С какво ви дразнят свекървите? – 114

• 35 601
  • 740
  •   1
Отговори
# 480
Много ти се е насъбрало, но зарежи свекърите. Зарежи ги, защото тези простотии отклоняват вниманието ти от много по-важния проблем- мъжа ти. С него гледай да се разбереш. Ако той успее да ви отдели и да сложи граници, простотиите на свекърите няма да  могат да те достигнат.

# 481
  • MI
Loveme, бих искала да ти дам някакъв полезен съвет, но наистина освен малко търпение и много (спокойни, но упорити) разговори с мъжа ти да сте все по-самостоятелни, друго не знам какво да ти кажа. Всъщност той как реагира на тези думи на майка си? Ако е застанал на твоя страна, просто преглътни и работи упорито по въпроса да си е само ваш етажа и да не ви се месят постоянно. Не че ще спрат напълно, но със сигурност ще намалее намесата.

# 482
Loveme, бих искала да ти дам някакъв полезен съвет, но наистина освен малко търпение и много (спокойни, но упорити) разговори с мъжа ти да сте все по-самостоятелни, друго не знам какво да ти кажа. Всъщност той как реагира на тези думи на майка си? Ако е застанал на твоя страна, просто преглътни и работи упорито по въпроса да си е само ваш етажа и да не ви се месят постоянно. Не че ще спрат напълно, но със сигурност ще намалее намесата.
никак не реагира, и той мълчи,.
Всичко ще се оправи, просто имах нужда да споделя и да чуя гледни точки,. Да ви кажа - не се изкарвам жертва,ако някой така си мисли, просто ми е болно... Има и много тъпотии казани от свекървата, които са ме наранили и съм премълчавала за да не стават разправий, защото тя после започва да се прави на болна и само трябва да слушам още тъпотий. Благодаря ви за съветите. Всякъкви хора има...

# 483
  • MI
Пробвала ли си да го помолиш да поговори насаме с майка си?

# 484
никак не реагира, и той мълчи
ОФ! Дай ми адреса си, да отида и да му шибна два зад врата!

Ей затова написах за възпитаване на самочувствие в дъщерите ни. Защото патриартатът още не е умрял.

# 485
  • София
никак не реагира, и той мълчи,.
Всичко ще се оправи, просто имах нужда да споделя и да чуя гледни точки,. Да ви кажа - не се изкарвам жертва,ако някой така си мисли, просто ми е болно... Има и много тъпотии казани от свекървата, които са ме наранили и съм премълчавала за да не стават разправий, защото тя после започва да се прави на болна и само трябва да слушам още тъпотий. Благодаря ви за съветите. Всякъкви хора има...
Жалко, че и товя е един пухльо. Направо се ядосах! Не е трябвало да се съгласяваш да живеете заедно с родата, ама вече е късно. За премълчаването обяче - не си мълчи, а осведомявай твоя Убавец за идиотиите на свека, защото така като си мълчиш /а тя няма да му каже за простотиите си ест./, той ще си мисли, че всичко е 6 и някой ден ще избухнеш за нещо дребно, но ти ще избълваш гняв трупан с години и свекърва ти ще го използва срещу теб - ще каже виж как ми реагира за дреболия и ще те оплюе качествено. Тогава мъжът ти ще й повярва, защото не е бил наясно как си търпяла с години и ще си мисли, че наистина преувеличаваш и правиш от мухата слон. Когато той е осведомен е друго и ще знае защо за нещо дребно си вдигнала скандал.

# 486
  • Най-красивата страна
Снахата може да не се съгласи да живее в къщата на свекървата на отделен етаж.Обаче при условие,че има къде да отиде-тоест ако има собствено жилище или ако печели достатъчно,за да плаща квартира или да си позволи кредит.Защото всеки не може да си  позволи .
При условие,че не е осигурена и няма възможности за кредит или наем,тя би трябвало да е доволна от факта ,че мъжа и разполага с отделен етаж.

Свекървата ,ако е ограничен човек ,ще се възползва от този факт и ще се пробва да се меси във всичко и да командва.
Като не пропуска да и намеква,че тя няма нищо и добре,че са я прибрали.

Снахата може да се опита да постигне някакво разбирателство.
Не може да влезеш в чужда къща и веднага да искаш всичко да става както на теб ти е удобно.Трябва да се адаптираш.
От друга страна една по-оправна снаха може да накара мъжа си да направи баня и кухня на етажа,ако няма и така да се получи едно наистина отделно домакинство.

Свекървата пък ,ако е достатъчно интелигентна,може да предразположи снахата ,да намери общ език с нея.
Няма как да влезе нов човек в къщата ти и да не се съобразяваш с него.
И все пак  да живеят в една къща с общ двор и всеки ден да се карат е натоварващо и за двете страни.
Но пък ако се разбират,могат да си помагат.А това не е никак малко.

# 487
никак не реагира, и той мълчи
ОФ! Дай ми адреса си, да отида и да му шибна два зад врата!

Ей затова написах за възпитаване на самочувствие в дъщерите ни. Защото патриартатът още не е умрял.
вече знам, че и на него не мога да разчитам, не е лош, но не е и прав, за много по сериозен проблем не беше зад мен, та за това ли... И аз въпреки това го обичам, предсравяте ли си колко съм болен мозък и с какво самочувствие, както казаха някои момичета... Нормално да съм така, то като погледна назад моите родители какво са ми дали(не говоря за материалното), та аз каква да съм. Благодарна съм, на вече починалите ми баба и дядо. На лелите ми, че когато съм имала нужда са ми помагали и съм виждала в тях черти, които съм изградила в себе си... Имах нужда да чуя вашите мнения, сверяваш си часовника... Аз за това се чудя на хора, при родители, който са направили много за тях не ги уважават. А ако знаят какво е да нямаш такива... Трябва да сме хора... Но вече стана страшно.... Лоши сме, лошото натделява, за съжаление.

# 488
Нашите родители като умират или трябва да ги погребваме - е, това не е много важно. Домъчня ми и на мен, защото я разбирам Loveme.
И отново да кажа +1 на Уиш - важно е да можеш сам да се справяш в живота - дом, сметки, всичко. Но аз като дом си имам мой( мъжа ми много работи вътре по довършването), професия, финансова независимост, в трудния за мен момент, когато приятелите се юрнаха да помагат, си мислех, че свекърите може пък да предложат за един ден някой от тях да заведе и прибере детето от училище. Да, ама не. Ми ок. На синът им му стана неудобно. Та, понякога хем се справяме,  но липсата на елементарна човещинка ни наранява.

# 489
Loveme, самосъжалението не помага. Предполагам, си на възраст да си ми дъщеря. Затова ще ти го кажа, все едно го казвам на моята дъщеря. Не си хаби силите с войни. Изработи мъжа си да е твой съюзник. Да, точно така, изработи го. Ти го познававаш най-добре и знаеш на какво ще поддаде. Кротко го наръчкай да ви направи отделна баня и кухня, да се отделите и да е зад теб.

# 490
Те имат баян и кухня отделно, но   свеката е решила да отпусне на другия син  пространство и се е пренесла на техния етаж и почват срещи от трети вид. До тях е можело да я прескача и премълчава ,вече - не.

# 491
Те имат баян и кухня отделно, но   свеката е решила да отпусне на другия син  пространство и се е пренесла на техния етаж и почват срещи от трети вид. До тях е можело да я прескача и премълчава ,вече - не.
да. Просто ми се насъбра много на веднъж, родих второ дете, в същото време карах майка ми по лекари, след това почина и накрая разправията. 

# 492
  • София
Снахата може да не се съгласи да живее в къщата на свекървата на отделен етаж.Обаче при условие,че има къде да отиде-тоест ако има собствено жилище или ако печели достатъчно,за да плаща квартира или да си позволи кредит.Защото всеки не може да си  позволи .
При условие,че не е осигурена и няма възможности за кредит или наем,тя би трябвало да е доволна от факта ,че мъжа и разполага с отделен етаж.

Скрит текст:
Свекървата ,ако е ограничен човек ,ще се възползва от този факт и ще се пробва да се меси във всичко и да командва.
Като не пропуска да и намеква,че тя няма нищо и добре,че са я прибрали.

Снахата може да се опита да постигне някакво разбирателство.
Не може да влезеш в чужда къща и веднага да искаш всичко да става както на теб ти е удобно.Трябва да се адаптираш.
От друга страна една по-оправна снаха може да накара мъжа си да направи баня и кухня на етажа,ако няма и така да се получи едно наистина отделно домакинство.

Свекървата пък ,ако е достатъчно интелигентна,може да предразположи снахата ,да намери общ език с нея.
Няма как да влезе нов човек в къщата ти и да не се съобразяваш с него.
И все пак  да живеят в една къща с общ двор и всеки ден да се карат е натоварващо и за двете страни.
Но пък ако се разбират,могат да си помагат.А това не е никак малко.
А защо само снахата следва да има самостоятелно жилище или цялата сума за квартира/ипотека? Тез неща не се ли поделят м/у двамата?

# 493
Значи, синковецът да почне да си отвоюва пространство. Да направи отделни баня и кухня на родителите си и да ги убеди колко по-удобно ще им е там, което си е самата истина. Сигурна съм, че и той не се кефи на опашката пред тоалетната. Loveme, напомни на тоя твой мъж какви предимства има сексът в банята на спокойствие. Можеш да му обърнеш внимание и върху възможностите, които дава кухненската маса.

# 494
Всичко е преходно момичета, на 35 съм вече... Благодарна съм на Господ за двете прекрасни деца и за мъжът ми, макар че и той не е зад мен в трудните ми моменти, но за децата е добър баща,... Разбирам го и него.,просто имам нужда от подкрепа, но я нямам. Вероятно и аз някъде греша, спрямо него, но това е живота-да се учим от грешките. За свекърите:-минало- заминало, ще ми разкара, но вече няма да помагам, и ще си я засичам когато трябва, кротко без скандали. Хубави хора са, но не могат да ме разберат... Все пак аз не съм им дъщеря и няма и да бъда. Аз съм оптимист, докато човек е жив, всичко се постига. Благодаря ви..

Общи условия

Активация на акаунт