Снимки – спомени от близко и далечно минало

• 766 144
  • 11 934
  •   1
Отговори
# 10 815
  • София
Имаше и поздравителни телеграми - отгоре цветя и отдолу текста, който си написал за поздравление.
За обажданията, като студентка, ходех в Централна поща или тази срещу Меи-то, даваш си поръчката и те викат в някоя кабинка да говориш и да крънкаш пари от вашите. 😃

# 10 816
Интересно е,че като деца,ученици и студенти ни караха много да пишем и да си водим записки. В училище помня,че имахме изтощителни диктовки. Два часа литература един след друг и като почне да се диктува в началото на първия и се свършва в края на втория. Това обаче спомогна за оформяне на почерка и стила на писане. Сега като гледам това да пишеш грамотно и четливо на ръка, не на компютър не е чак толкова често срещано. За ръкописен почерк не ми се мисли.
В интерес на истината, помните ли кога последно писахте/получихте картичка написана на ръка ?

# 10 817
Получавам няколко години, за съжаление, само служебни. Пак ми е приятно, де. И гледах, че в общата кутия на блока е само моята картичка.

# 10 818

В интерес на истината, помните ли кога последно писахте/получихте картичка написана на ръка ?
На Коледа 2016 г. всички от момичета от форума.

# 10 819
Живеем в чужбина. Всяка година пишем и пращаме новогодишни картички на бабите и дядовците.

# 10 820
  • Бургас
Обичам да пиша и да получавам писма!
За съжаление,това остана в детството ми.
Имаше една ,,мода,, да си пишеш с русначета от вестник ,,Пионерская правда,, или нещо подобно беше,не мога да се сетя.
С много деца от Русия водех кореспонденция....
Какви красиви писма получавах....
Помня,че до скоро ги гледах у дома...ще взема да ги потърся,дано още стоят и ще ви ги покажа...
Липсва ми едновремешната кореспонденция с писмата!

# 10 821
Русначетата пишеха много красиво, по един характерен начин, силно наклонено. И аз съм си писала, даже скоро намерих кутия с картички, които съм събирала като дете. Малко като се поуталожат нещата от ремонта, ще снимам някои. Има интересни от 60-те и 70-те години. Някъде имах и с намигащите японки.

# 10 822
На сватбеното тържество в ресторанта получихме десетина  телеграми от
състуденти и приятели, които не успяха поради лошо време да дойдат. И всички бяха на едни и същи
поздравителни бланки, с цветя естествено - ами такива са имали в нашата поща. Пазят се някъде, но не съм попадала скоро на тях.

# 10 823
  • София
Пони, наистина пишеха красиво.

# 10 824
  • Бургас
Дано пазя писмата,...ще си припомним техният краснопис!

# 10 825
  • През девет планини в десета...
Аз нямах късмета да получа колет от руско другарче, но мои приятелки имаха и много хубави неща имаше в колетите

# 10 826
Колет и аз не съм получавала, но слагаха много картички в писмата, пристигаха едни доста издути пликове.

# 10 827
Такова музикално влакче ми бяха донесли отнякъде през ‘71-2год.Много си го харесвах и си го пазех,...докато не ми го счупи едно съседско дете 🥺
И аз имах такова, но бях забравил и сега като го видях се сетих. Smiley Машиниста буташе тази ръчка с ръка и какво ставаше? Звънеше ли?

# 10 828
Цитат
Телеграмите се изпращаха за рожден, имен ден или сватба.
Или лоши новини.Спомням си как на рецепцията на к-г Каваци с дни виждах на стъклото телеграма на полски,че старата е починала.За обаждания в пощата от един град до друг,като малка много чаках(ме).Втори клас бях.Огромен детски лагер в Обзор.Не ни водеха всички наведнъж в пощата-барака,но се отвисявахме пак.Лагерите бяха дълги по 20дни,а може и отгоре.Спортните у-ща сутрин плаж,обяд ,после почивката и към 16ч. айде 2ч.тренировки в жегата.А какво овикване беше,ако не изпълняваш както трябва.Умираш от срам и яд,хиляда зяпачи наоколо.Вечер дискотека!

# 10 829
  • Sofia
Такова музикално влакче ми бяха донесли отнякъде през ‘71-2год.Много си го харесвах и си го пазех,...докато не ми го счупи едно съседско дете 🥺
И аз имах такова, но бях забравил и сега като го видях се сетих. Smiley Машиниста буташе тази ръчка с ръка и какво ставаше? Звънеше ли?
Да,звънеше.

Общи условия

Активация на акаунт