Колко пари харчите на месец за храна

• 96 016
  • 2 236
  •   1
Отговори
# 1 710
  • София
Защото нито царевицата, нито пшеницата, нито каквото и да е са като едно време.
Всичко е ГМО, отровен въздух, отровени води...и т.н.

# 1 711
И са се движили много хората. Всеки ден, не 2 пъти седмично за час във фитнеса. И то това не всички. Повечето стават от леглото и сядат в колата. В работата пак обикновено седят. После пак колата, дивана, леглото.
И са яли по-малко като количество. Само погледнете размерчето на чиниите на вашите баби, че и майки дори, и сравнете с вашите собствени Simple Smile

# 1 712
  • München, Deutschland

Отделно модифицираната молекула на глутена, която успява да премине през червата и да ни нанася автоимунни вреди.

Mama Taz, би ли пояснила, или имаш ли източник? Би ми било интересно да прочета научни статии по въпроса.

# 1 713
Няма разлика между естествения оборски тор и изкуствения, все става дума за  вкарване на азот в почвата. И ако се предозира е все тая - продукция пълна с нитрати.

И далеч не всичко е ГМО, в ЕС има строги правила за ГМО и разрешени са основно ГМО сортове за фураж.

# 1 714
За количеството храна съм съгласна с Птица. Много по-малко количество се ядеше. И тази тема е пример с килограмите месо.

Преди баба ми правеше три ястия от едно пиле, които се ядяха за обяд и вечеря от 4 човека. Сега като купя печено пиле се изяжда на веднъж от двама. Същото е и с пържолите.

Вярно е и за "боклуците", че бяха много по-рядко включени в менюто ни. Но има и решение. Има пресен хляб във фурните, доста хора си правят сами. В България все още има хубави плодове и зеленчуци, много хора купуват и месо и млечни от частни производители и така.

Също е вярно и за мобилността. Аз лично преди ходех пеша много повече, отколкото сега.

# 1 715
Точно от месо не се дебелее, а обратното. И по-добре трима души да изядат наведнъж едно пиле със салата от пресни зеленчуци, отколкото да ядат това пиле три пъти като гарнитура на ориз, картофи или тесто.

# 1 716
Точно от месо не се дебелее, а обратното. И по-добре трима души да изядат наведнъж едно пиле със салата от пресни зеленчуци, отколкото да ядат това пиле три пъти като гарнитура на ориз, картофи или тесто.

По принцип съм съгласна с теб. Аз съм на почти изцяло ВМНВ диета и знам колко добре се повлияват някои заболявания, но като цяло количествата са много по-големи от нужното.

# 1 717
От едно пиле се правеха три манджи от недоимък, но сега се наяждаме с една манджа от едно пиле, обаче без хляб, а тогава за компенсация един хляб омахвахме на едно ядене с тази третинка пиле.

# 1 718

По принцип съм съгласна с теб. Аз съм на почти изцяло ВМНВ диета и знам колко добре се повлияват някои заболявания, но като цяло количествата са много по-големи от нужното.
За хищническата ми натура няма големи количества мръФФФка. Simple Smile

# 1 719
Някъде може и да се е ядяло по-малко едно време. Аз, обаче, помня друго: баба сваряваше една кокошка (или пиле, или петел) и се изяждаше за отрицателно време. За други празници се колеха агнета. И се печаха цели. Не кило агнешко от тарелка на промоция от "Лидл".
Храненето и "преди", и "сега" зависи от много фактори.

И с 50 лв. на седмица не че не е възможно да се оцелее, но е точно това: оцеляване, а не здравословно хранене (няма нищо здравословно в това да се изяжда по хляб на ден).

В тая тема има-няма се появи някой, дето живее на изпарения и й придаде нов живот Simple Smile

# 1 720
От едно пиле се правеха три манджи от недоимък, но сега се наяждаме с една манджа от едно пиле, обаче без хляб, а тогава за компенсация един хляб омахвахме на едно ядене с тази третинка пиле.

Еми не, никога не сме яли по един хляб на ден. Просто беше разпределено. Супа, основно, салата, десерт и най-много една филия хляб.

Аз сега не мога да се занимавам да правя първо, второ, трето и караме на основно и салата.

Уиш, ти си си хищник и си обещала чревца.

Красимило, ти сама казваш "по празник" не всеки ден. Аз също твърдя, че 50 лв. са малко за балансирано хранене. Четете малко де.

# 1 721
Тъкмо щях да кажа, че ней-вероятно е било за празник  - децата обикновено помнят празниците, не делниците Simple Smile

# 1 722
  • София
Посочих много ясно. Мога да се нахраня и без грам месо, а яйца и риба-не обичам.

И все пак ето от къде идват разликите. Ще използвам списъка по-горе, защото не е кой знае, колко различен:
4 кисели млека
2 прясни млека
5 кг. домати
1 кг. краставици
(зеленчуците зависят от сезона и цените)
7 хляба (всеки ден се купува)
сирене
кашкавал
салам
луканка
череши и праскови +- диня или пъпеш (плодовете пак зависят от сезона и цените)
масло

Само посоченото е доста над 50 лв., ако искате можем да смятаме, и това е без да има основна храна.
Под конкретно имам предвид например да кажете какво е било менюто ви за вчера и днес.
Както стана ясно- твърденията ви не отговарят на истината.
Tочно, само посоченто е около 2-3 пъти по 50лв., а няма нищо за същинска вечеря/обяд, като сложим и продукти за същинската вечеря и бяда и ей ги на отиват към 200лв. на седмица. Само плодовете и зеленчуците са около или над 50лв. Като казвам "безплатното" от село да не се брои, не е без причина. Ако имаш село и зеленчуците и плодовете са ти от там без да им броиш разход, може и да излиезе сметката. А госпожаща ще ми обяснява, че с 50лв. на седмица се хранели разнообразно 4 (забележете 4 ?!?!) човека, та чак не проумявала как могат да се похарчат 70лв. на седмица.

# 1 723
При наличие на 7-8 овце и толкова агнета, празници се намират Simple Smile
Има предвид, че храненето много зависи от бита на семейството.

# 1 724
Така е, все пак и граждани е имало, които не са имали овце и агнета. Да не гоеорим и, че повечето селяни колеха само по празници, а не всеки ден.

Общи условия

Активация на акаунт