Колко пари харчите на месец за храна

• 95 772
  • 2 236
  •   1
Отговори
# 1 845
  • София
Аз като гледам цените на яйцата и млякото в Бг, ми се реве.
И аз не разбрах. Високи или ниски ти се виждат?

Ами високи. 12 яйца купувам за евро и 20( 2,40 лева), литър прясно мляко за 50 цента( левче)... Заплатите е безсмислено да ги споменаваме.
Къде са тези цени? Гърция?

# 1 846
  • София
Аз когато писах, че месото от хипермаркети не става, нямах предвид че в малките магазини е ок. Но в месарниците е наистина прясно, а не държани замразено години. Впрочем, в Ямбол майка пазарува от тяхна верига маркери - Вилтон, там зареждат прясно току що транжирано свинско и е много вкусно. Може би основно Кауфланд е разочарованието ми, а после Лидъл. От Била не съм се решила да купя месо, но щом е българско може и да е прясно, ще пробвам.
Вилтон са супер- и цените са много по-ниски. Жалко, че нямат магазин в София.

# 1 847
Че то и в Бг можеш да намериш яйца за 20-25 Ст., както и евтино мляко. Вариантите са или от ненабран производител, или нискокачествени от голям нагазин. Последно си взех уникални яйца по 25 Ст. от Кюстендил от една баба. Но в София няма откъде. Хубавите са в космоса, най-евтино 35-40.

# 1 848
  • Mediterraneo
Боса нова, Испания.

# 1 849
Не виждам какво уникално може да има в едно яйце. Аз поне разлика във вкуса не хващам. Вкусът на месото е друга работа, но на яйцето...

# 1 850
  • ...живея на последния етаж...
Чак уникално не бих използвала, но че има огромна разлика във вкуса, има. В полза на домашните. Същото е като при месото. То нали все свинско, ама има.

# 1 851
Аз предпочитам песни яйца. Намирам разлика във вкуса, но аз обичам яйца много. Иначе, те си траят по над 30 дни и то не в хладилник.

Като се купуват от малки производиели е много вероятно да са с различен срок, защото се събират дълго време.

# 1 852
Последно си взех уникални яйца по 25 Ст. от Кюстендил от една баба. Но в София няма откъде. Хубавите са в космоса, най-евтино 35-40.
Следващия път като ходиш на пазара в Кюстендил, попитай за магазинчето на "Валдис". Това е местната ферма за яйца. Магазинчето е на самия площад до главната улица, където е пазарът. Яйцата, според размера, са на цени 17-24 стотинки. Винаги са пресни.

# 1 853
Разликата във вкуса е огромна. Да, има уникални яйца, особено ако си фен. Ние ядем по кора на седмица. Не сте попадали явно или не сте претенциозни. Аз някои купешки не мога да ги ям, гадни са ми.
Факт е, че най-вкусни яйца съм взинала от този район..
Уиш, аз искам домашни, не искам евтини.

# 1 854
Някои хора ядат яйца само в нещо или покрай нещо. Разбирам я Станцията, но аз съм любител и ги харесвам полу рохки и тогава има значение.

Ох, дояде ми се рохко яйце с малко сол и препечена филийка, а ако има и пушена сьомга ......

Уиш май баш домашни препоръча.

# 1 855
На Валдис не са домашни, но аз съм била във фермата и мога да потвърдя, че е чиста и кокошките не са набутани като сардели. Яйцата им са пресни и вкусни. Да, домашните на леля ми са по-вкусни, факт. Ако искаш домашни пъдпъдъчи яйца, на това пазарче, по средата, точно срещу сергиите на продавачите от борсата, има малка сергия с домашни пъдпъдъчи яйца. Само в сряда и събота ги има обаче.

# 1 856
  • Пловдив
Ох, и аз обожавам домашни яйца и намирам разлика. Може би защото навремето съм израснала с такива, бабите ми гледаха кокошки, та яйца купешки ядох чак като студентка.

# 1 857
  • sofia
За ябълката - майка ми като ги обере есента, ако са здрави ябълките, без проблем изкарват до април. Държи ги в хладно помещение, но Т е по-висока от тази в хладилника. Пролетта вече са леко омекнали. Това, при положение, че не са третирани с нищо.
Под здрави, разбирайте да не са червиви, да не е наранена кората, да няма ударено, загнило и пр.

Свекърва ми гледа няколко кокошки, храни ги с готови смески, които купува и зелении от двора. Аз никаква съществена разлика във вкуса не намирам. Имахме джинки и пъдпъдци по едно време, освен в размера на яйцата, друга разлика не съм установила...а да, пъдпъдъчите много трудно се чупят сурови и черупката става на много дребни парченца, които трудно се махат.

# 1 858
Веси, това са 6 месеца, а не година, а и им личи на ябълките. Губят влага и са леко набръчкани, а и като ги нахапеш, или нарежеш се окисляват нормално и потъмняват.

# 1 859
Да, ябълките изкарват доста дълго, даже и посбръчкани стават за ядене. Ние ги изяждаме преди това, де.

Пъдпъдъците адски много ядат и отделят, като се има предвид какви малки птици са. Аз намирам разлика във вкуса на яйцата, сравнени с кокошите.

Общи условия

Активация на акаунт