Снимки – спомени от близко и далечно минало

• 782 711
  • 11 934
  •   1
Отговори
# 7 920
Светкавица, и аз си помислих за "Ромео и Жулиета". Май не съм гледала целия филм, но музиката я знам Simple Smile:

What Is A Youth

# 7 921
  • През девет планини в десета...
Как ви се струва модата от края на 80-те, сега виждам доста елементи и ми е интересно какво мислите

# 7 922
Да си беше седяла в 80-те , много смешна мода ..особенно прическите Wink

# 7 923
Прическите вярно, че доста простеят, но иначе дрехите бяха доста хубави. Точно по това време се занимавах с мода и съм доста в час. Тогава нямаше днешните платове и помощни материали, беше чудо да се сдобиеш с неща, които днес са съвсем обикновени като подлепващо и ленти за лепене на подгъв. Харесва ми, че повече се използваха естествени материи. Аз работех само с естествена коприна, която, за разлика от сега, не беше рядкост. Материите с ликра почти ги нямаше. Дрехите бяха удобно широки и пристегнати в талията.
Поне на мен много ми харесваше тая мода, защото талията ми беше под 70 см, за разлика от сега. Тогава не бяха на мода големите балкони, напротив, търсеше се издължен плосък силует. Помня колко се радвах на огромните обеци, които се появиха тогава, носех такива до раменете. Спомени...

# 7 924
Не знам за прическите но дрехите са били качествени и на ниво. Вярно е,че е нямало много избор обаче това което е било масово е било качествено. Преди време рових на тавана от 80-те имаше няколко нови бели ризи от баща ми. Питах го за какво са толкова много бели ризи - ми служебно се давали, защото се полагали. Нормална качествена памучна риза. С обувките беше също.
Спомням си, че тогава много се носеха домашно плетени дрехи. И наистина имаше много интересни неща. Няма да забравя колко врънках майка ми да ми изплете червен или бордо вълнен пуловер с поло яка Grinning

# 7 925
  • Варна
Нормална качествена памучна риза.

Нещо бъркаш с тази памучна риза. Най-вероятно е била от ямболен, вид изкуствено влакно. Не е нещо непрежалимо. основното му предимство е, че по-трудно се мачка.
Предполагам, че баща ти е бил морски военослужещ, техните униформени ризи са бели. Може би най-хубавите униформи са на морските.

# 7 926
  • Street of Dreams
И аз мисля, че най-хубави са били моряците. Чичо ми беше такъв. Вярно ли е била 3 години тяхната казарма? В наше време звучи невероятно.
Някой има ли снимки?

# 7 927
Да, баща ми беше морски. Но си спомням, че на етикета пишеше памук. Ще се разровя пак на тавана като имам време. За дрехите им имаше особености, че трябва да са от естествени материи. Това поради спецификата на работата и пожарните правила. Не се допускат изкуствени материи.
Имам снимки някъде с униформа,даже и някоя униформа на тавана Mr. Green

# 7 928
  • оттам, откъдето започва България
[Видях готов сладък салам в Кауфланд. Не купих, и сега като ви чета, съжалявам.

Не съжалявай, няма нищо общо с истинския сладък салам.

# 7 929
Бяха много по-качествени дрехите, защото го нямаше масовото китайско производство. Още имам вкъщи китайско боди от копринен сатен, избродирано на ръка много изящно. След това съм виждала този модел бодита от полиестер с машинна бродерия - нищо общо, стои грубо и грозно. Когато внасяха нещо у нас, не беше имитация, а оригинални дрехи и обувки. Затова нещата бяха по-качествени, макар и не евтини.

# 7 930
  • Street of Dreams
Казваха им "вносни", като символ на качество. Grinning

# 7 931
Вярно ли е била 3 години тяхната казарма?
Да.

# 7 932
Здравейте, чета ви, но да се включа. Три години казарма за морските, да. Баща ми беше офицер, много години командир на едно плк. По темата - имаше навремето във Варна мaгaзин  за военни, ама на интендантство ли се водеше, какво беше, не помня. От там са ми вземали маратонки Ромика и по-късно плат от който шиеха униформите им, габардин някакъв. Ако щете вярвайте обаче черно сако, което ми е било шито тогава и съм носила страшно много, защото беше първата по-така дреха, аз 14-15 години тогава, току що приключил соц, та това сако до ден днешен не е мръднало, по някаква причина или без Wink майка ми го пази вече 30 години.

# 7 933
Как ви се струва модата от края на 80-те, сега виждам доста елементи и ми е интересно какво мислите
Много ми харесва тази мода.Прическите също.Дори и малко в повече грим,както беше актуално тогава.

# 7 934
Колко ли белина отива за униформите на моряците на корабите? Yum Да,служеха по три години. Но доколкото знам моряците (и летците) имат привилегии,за разлика от "обикновените" войници. Не ги чанчат толкова,хранят ги с по-вкусна храна и т.н.

Общи условия

Активация на акаунт