Замира ли институцията брак?

• 19 024
  • 624
  •   1
Отговори
# 525
  • София
Ами на майка ми й отне години, яки нерви и (ще те шокирам) пари... И след развода имаше по-малко отколкото преди брака, а издръжката за децата стигаше точно за по едно сокче с паста за всяко.
Е, ако нямаше брак и това нямаше да има. Simple Smile

# 526
  • Пловдив
Не ми е ясно защо си позволявате да обиждате жените живеещи без брак. Живеем в свободна страна в 21 век, и да живееш без брак не е незаконно, нито пък срамно. Всеки сам прави своя избор и не е редно едните да обиждат другите.
То не бяха мръхли, бедняци, простолюдие и какво ли не. Ако уж обичаш един мъж и той не ще да подпише ще го зарежеш, изобщо не ми звучи като да си го обичала изобщо.
А той ако те обича защо не би искал да се ожени за теб ?

Въпроси от Лексикона, а?
Може би защото аз не искам брак и той уважава това мое желание? Защо трябва всички да си мечтаем за брак, хората са различни, мечтите им също. Не ми е самоцел да се омъжа, ако се отнася за пръстен с диамант и други подобни "романтики", имам си пръстен, даже няколко. Аз обичам скъпоценните камъни и моя любим мъж уважава и това мое желание. Различни хора, различни идеали.

# 527
Какво значи извънбрачни, ако са припознати от бащата?

# 528
Дренка, за мен би било обидно мъж да ходи пред нотариус, за да каже че е баща на роденото от мен дете.

# 529
Не ми е ясно защо си позволявате да обиждате жените живеещи без брак. Живеем в свободна страна в 21 век, и да живееш без брак не е незаконно, нито пък срамно. Всеки сам прави своя избор и не е редно едните да обиждат другите.
То не бяха мръхли, бедняци, простолюдие и какво ли не. Ако уж обичаш един мъж и той не ще да подпише ще го зарежеш, изобщо не ми звучи като да си го обичала изобщо.

Въпроси от Лексикона, а?
Може би защото аз не искам брак и той уважава това мое желание? Защо трябва всички да си мечтаем за брак, хората са различни, мечтите им също. Не ми е самоцел да се омъжа, ако се отнася за пръстен с диамант и други подобни "романтики", имам си пръстен, даже няколко. Аз обичам скъпоценните камъни и моя любим мъж уважава и това мое желание. Различни хора, различни идеали.
Ако той ти е предложил и ти не си се съгласила, тогава ок. Значи те обича и е готов да пожертва пари и да инвестира в общото ви бъдеще. Щото иначе, на мъжете им е доста по-удобно без брак. Никакъв ангажимент нямат. Днес е с теб, утре ще ти бие шута за 1 мин. При брак няма как да стане бързо и лесно. Някои дела се точат с години, а коя балама ще го чака ? И не забравяй- той ще загуби 1/2 от всичко ваше. Както се казва и една вилица не може да вземе без твоето съгласие.

# 530
Повярвай ми, нищо не е, пред борбата да се откопчиш от насилник, с когото те свързва брак.

# 531
Повярвай ми, нищо не е, пред борбата да се откопчиш от насилник, с когото те свързва брак.
Дренка, всички случаи на насилие над жени, поне през последната 1 год бяха над "живеещи на семейни начела"

Последна редакция: чт, 28 ное 2019, 21:11 от Анонимен

# 532
Приятелките са свободни жени.
Жена в брачен съюз е в по-различна ситуация, и май не ме разбра - нямам предвид физическо.
Надявям се, не се опитваш да ми кажеш, че бракът е пазител на женската сигурност.

# 533
  • Пловдив

Въпроси от Лексикона, а?
Ако той ти е предложил и ти не си се съгласила, тогава ок. Значи те обича и е готов да пожертва пари и да инвестира в общото ви бъдеще. Щото иначе, на мъжете им е доста по-удобно без брак. Никакъв ангажимент нямат. Днес е с теб, утре ще ти бие шута за 1 мин. При брак няма как да стане бързо и лесно. Някои дела се точат с години, а коя балама ще го чака ? И не забравяй- той ще загуби 1/2 от всичко ваше. Както се казва и една вилица не може да вземе без твоето съгласие.

Аз имам един брак с всичките му атрибути - граждански, църковен, сватба - тумба-лумба.  Мога много да говоря за това кое и как се точи, колко време, нерви и средства струва, кой какво получава или губи.
Имам усещането, че на мъжете се гледа като на някакво средство - банкомат ли какво, за получаване на някакви неща. Аз също мога да "бия шута", както направих и с бившия ми съпруг. Обикновено този, който му е много важно "да подпише" е по-слабия в икономическо и социално положение и си въобразява, че това му гарантира нещо. Сигурно е много страшно непрекъснато да мислиш дали си си "вързал гащите", дали ако ти "бие шута" ще му вземеш вилиците. Да се вкопчиш в един брак като начин за физическо и икономическо оцеляване на този свят.

# 534
Приятелките са свободни жени.
Жена в брачен съюз е в по-различна ситуация, и май не ме разбра - нямам предвид физическо.
Надявям се, не се опитваш да ми кажеш, че бракът е пазител на женската сигурност.
Именно. Нищо не е пазител на женската сигурност.

# 535
Не ме разбра. Мъжът иска да осигури възможно най-добрият живот на любимата жена. За да спечели нейната любов е свръх мотивиран, за да изкарва повече пари. Тях иска да ги даде на нея и на децата. Това е любовта.
Ако не го прави, ти не си неговата муза, ти не си неговото вдъхновение. Просто си удобна. Безплатна. Е, коя мечка бяга от мед.
Имаш адски изкривена представа за любовта.
Ти за какво мислиш, че блъскат здраво мъжете ?
Заради жените. За какво друго ? К'во да ги прави иначе тия пари ?
Абе момичета, знайте си цената ! Мъжът, когато обича е готов да даде всичко и то с кеф. Много е унизително мъжът до теб да не го интересува ти имаш ли пари и дали можеш да си позволиш нещата, които искаш да си купиш.

Последна редакция: чт, 28 ное 2019, 21:24 от Анонимен

# 536
  • Пловдив
Ха, откога разводите са забранени?
В СК то4ка по то4ка пише какво полу4аваш, а без подпис  си караш на обещания и юнашко доверие. Mr. Green

In4hi, само да оби4аш опаковката не е извинение да създадеш живот.
Не е достатъ4но и само ти да оби4аш-за тангото трябват двама, ако ме разбираш.

Не, не те разбирам. За каква опаковка пишеш и какво има общо създаването на живот? След като в огромната част от браковете "живота" е създаден преди подписа и малко като ултиматум ми се виждат точно тези бракове. Нещо като свършен факт, задължение, поемане на отговорност и още един куп клишета от женска страна, и "може да хваща" от мъжка.... ако ме разбираш.

# 537
Тереза, и кво общо има бракът с тези точно желания на мъжа? Ако не му подпише - няма пари, тъй ли?
Направо ме изумлявате с вярванията си за силата на брака.

# 538
  • Пловдив

Въпроси от Лексикона, а?

Аз имам един брак с всичките му атрибути - граждански, църковен, сватба - тумба-лумба.  Мога много да говоря за това кое и как се точи, колко време, нерви и средства струва, кой какво получава или губи.
Имам усещането, че на мъжете се гледа като на някакво средство - банкомат ли какво, за получаване на някакви неща. Аз също мога да "бия шута", както направих и с бившия ми съпруг. Обикновено този, който му е много важно "да подпише" е по-слабия в икономическо и социално положение и си въобразява, че това му гарантира нещо. Сигурно е много страшно непрекъснато да мислиш дали си си "вързал гащите", дали ако ти "бие шута" ще му вземеш вилиците. Да се вкопчиш в един брак като начин за физическо и икономическо оцеляване на този свят.

Не ме разбра. Мъжът иска да осигури възможно най-добрият живот на любимата жена. За да спечели нейната любов е свръх мотивиран, за да изкарва повече пари. Тях иска да ги даде на нея и на децата. Това е любовта.
Ако не го прави, ти не си неговата муза, ти не си неговото вдъхновение.
Имаш адски изкривена представа за любовта.
Ти за какво мислиш, че блъскат здраво мъжете ?
Заради жените. За какво друго ? К'во да ги прави иначе тия пари ?

О, извинявай, не знаех. Колко съм глупава само, ами аз като си имам пари, как ще спечели моята любов!? Лоша работа, лоша. Горките мъже, само блъскат, пък жените им скучаят и се оплакват по форумите от липса на внимание.

Последна редакция: чт, 28 ное 2019, 21:32 от In4hi

# 539
Тереза, и кво общо има бракът с тези точно желания на мъжа? Ако не му подпише - няма пари, тъй ли?
Направо ме изумлявате с вярванията си за силата на брака.
Ама как така той няма да е готов да застане пред закона и Бога и целият свят за да е с мен ? Как така ? Как така лесно ще ме остави да му се изплъзна ? Той трябва да иска да ме "занесе" в къщата си, да ме "заключи" там, далеч от останалият свят (мъже), за да съм само негова ! И трябва да е готов на загуби за мен. Ето, колко струвам аз за него ? Колко ? Аз това искам да знам ? Колко съм му ценна ?

Общи условия

Активация на акаунт