го взех, той не е и много скъп. Нищо общо със сравнененията от фрагрантика, сладко- ориенталско-тежко- неприятно, това по моите си критерии. Опитах се да го пробутам на племенницата и зетя, взеха го децата, да не им се обидя, но и те не бяха във възторг.

# 62
  • До сърцето...
... Но Soleil de Capri не съм пробвала и би ми било интересно да прочета различни мнения за него.
Писала съм за него и преди, но съм далеч от майсторството на тукашните феи.
Много слънчев, позитивен и сочен аромат. Аз го асоциирам с водопад в горещ летен ден, като настроение. Искрящи цитруси в началото, омекват с цветята в развитие, а муска в базата му дава мекота и изтънченост. Но според мен, кожата трябва да "обича" мускуса, на моя парфюмна дружка, скарана с този нотка, седи малко евтино и скучно.
Много го обичам лятото, следва го неотлъчно и Cassis en Feuille на Miller Harris.

# 63
  • Germany

Моите сребърни. Имам и други със сребърни елементи, но не ми носят това прозрачно или звънливо усещане, каквото ми носят тези.
По ред на номерата:

Citizen Queen Juliette Has A Gun Любов, любов, любов. Моето парфюмно аз, един от парфюмните ми подписи. Съвършеният ирис, съвършената пудра. Парфюмът, който никога не остава без коментар, когато съм с него. Описва ме идеално Heart  И ми отива! Не оставам никога без него. За мен най-доброто от JHAG Heart

Elixier Charnel Le Boise Torride GuerlainGift Heart
Друга голяма любов и ароматен подпис. Най-съвършеното съчетание на мандарина, сребристо пачули, червени плодчета и ванилия Heart Престъпление е, че го спряха, но се надявам от Герлен да премислят решението си.

Les Voyages Olfactifs 01 Paris-Moscow Guerlain Един от най-горските ми и най-плодови парфюми. Уникално съчетание на уханни борови иглички, смоли и влажен мирис на утринна гора, с пресни горски малини и червени боровинки, върху ванилена и дървесна база. Голяма любов. Герлен го бяха спрели и него, но излязоха с негов заместител в лицето на новия Baiser de Russie Guerlain.

Muschio Nobile Nobile 1942 Най-белият, чист и успокояващ парфюм, който имам. Мирише на чисто, на бели колосани чаршафи, на бяла стая, бяла пудра и бяла пижамка с бели овчици. Супер изчистен и много любим.

Acqua Nobile Nobile 1942 Любимият ми фужер с дъх на нероли Heart И един от най-нестандартните ми парфюми. Мирише на гора, на поляна с билки, на море, на горички с портокалов цвят. Щипещ, боцкащ, билков и цитрусов. Рисува картини от детството ми и за мен едно от най-добрите предложения от Нобиле 1942

Leather & Artemisia Jo Malone London Не е точно сребърен, но синестетът в мен казва, че е такъв. Много сребрист и горски, с много природно, прозрачно и самодивско усещане, нотата на артемизия тук е гениална, зелена, билкова, влажна, нанесена върху сребрист велур и поръсена със зелени иглички и мъхове. Много любим и нестандартен парфюм.

Metaboles Ys-Uzac Любимата ми мента, върху лакритцово-ванилова подложка. Дава усещане едновременно за природна зеленина и свежест, но и за свежа ментова дъвка, а лакритцата тук е просто гениална. Незаменим в летните горещини.

Eau des Merveilles Hermès Отново парфюм-подпис и голяма любов. Усещане за сливане с природата, едни от най-красивите горски мъхове, съчетани с невероятен пипер и смоли, с разкошни цитруси и дървесина, с далечен повей на бели цветя. Много любим Heart

Сложих си и Citizen Queen за парфюм на деня. Какво да кажа, просто това си е моя парфюм Broken Heart

# 64
единственото ми сребро е силвър есенс на ферари
но усещане за студена лунна светлина в бутилка май ми носят други аромати

# 65
  • Пловдив
Привет парфюмни маниаци 😊 Благодаря на Денси за новата тема, първо ще отговоря на въпроса за сребърните любимци - за сега като огледах моите май само Zadig&Volter Girls can Say Anything се очерта с красива сребърна капачка и бледо розов прозрачен сок и за него ми е още чуденето:един ден се харесваме на другият не 😏 В началото на седмицата се прибрах от гостуване на щерката в Холандия и бях на седмото небе, че мога на воля да помириша няколко скъпи и трудно достъпни аромати примерно Амуажите, които много ме зарадваха, че почти не са моите парфюми и няма да ги мисля вече😉 Много търсих да видя Jo Malone ама не ме огря, може в Амстердам да ги има някъде, но от обикаляне по музеи и красиви улички/канали нямах време🍀 На дъщеря ми цитирах вашите думи как на приятните 23-24 градуса там парфюмите наистина имаха различно развитие, прави сте за разликата в усещанията при различната топлина и влажност на въздуха, ако не бях ви чела нямаше да я знам тази много важна подробност💝

# 66
По въпроса за сребърните флакони- нямам спомен точно колко съм имала, но сега нямам. Обожавам сребро иначе. Никога няма да забравя Градската кралица- толкова красив флакон и толкова неносим за мен парфюм.

На мен изключително рядко ми харесва нещо от новоизлезлите парфюми и то от години. Но море голямо, улов има няма да седна да се тръшкам - който търси намира. Навремето преди емнайсет години парфюма може да е бил стока по-лукс от сега. Снимат една красива дама с шапка до убав кавалер или автомобил а сега им се налага повече цигара- магара тактики..Stuck Out Tongue Winking Eye да мислят търговците. Като не ми харесва мириса все ми е тая за представянето. Grinning

# 67
Здравейте, помня, че обсъждахте, но не запомних - къде в София може да се тестват парфюми Montale?

# 68
Кристалче, мн ме зарадва, че си харесала  Amyris. Той сега през лятото разкрива от лимоновата си същност, а през пролетта е още по-красив.
Смарти, не слагай мнението си в скрит текст, супер е точно Heart Eyes
Имам три сребърни капачки, като Серж Лютенс ми е мн анти, заради алдехидите.

# 69
  • София
Забравих да кажа, че тествах един от парфюмите на Арабисн Сикрет в Парадайс преди няколко дни и много ми хареса. Futur roi - нещо в духа на Ботега Венета, Теню де соаре и Роуг Риана и все пак е различен. Най- вероятно ще го взема. Имат промоция 2 за 120 лв( може и да не е новост за вас, но аз за първи път се спрях при тях) . Пуснах една търсачка и видях, че Денси е писала, че имат хубава гардения , но не се ориентирах в кое от заглавията им да я търся. Ако може подсказка?

# 70
 Не си спомням как се казва този с  гарденията, отиди и ги мириши. Аз харесвам много черешата и ще я купя, а Ulyana, който купих се оказа, че е свършил веднага след това и скоро нямало да има зареждане. Така се зарадвах, че не чудих.
https://www.arabianssecret.com/produit/ulyana/

# 71
Аз преди години имах и много харесвах СК one, оригиналния със сребърна капачка. Беше хит!
Сега не искам и да чувам за него, нито за който и да е фланкър. Като се замисля, май и на къщата нито един парфюм не ми допада. Освен Escape, от носталгия го мириша само понякога.

# 72
Виждам, че почти всички притежавате Soleil de Capri. Споделете с какво заслужава внимание.
Познавам доста аромати на Montale, някои обожавам, други ме отблъскват. Общо взето тази марка ми е на двете крайности.
Но Soleil de Capri не съм пробвала и би ми било интересно да прочета различни мнения за него.
На мен ми прилича много на Лайт блу ДГ. Хубав, средно траен и сладък цитрус. Ако искаш отливка ми пиши.

# 73
Момичета, Rochas Mademoiselle Rochas Couture EDP шлейфов ли е? Колебая се между него и TM Angel Muse, харесвам силни и изразителни парфюми (и сладки  Mr. Green )

# 74
  • София
Nestle93, от двато за теб определено е TM Angel Muse.
Моите сребърни са:

Montale Chypre - Fruite

Montale Chocolate Greedy - ММ го хареса и го слага няколко пъти, но аз го предпочитам върху себе си, а не върху него.

Този вкусен Angel Muse:

Имам много със сребърни капачки или елементи, като най-любим си остава този чаровник, нося гo целогодишно.  Sparkling Heart Това негово ревю ми е любимо и отразява напълно същността му.

Пробвах Лолиталанд - абсолютно отговаря на името си. Позитивен, игрив, и свеж и сладък като вкусен прасковено-мандаринен сок. Но почитателите на  мосю Къркджиян ще бъдат разочаровани. В него няма нищо сериозно, дълбоко или интригуващо, той просто е една кокетна сладка лолитка.
Рарфюм за деня Mademoiselle Rochas Couture, разкошен е Sparkling Heart. Поръчах го без тест по позитивните отзиви тук и грам не съжалявам. Сега чакам Acqua di Parma Magnolia Nobile и Boucheron Quatre En Rouge.

Последна редакция: сб, 17 авг 2019, 19:37 от Vesika

Общи условия

Активация на акаунт