Приятелство

• 23 736
  • 263
  •   1
Отговори
# 60
  • София
Аз бих приела, ако е само заради времето и пространството.
Моите екс душички пак се изложиха. Напили се и се обаждат на мм да му държат тон като старо гадже. Пълна излагация!

# 61
Не е само, както написах отношенията ни се влошиха.

# 62
Аз сигурно бих приела, за да си изгладя влошаването на взаимоотношенията.

# 63
Нямам желание, съмнявам се че се е променила към добро, за съжаление... може би се чувства самотна и за това ме търси след толкова дълъг период.

# 64
Чудя се дали с възрастта хората стават по-капсуловани, неотстъпчиви и им падат повечето задръжки...Развива се и един невероятно изразен егоизъм, който пречи на приятелствата. Поне аз това съм установила. Като се прибави и изхабяването на личността и  чисто физически намаляването на енергията , умората (емоционална и физическа), настанява се някакъв мързел, направо немарливост в отношенията между хората.
Като чета рядко има някой с повече от един-двама приятели, а  да кажем в моя 50 г. живот съм срещнала адски много хора - не може да ми останат толкова малко - освен ако не съм полагала никакви усилия . Както и в любовта, в приятелството се полагат и усилия, отделя се време за другия .....

# 65
Чудя се дали с възрастта хората стават по-капсуловани, неотстъпчиви и им падат повечето задръжки...Развива се и един невероятно изразен егоизъм, който пречи на приятелствата. Поне аз това съм установила. Като се прибави и изхабяването на личността и  чисто физически намаляването на енергията , умората (емоционална и физическа), настанява се някакъв мързел, направо немарливост в отношенията между хората.
Като чета рядко има някой с повече от един-двама приятели, а  да кажем в моя 50 г. живот съм срещнала адски много хора - не може да ми останат толкова малко - освен ако не съм полагала никакви усилия . Както и в любовта, в приятелството се полагат и усилия, отделя се време за другия .....

Аз си мисля точно обратното...Колкото повече остарявам, толкова повече си давам сметка колко важни са отношенията и оценявам колко по-голям приоритет ми е да прекарам време с близки и приятели, на които държа, отколкото да отида на отида например на фирменото парти или да остана допълнителни часове в работа. Давам си сметка също, че оправданието "не ми остава време" е абсолютно фалшиво. Когато цениш някой намираш време, ако ще да е само 20 минутен разговор по телефона.

Последна редакция: вт, 01 окт 2019, 23:54 от Viki8383

# 66
И аз съм като теб - вече осъзнавам, че животът е много кратък и затова, когато се сетя за някого или ми домъчнее за приятел - вдигам телефона или направо дупето си и комуникирам (по телефона Simple Smile:smile).Или го каня на гости, на заведение, дори и дълго време да не сме се виждали. И пак сме си като едно време - невероятно усещане! Не броя колко пъти аз съм го потърсила или чий ред е да покани на гости ....Скоро купих подарък на една много добра моя приятелка, с която не се виждаме достатъчно често. Просто така видях нещо, което знам, че много ще й хареса, сега чакам да се освободи и да дойде на гости, за да си вземе подаръка.
Също вече и не губя време да се виждам с хора, които не харесвам или да правя компромис, защото примерно ценя партньора им.

Последна редакция: ср, 02 окт 2019, 00:23 от Мама Кенга

# 67
Също вече и не губя време да се виждам с хора, които не харесвам или да правя компромис, защото примерно ценя партньора им.
И аз съм на тази вълна. И като разбрах, че не си струва да си хабя живота да правя нещо "по задължение", ми се освободи достатъчно време за важните хора.

# 68

Истинското приятелство е рядък дар и не всички го намират през живота..
Иначе,познатите за прекарване на времето са друга бира
Моите приятели се броят на пръстите на едната ми ръка и макар да се виждаме на високосна година по един път,знаем,че при нужда винаги сме един до друг.
Инак,познати за лафче с лопати да ги ринеш..
Така е ...за забавления има много но за помощ и сериозни проблеми се вижда кой е до тебе Добрия приятел е като брат в трудно време .

# 69
С моите приятелки се намерихме покрай децата. После започнахме да се събираме заради нас самите. Излизаме постоянно, събираме се постоянно с мъжете, без тях и т.н. Помагаме си кой с каквото може, когато може. Задължително поне веднъж седмично сме всички заедно с мъже и деца, в някоя къща 😀 (12 възрастни с 8 деца), голям панаир 😀

Това е много хубаво!  Heart

# 70
  • София
По стечение на обстоятелствата моят най-добър приятел е съпругът ми, защото се познаваме от деца и бяхме приятели много преди да станем семейство. Двамата сме заедно почти постоянно и все още не ни е омръзнало.
Имам няколко близки приятелки, с които се познаваме от деца, но животът ни отдалечи и се виждаме рядко, защото те живеят в други държави, но държим връзка и винаги можем да разчитаме една на друга при нужда. Имам и няколко приятелки покрай децата, с които се виждаме из квартала при разходки, често обядваме заедно, когато сме свободни или пием кафе. Не ми липсва по-често събиране само по женски. 
За сметка на това, имаме няколко приятелски семейства, вкл. семейството на моята сестра и на брата на съпруга ми, както и още 2 двойки. Общо сме 5 семейства. Събираме се редовно и дори си имаме традиция в петък вечер или събота вечер да пием по питие и да си поговорим. На гости рядко си ходим и сме предимно навън, защото всички обичаме движение на открито и комбинираме разходки със сядане на заведение. По-малките деца също извеждаме заедно и често изкарваме неделите в някой парк и в игри. Ходили сме заедно на кратки почивки, вкл. в чужбина. Понеже се познаваме от години, сме се подкрепяли и в лоши мигове, а не сме били само компания за маса.

# 71
Имам приятели, но само един от тях ми е най-добър и това е един колега от университета. Имам му доверие, че каквото му споделя, си остава между нас. Аз също не казвам на никого това, за което сме си говорили. Другите ми приятели са чужденци и все повече се убеждавам, че те са ми истинските приятели, заедно с колегата от университета. Всички останали са ми просто добри познати.

# 72
  • София/Севлиево
Имам приятели,но да си призная в последните години все по-трудно допускам хора до себе си.Не знам защо се случва,по принцип съм много общителен човек,но като цяло не изпитвам потребност да търся нови приятели и не се натрапвам на старите-който иска да се видим ще намери начин това да се случи.Иначе се виждам с повечето поне веднъж годишно (по простата причина,че живеем в различни населени места).В последните две години  съм се запознала с около 5-6 нови човека,като само един мога да причисля към приятели,т.к.живяхме заедно около месец и станахме близки.Иначе преди си имахме групичка,подобна на тази от филма,който спомена авторката,но се разпадна и към момента се виждам с 1-2 момичета от нея няколко пъти годишно,а бяхме голяма тайфа,някъде около 10-15 човека.

# 73
  • Linz
Много малко ми останаха и са все далече и много рядко се виждаме. Тук живея от 8 месеца и само ММ ми е приятел. Понякога се виждаме с негови приятели. Не се оплаквам, защото ми е писнало от фалш.

# 74
Имам една приятелка от 6-7 години, водише ми се най-добра приятелка, но с времето видях, че не е такава. На по 19 години живота беше някак по-различен, интересуваха ни гаджета, любови и такива неща. Но аз пораснах за тея 7 години, вече имам семейство, стабилна работа. А тя продължава с неините мелодрами по гаджетата, защото всяка година ги сменя. Откакто се познаваме все я спасявам и й помагам да излезе от поредната каша и съм я приютявала вкъщи и какво ли не. Но вече нещата са много различни, а тя продължава с неините тинейджърски глупости и да се забърква да различни мъже, като очаква вече и ММ да й помага. Мен ми се иска да поговорим за сериозни неща, а тя пак е или на вълна влюбване или на вълна рев и късане. Като цяло цял живот само съм й изслушвала любовните драми, а аз почти никога не съм успявала да си кажа моето.

Общи условия

Активация на акаунт