Instant Pot - тема 2 - мнения, рецепти и съвети

• 94 088
  • 879
  •   1
Отговори
# 405
Дами, намалението започва тук на 23-ти. В една от групите във "Фейсбук" четох че има разлика във волтажа и запичащият капак не е пригоден за България. Някакъв мъж го беше публикувал, та съм склонна да вярвам. От българския сайт ме съмнява, че ще продават нещо, което не става за тук.

# 406
Аз питах една дама, която го има за мнение, но не отговори. Всъщност видях, че съществува комбиниран уред и се захласнах по този.
Това е от Амазон:
Size options: 8L only
11 One Touch Smart Programs
Power: 1500W
Power Supply: 220-240V
Weight: 10.3kg
Accessories included: Multi-level air fryer basket, broil/dehydrate tray, protective pad, steam rack
Dimensions with air fryer lid: 37.5cm × 34.5cm × 38.8cm Pressure Cook lid: 73.5cm × 34.5cm × 36cm
Това от БГ сайта:
Мощност   1500W
Напрежение   220V
Тегло   10.3 kg
Размери
(Д x Ш х В)
37.5 x 34.5 x 38.2 см. с капак за въздушен фритюрник
37.5 x 34.5 x 36 см. с капак за готвене под налягане
Гаранция   24 месеца
Включени аксесоари   Мултифункционална решетка за готвене на пара с ръкохватки, приставка за печене/дехидратиране, Air Fryer кошница за пържене на няколко нива, Основа за кошница Air Fryer, Предпазна подложка/капак за съхранение

Не знам къде да гледаме за разликите. Там споменато ли беше?

# 407
Това мнение имах предвид. Ще го сложа като скрит текст.

Скрит текст:

Според това което публикувате не би трябвало да има проблем.

# 408
Аз пък пазарувам от амазон заради отношението.Дори цената да е същата ,пък може дори и по- скъпа.Ако ми се развали кукъра ,казват извинете за неудобството!Какво желаете -смяна или връщане на парите.Това в амазон.И уреда от европейските амазони си идва с кабел за нашата електрическа мрежа.Връщането на повредения уред е за сметка на амазон .Ако си го купил до превозвач го връщаш за твоя сметка( но пък си спестил 45£ ) ..Чели ли сте условията по гаранцията в БГ сайт?Разваля се уреда-ИП и пращаш до сервиз в оргиналната опаковка-за собствена сметка!ИП тежи!Е ако си от София го носиш лично ,и отсъстваш от работа.Връщат уреда май за тяхна.А и чакаш 30 дни!

# 409
Той търси само капака, който е включен в пакета на уреда, ако не се бъркам де. Иначе копирах спецификациите от двата сайта. Попитах и мъжа ми за волтажа и да ми обясни как разбира той с какъв щепсел е. Гледам, че до сега това му е най-ниската цена в Амазон. Не знам дали на черен петък няма да е с по-висока цена. 14.7 кг е целият пакет, ако е по 2 лв на кг, то идва с 30 лв доставка, ако не греша.
Приятелка ми обясни това за гаранцията, че е желателно да е с тяхна доставка щом става въпрос за електроуред. А всъщност гаранцията не отпада, но го връщаш за своя сметка, така ли?

# 410
За 34 паунда доставка от Амазон трябва лично да ми сготвят първото ядене вкъщи. Меко казано е "златна", но всеки си преценява според възможностите.

# 411
  • Paris, France
Това мнение имах предвид. Ще го сложа като скрит текст.

Скрит текст:

Според това което публикувате не би трябвало да има проблем.

В Англия волтажът е 240V и повечето европейски уреди, които са за 220V работят без проблем, но трябва адаптор, защото английските щепсели са други - големи и с три шиша, които са квадратни, като колони, а не обли.. Имам много електротехника от Англия и си работи във Франция и България от 20-30 години. 110V е токът в Щатите и Бразилия, примерно. Има уреди с двоен волтаж, които работят и на 110 и на 220-240 волта и им трябва само адаптор,  но на някои се превключва едно копче. За останалите трябва трансформатор, а тези за над 1000W са доста скъпи.  Пишете в амазон и питайте!

# 412
От английския Амазон и от немския това което съм купувала пристига с два щепсела, един с три шиша и един като за Бя. Така съм поръчвала два ИП и един Крок Пот - слоукукър. Нямаше никакви проблеми с използването.

# 413
  • Berlin
И моят пот е от английския Амазон, не си спомням дали е имало преходник друг, но е с нормален щепсел и си работи вече 2ра година. На сестра ми и свекърите също пратих по един уред от немския Амазон, Ок са. Аз бих изчакала петъка, предните години имаше значително намаление на единствения тогава наличен модел.🙂 Сегс гледам има повече и ме сърбят ръцете за един по-нов, но нашият си работи и съм много доволна.
Снощи например правих паста със сьомга и сос Алфредо, пробвах и крем брюле 😍. Редовно правя ориз със зеленчуци и/ли пилешко филе, супа със зеленчуци и пиле.

# 414
Щях да пиша в Амазон да питам за EU Plug, но пише, че идвали с UK и EU, не знам дали са 2 кабела или има преходник. Според мъжът ми щом пише 220-240V, няма да има никакъв проблем да работи в България.
Сега погледнах в БГ сайта, "промоцията" беше до вчера 439.99 лв от 459.99 лв. Днес актуалната му цена е 439.99 лв, без промоция. Не знам на какъв черен петък да се надяваме тогава. Rolling Eyes

Последна редакция: пн, 16 ное 2020, 16:54 от girlinblue182

# 415
С два кабела идват.

# 416
Щях да пиша в Амазон да питам за EU Plug, но пише, че идвали с UK и EU, не знам дали са 2 кабела или има преходник. Според мъжът ми щом пише 220-240V, няма да има никакъв проблем да работи в България.
Сега погледнах в БГ сайта, "промоцията" беше до вчера 439.99 лв от 459.99 лв. Днес актуалната му цена е 439.99 лв, без примоция. Не знам на какъв черен петък да се надяваме тогава. Rolling Eyes
Два кабела са!

# 417
С два кабела идват и,разбира се, че могат да работят с БГ волтажите.

# 418
Сега погледнах в БГ сайта, "промоцията" беше до вчера 439.99 лв от 459.99 лв. Днес актуалната му цена е 439.99 лв, без примоция. Не знам на какъв черен петък да се надяваме тогава. Rolling Eyes
Преди тази промоция мисля че 439.99 му беше редовната цена, а беше намален на около 380 лв. Яд ме е, че не го скрийншотнах. Чудя се ЧП какъв ще е у нас.

# 419
И аз не го скрийншотнах вчера, но понеже си писах с приятелка относно цените тук и в Амазон, издирих информацията из чата с нея. Доядя ме, честно казано. Иначе търговската гаранция в БГ пише, че е 24 мес, в Амазон 12 мес. Там може да се доплати за 3-годишна застраховка. Това вид "Грижа за клиента" ли е или гаранция?

Общи условия

Активация на акаунт