Бившия взима самостоятелни решения за децата...

• 9 474
  • 317
  •   1
Отговори
# 240
Да, ако има някой, който се състезава - това е таткото. Пропуснатите години с децата не се компенсират така. Но не частното училище е проблема. Нито Холандия.

# 241
Да, ако има някой, който се състезава - това е таткото. Пропуснатите години с децата не се компенсират така.
Продължавай да лежиш на стари лаври, докато ставаш все по-нерелевантна.

# 242
Не лежа на стари лаври. Наистина ли смятате, че частното училище и Холандия са единственото нещо в живота на децата за 11 и съответно за 18 години? Но няма смисъл да започваме разговор отново.

Последна редакция: нд, 01 сеп 2019, 10:10 от Asinkata

# 243
Да, ако има някой, който се състезава - това е таткото. Пропуснатите години с децата не се компенсират така.
Продължавай да лежиш на стари лаври, докато ставаш все по-нерелевантна.

Как не те е срам,бе?
И си смешен. Защо вменяваш на жената комплекси? За теб може една Чужбина да е уау грижа и обич. За повечето нормални и стойностни хора, обаче, не е. Дръж се на положение, а ако не можеш проблема си е твой. Само че и неразрешим, вече за теб. Късно е. Децата на авторката съм сигурна, че няма да израстнат такива недорасляци като теб.

# 244
Ребром тогава, но без да се караш или да се обясняваш. Записваш я малката на нещо, което ти си си решила и му пращаш сметката. Ако не я плати - отиваш и я отписваш от нещо.

Баща-герой с два уиденда  в месеца не се става. Или ти се чува думата или почваш да отписваш. При който стои повече той има повече думата. Другия или слуша и уважава или ще си изпати.

Ти ми се струва, че си го научила, че си послушна. Била си така с него и той просто вече е свикнал. Ама. Развели сте се. Сега трябва да поставиш нови правила. Говорене при свършен факт е като мрънкането - не се чува.

Ама, че тъпо. Да започва война с мъжа си за сметка на детето Shocked Ти това предлагаш - детето да стане оръжие във войната за твоето его. Бащата явно не прави нищо грешно, всичко е от полза за децата и освен това по тяхно желание. И сега какво - да ги запише на нещо само от зор да е нейното???
Освен това имам познати, пак разведени, където майката е била все домакиня и колкото и да иска няма капацитет да определя бъдещето на детето им. И затова бащата му помага за всичко важно и плаща за учене в АК, за следване в Англия... Ми сори, ама това, че някоя е майка не я прави автоматично по-знаеща и можеща от бащата. Него не го е бивало с малки деца, но сега с големите явно е друго, а и има И житейски опит, И пари.

# 245

Как не те е срам,бе?
И си смешен. Защо вменяваш на жената комплекси? За теб може една Чужбина да е уау грижа и обич. За повечето нормални и стойностни хора, обаче, не е. Дръж се на положение, а ако не можеш проблема си е твой. Само че и неразрешим, вече за теб. Късно е. Децата на авторката съм сигурна, че няма да израстнат такива недорасляци като теб.

Темата настъпи ежко по опашката. С друго не си обяснявам това дразнене към авторката.

# 246
Само аз ли намирам тона на Thiteen за прекалено груб, да не кажа нещо друго? Мислих да я докладвам, ама се отказах, нека си се излага колкото иска.

# 247
Само аз ли намирам тона на Thiteen за прекалено груб, да не кажа нещо друго? Мислих да я докладвам, ама се отказах, нека си се излага колкото иска.
Какъвто поста, такъв и тона. И нямам предвид буквално. Това, че не пишат с “бе”, не означава нежност и добър тон.
Теб лично не знам защо те е докоснал тона ми. Но и няма да се извинявам за косвени докосвания.

# 248
Минаването на засрамване и други личностни атаки е ясен признак, че са осъзнали колко не са прави. Надявам се, че ще извлекат полза. А дали ще си признаят публично или не - изобщо не ме касае.
А иначе не съм с нежна кожа - като съм влязъл в кошара, ще преглътна някак "беее"-тата Simple Smile

# 249
Мхм, това беше мило, нали? Овци да наречеш жени в женски форум. Засегнах се, още разсмя ме. Миличкия той.
Не ми е важно дали за теб съм права. За човек, влязъл в кошарата, коментара за прословутото “бе” не изглежда като да си го подминал с лека ръка.
Продължавай да живееш в блаженно самодоволство. Без “бе” Simple Smile

# 250
Радвам се, че болшинството ме разбра. Разказах две-три основни неща, които са твърде важни за децата, за да не се обсъдят с мен. Никога не съм се състезавала за любовта на децата си. Просто ги отглеждах с любов и те ме обичат. Това е. Твърдо вярвам, че родителите трябва заедно да взимат решения, важни за бъдещето им. Независимо дали са разведени или не. Никой не може да ме убеди, че половинката му може просто да се прибере в къщи след работа и да каже "преместих детето в друго училище" и това ще донесе безкрайна радост и умиление у този, който чува новината. Не се прави така. Не е нормално. Колкото до това бива ли ме или не - децата ми са доказателство, че съм се справила. Като майка. Правила съм и много грешки, разбира се. Има и неща, в които определено не ме бива:)

# 251
Радвам се, че болшинството ме разбра. Разказах две-три основни неща, които са твърде важни за децата, за да не се обсъдят с мен. Никога не съм се състезавала за любовта на децата си. Просто ги отглеждах с любов и те ме обичат. Това е. Твърдо вярвам, че родителите трябва заедно да взимат решения, важни за бъдещето им. Независимо дали са разведени или не. Никой не може да ме убеди, че половинката му може просто да се прибере в къщи след работа и да каже "преместих детето в друго училище" и това ще донесе безкрайна радост и умиление у този, който чува новината. Не се прави така. Не е нормално. Колкото до това бива ли ме или не - децата ми са доказателство, че съм се справила. Като майка. Правила съм и много грешки, разбира се. Има и неща, в които определено не ме бива:)

В този пост основното което виждам аз е думата "половинката".
Да половинката споделя и обсъжда. При вас половинки няма. Децата са и на двамата,  но вие не сте едни семейство и дали ще се обсъжда или не зависи от това кой как приема нещата.

# 252

В този пост основното което виждам аз е думата "половинката".
Да половинката споделя и обсъжда. При вас половинки няма. Децата са и на двамата,  но вие не сте едни семейство и дали ще се обсъжда или не зависи от това кой как приема нещата.

... а също така дали от нечие участие се очаква някаква реална полза.

# 253
Не вярвам, че ми казвате, че според вас след като няма семейство - всеки може да прави с децата, каквото прецени без да уведомява другия родител...
Принципно решенията се взимат от родителя, на когото са присъдени родителските права. И въпреки това аз обсъждам важните неща с баща им. Може би е въпрос на възпитание. Или на друго. Не зная. Единственото, което мога да ви пожелая е да сте толкова хладнокръвни, ако някога изпаднете в подобна ситуация. Да, зная, че сега ще ми кажете, че не бихте го допуснали. И аз така мислех за себе си.
А що се отнася до "половинката"... Да, той е половинката, но не моята. А на децата.
Всичко хубаво.

Последна редакция: нд, 01 сеп 2019, 16:29 от Asinkata

# 254
Аси, не се ядосвай. Аз съм разведена от повече години и никакви решения не взимам съвместно с бащата. Живи и здрави сме всички. Като не става - не става, не е края на света Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт