СЕПТЕМВРИйски мами 2019 - Тема 7

• 36 858
  • 765
  •   1
Отговори
# 285
Добро утро Coffee
Момичета, не се притеснявайте за преносването. Понякога термина не може да се изчисли правилно +/—7 дни дават. Отделно си е като цяло Божа работа. Важното е да съе добре и вие и бебчетата. Аз съм преносена 14дена. Моя приятелка и тя сега вече 4 дена преносва. Моля се само всичко да е наред.
Иначе с нервите аз ви споделих и.по—рано хич не съм в ред, още повече с изолацията у дома. Влияят ми всякакви глупости ко.з.акрая на света и възможност за сблъсъци с астероиди... чудя се защо гледам новини 😕 Отделно нямма какво да приготвя за обличане за изписването, абе луда работа.
Бях питала по—горе някой ще ползва ли таблетки за студена стерилизация ,за препоръка моля.
Прегръдки на всички.
А до мамите които вече са с бебоците, моля споделете как сте? Нали ще.продължаваме темата като народим всички или не 😕

# 286
Относно упражненията и спорта след раждане - нормалния период за възстановяване на женското тяло и то ако раждането не е било тежко е 6 седмици. През тези 6 седмици може да се правят кегел упражненията, за да се възстанови тазовото дъно и да се правят разходки, като се започва от малки разходки и с времето доколкото ви е комфортно.
След тези 6 седмици, ако се чувствате добре се започва бавно и постепенно с упражнения за цялото тяло. Може да се редуват горна част и долна част и статично кардио. Феновете на тичането ще трябва да поизчакат 3 месеца, за да им се възстанови тазовото дъно иначе има опасност от редовно напикаване, пролапс на органите и т.н.
Много е тънка границата за това кога човек е готов за спорт и изобщо не е хубаво да се насилваме. Всеки качил много килограми се чуди какво ще прави и как ще си върне тялото. А за коремните преси... просто забравете за тях. Няма по-опасно упражнение за коремната стена след бременност и раждане. Ако не умеете да активирате вътрешните коремни мускули дори не правете опити за коремни упражнения. Истината е че възстановяването започва отвътре - тазово дъно и вътрешните коремни мускули.

# 287
Някой прави ли упражнения за по леко раждане?ако може да сподели какви Simple Smile

# 288
Добро утро и от мен. Едва ставам и аз чак сега. Тази жега вече съвсем ще ме умори и като гледам до края на седмицата все такова го дават.
Относно стерилизацията, аз не смятам да използвам някакви таблетки. Имам стерилизатор на Авент за микровълнова и с него. Даже скоро сложих няколко неща да видя как се прави, обаче то като го извадя и всичко е мокро. Та не ми е  много ясно как се подсушават след това, тъй като ако стои отворен и нищо няма да е стерилно. Може би трябва веднага да се използват.
Вчера толкова се смях. С ММ ходихме да пазаруваме малко по-късно уж да няма хора, но в магазина 2 каси работят и опашка и на двете. Една жена дойде се нареди след нас и като почна "Вие сте бременна, отидете най-отпред да минете. Какво е това нещо да стоите да чакате не може, то си ви тежи." Еййй, вярвайте ми, всички се обърнаха, погледнаха и най-спокойно продължиха да си редят покупките. Смешно ми стана, защото все търсим вина в някой, а грам човещинка нямаме в себе си. Не се ядосах, защото съм преценила, че мога да издържа.
А иначе и аз бих се радвала да си продължим темичката и след като родим. Все пак ще има да се оплакваме и да споделяме неволите относно кърмене, безсъние, пак нерви ... Joy Хубав ден на всички и от мен. Събрах сили и ставам да си правя кафето. Kissing Heart

# 289
Момичета, опитах да си правя масаж на перинеума. Еми не знам как ще излезе бебе от там, казвам ви. Направо съм в ужас. А снощи направих грешката да видя и няколко видеа- от тези суровите, при които снимат отдолу. Еми травмирах се Grinning.

# 290
Момичета, опитах да си правя масаж на перинеума. Еми не знам как ще излезе бебе от там, казвам ви. Направо съм в ужас. А снощи направих грешката да видя и няколко видеа- от тези суровите, при които снимат отдолу. Еми травмирах се Grinning.

И аз се опитвам да правя масаж, но първо, далеч съм от мисълта, че го правя както трябва и второ, и аз не знам, ако раждам нормално КАК ще излезе оттам. Просто не знам ...

# 291
Много ми е трудно с този масаж не мога да намеря удобна поза,че 5 минути да правя масажа корема ми пречи,ръцете са ми къси,също толкова ми е топло и се потя че се чувствам ужасно намазана с масло и т.н дори и за стрии не съм се мазала поради тази причина,иначе в книгата "раждане с любов" жената казва че има измислен уред за този тип масаж но струва майка си и баща си Epi-no,тези клипчета реших да не ги гледам,няма да ги издържа и без това цялата процедура ми се струва плашеща,направо завиждам на мамите които казват че бързо са родили:-)

# 292
Аз едни глобули не мога да си поставя отдолу, а какво остава масаж да си правя.
Мамита, аз откачам вече. Тези дни не минават и не минават. Изключително бавно изтича този 9.месец и ми е много нервно вече.
Писна ми да стоя вкъщи, няма как да изляза в тази жега, а и съм трудно подвижна...
Относно клипчетата, погледах и аз, ами отказах се... аххаха. Не знам как ще излиза, ама се моля, като настъпи моментът - поне да е бързо.
Момичета, наясно ли сте, в хода на едно раждане, ако се наложи спешно секцио - под пълна упойка ли се прави или не?

# 293

Момичета, наясно ли сте, в хода на едно раждане, ако се наложи спешно секцио - под пълна упойка ли се прави или не?

Вчера на прегледа при анестезиолога, ми обясни, че всяка ситуация е различна, но това, което ме очуди е, че ако се наложи спешно секцио - е с пълна. Сигурна съм, че пак зависи от ситуацията, но не очаквах да чуя пълна упойка (не съм в България). Ще видим ...

# 294
Съншайн, вчера си мислех как стискахме палци за онези 2 седмици да не родиш, а то сега излиза, че бебчо изобщо не е имал такива намерения. Майка ми ми е казвала, че непосредствено преди раждането и аз, и сестра ми сме били много малко активни и да не се плаша, ако се кротне бебчо. Та може и да е скороооо! Simple Smile Simple Smile

Отделно нямма какво да приготвя за обличане за изписването, абе луда работа.
Мери, за теб или за бебчо?

# 295
Като се сетя само и чак ми е странно как до тук стигнах. Та аз умирах от страх и се молех да вляза в 9 месец, а то... И си викам сега, че трябва да съм благодарна и да си трая, той ще реши кога да си излезе, но пък тайничко ми се иска да се случва вече. Joy Благодаря и  на вас момичета, че сте с мен и ме подкрепяте. Страхотни сте. Heart

# 296
Привет!
Аз не смея да чета или гледам нищо свързано с раждането, че засега съм супер спокойна и не искам да се филмирам.
Аз онзи ден като ходих на преглед си отвисях права по спирките, никой не се сети да стане, ОБАЧЕ като изкарах една цигара и изведнъж всички забелязаха, че съм бременна 😂
А после в мола отивайки към асансьора се за гледах в една жена, която тичаше чудейки се защо го прави като няма асансьор на етажа. Тя милата решила, че я гледам, защото носи парче торта и ми предложи да си хапна😁

# 297
Здравейте момичета! Аз минавам да ви раздам прегръдки от мен и бебчо. Днес става на 10 дни 🤗. Аз също се надявам да продължим да пишем тук всичко, защото си е в голяма полза тази група, всяка от нас се среща с разчини доктори и специалисти от различни градове, с които никоя от нас не би могла да се срещне поотделно. Бихме си били много полезни със споделянето на опит и ежедневие, ако щете 😊. Казвам го, защото сега повече от всичко имам нужда от някаква база за сравнение, с която да си вървим паралелно и да си помагаме. 🌸

# 298
Ех как минават десет дни...определно ще имаме какво да споделяме за нас и бебоците.
Dara77 за мен нямах какво и накрая онлайн си поръчах една рокля.от HM инвсе още се чудя за някакъв тип стягащ клин/бельо. Просто защото моя корем е огромен и определено ще има нужда от придържане и помощ за прибиране.

# 299
И моят бебчо е на 13 дни и ще се радвам да споделяме! Имате ли вече колики и как обличате бебчетата сега? Днес на контролният преглед забелязах, че всички малки бебеоци бяха само по боди с къс ръкав, по голи крачета и ръчички. А аз го обличах с дълго тъничко боди. Вече в къщи е по къс ръкав.
За коликите ни прпоръчаха Лефакс.

Общи условия

Активация на акаунт