Колко пари харчите на месец за храна

  • 95 772
  • 2 236
  •   1
Отговори
# 1 845
  • София
  • Мнения: 824
Аз като гледам цените на яйцата и млякото в Бг, ми се реве.
И аз не разбрах. Високи или ниски ти се виждат?

Ами високи. 12 яйца купувам за евро и 20( 2,40 лева), литър прясно мляко за 50 цента( левче)... Заплатите е безсмислено да ги споменаваме.
Къде са тези цени? Гърция?

# 1 846
  • София
  • Мнения: 824
Аз когато писах, че месото от хипермаркети не става, нямах предвид че в малките магазини е ок. Но в месарниците е наистина прясно, а не държани замразено години. Впрочем, в Ямбол майка пазарува от тяхна верига маркери - Вилтон, там зареждат прясно току що транжирано свинско и е много вкусно. Може би основно Кауфланд е разочарованието ми, а после Лидъл. От Била не съм се решила да купя месо, но щом е българско може и да е прясно, ще пробвам.
Вилтон са супер- и цените са много по-ниски. Жалко, че нямат магазин в София.

# 1 847
  • Мнения: 10 639
Че то и в Бг можеш да намериш яйца за 20-25 Ст., както и евтино мляко. Вариантите са или от ненабран производител, или нискокачествени от голям нагазин. Последно си взех уникални яйца по 25 Ст. от Кюстендил от една баба. Но в София няма откъде. Хубавите са в космоса, най-евтино 35-40.

# 1 848
  • Mediterraneo
  • Мнения: 42 525
Боса нова, Испания.

# 1 849
  • Мнения: 50 734
Не виждам какво уникално може да има в едно яйце. Аз поне разлика във вкуса не хващам. Вкусът на месото е друга работа, но на яйцето...

# 1 850
  • ...живея на последния етаж...
  • Мнения: 841
Чак уникално не бих използвала, но че има огромна разлика във вкуса, има. В полза на домашните. Същото е като при месото. То нали все свинско, ама има.

# 1 851
  • Мнения: 1 114
Аз предпочитам песни яйца. Намирам разлика във вкуса, но аз обичам яйца много. Иначе, те си траят по над 30 дни и то не в хладилник.

Като се купуват от малки производиели е много вероятно да са с различен срок, защото се събират дълго време.

# 1 852
  • Мнения: X
Последно си взех уникални яйца по 25 Ст. от Кюстендил от една баба. Но в София няма откъде. Хубавите са в космоса, най-евтино 35-40.
Следващия път като ходиш на пазара в Кюстендил, попитай за магазинчето на "Валдис". Това е местната ферма за яйца. Магазинчето е на самия площад до главната улица, където е пазарът. Яйцата, според размера, са на цени 17-24 стотинки. Винаги са пресни.

# 1 853
  • Мнения: 10 639
Разликата във вкуса е огромна. Да, има уникални яйца, особено ако си фен. Ние ядем по кора на седмица. Не сте попадали явно или не сте претенциозни. Аз някои купешки не мога да ги ям, гадни са ми.
Факт е, че най-вкусни яйца съм взинала от този район..
Уиш, аз искам домашни, не искам евтини.

# 1 854
  • Мнения: 1 114
Някои хора ядат яйца само в нещо или покрай нещо. Разбирам я Станцията, но аз съм любител и ги харесвам полу рохки и тогава има значение.

Ох, дояде ми се рохко яйце с малко сол и препечена филийка, а ако има и пушена сьомга ......

Уиш май баш домашни препоръча.

# 1 855
  • Мнения: X
На Валдис не са домашни, но аз съм била във фермата и мога да потвърдя, че е чиста и кокошките не са набутани като сардели. Яйцата им са пресни и вкусни. Да, домашните на леля ми са по-вкусни, факт. Ако искаш домашни пъдпъдъчи яйца, на това пазарче, по средата, точно срещу сергиите на продавачите от борсата, има малка сергия с домашни пъдпъдъчи яйца. Само в сряда и събота ги има обаче.

# 1 856
  • Пловдив
  • Мнения: 1 734
Ох, и аз обожавам домашни яйца и намирам разлика. Може би защото навремето съм израснала с такива, бабите ми гледаха кокошки, та яйца купешки ядох чак като студентка.

# 1 857
  • sofia
  • Мнения: 9 235
За ябълката - майка ми като ги обере есента, ако са здрави ябълките, без проблем изкарват до април. Държи ги в хладно помещение, но Т е по-висока от тази в хладилника. Пролетта вече са леко омекнали. Това, при положение, че не са третирани с нищо.
Под здрави, разбирайте да не са червиви, да не е наранена кората, да няма ударено, загнило и пр.

Свекърва ми гледа няколко кокошки, храни ги с готови смески, които купува и зелении от двора. Аз никаква съществена разлика във вкуса не намирам. Имахме джинки и пъдпъдци по едно време, освен в размера на яйцата, друга разлика не съм установила...а да, пъдпъдъчите много трудно се чупят сурови и черупката става на много дребни парченца, които трудно се махат.

# 1 858
  • Мнения: 1 114
Веси, това са 6 месеца, а не година, а и им личи на ябълките. Губят влага и са леко набръчкани, а и като ги нахапеш, или нарежеш се окисляват нормално и потъмняват.

# 1 859
  • Мнения: 23 894
Да, ябълките изкарват доста дълго, даже и посбръчкани стават за ядене. Ние ги изяждаме преди това, де.

Пъдпъдъците адски много ядат и отделят, като се има предвид какви малки птици са. Аз намирам разлика във вкуса на яйцата, сравнени с кокошите.

Общи условия

Активация на акаунт