Снимки – спомени от близко и далечно минало

• 782 509
  • 11 934
  •   1
Отговори
# 8 100
  • BG
Не знам защо баба ми и сестрите й казваха на бродирани те карета мильо. И аз имам куп такива, даже скоро си купих много красиви малки покривчици от един магазин за втора ръка. Струваха по стотинки, плетени от немските баби. Ако някога ми остане време и желание, бих ги вложила в някои дрехи.

На малките квадратни покривки - плетени или бродирани , поставяни в средата на масата или лавици на секциите им казваха така. Квадратните се слагаха в средата на масата. Много ефектно стоят на кръгла маса.

# 8 101
  • София
От френски идва мильо - плетена покривка за маса.

# 8 102

НГ куверт от 1974 година.

# 8 103
  • София
При 142 лв. средна заплата, това си е цифра. Все едно днес около 90 лв. А и виното е "Меча кръв" Laughing

# 8 104
Луканката пак скъпа е била - 50 гр. 1 лв, значи килото 20 лв. Нали така излиза? Кафето с жълтък сигурно за изтрезняване е било, хи хи...

# 8 105
  • BG
При 142 лв. средна заплата, това си е цифра. Все едно днес около 90 лв. А и виното е "Меча кръв" Laughing

Основната е била 80.00 лева. Навремето като новобранец през  септември 1984 г. започнах със 145.00 лева/ с полувисше, респ. сега бакалавър / Скъпо си е било за времето. Общо взето служителите си стояхме вкъщи, по ресторантите бяха бачкаторите от тежкото производство - навремето вземаха премиални от по 400-500 лв.

# 8 106
 Поне  при нас в провинцията в ресторантите  точно служители,началници,директори и лекари и  други неработници са посрещали нова година ,8 март и други такива мероприятия,това го знам в подробности от бивша служителка с мъж зам.директор на мина .

# 8 107
  • BG
Поне  при нас в провинцията в ресторантите  точно служители,началници,директори и лекари и  други неработници са посрещали нова година ,8 март и други такива мероприятия,това го знам в подробности от бивша служителка с мъж зам.директор на мина .

Да, пропуснала съм големите шефове и началници от администрацията. Обикновените служители присъствахме на служебните банкети, които се  " плащаха " от профсъюза / отчисления пак от нашите заплати /, на 8 март по същата схема, само за Нова година си бяхме вкъщи.

# 8 108
Цитат

И аз имам куп такива, даже скоро си купих много красиви малки покривчици от един магазин за втора ръка.
Ей,моля те кажи кой е магазина,защото се интересувам от такива стоки за дома.Покривчици имам и няма да купувам от там,защото не ми допадат.Не съм ти конкуренция.Wink

# 8 109
Да, за 1974 това си е сериозна цифра - 16 лв. Изненадах се. Сигурно е било в реномиран ресторант.
Заинтригува ме кафето с жълтък. Никога не бях чувала. Става дума за кафе с разбит суров жълтък, някой знае ли? Харесва ми идеята.

# 8 110
  • Sofia
Разбива се жълтък със захар и се добавя готовото кафе,получава се плътен и вкусен каймак.

# 8 111
Последното ме подсети,че разбиваха жълтък със захар и го даваха на децата за силен имунитет.Thinking Един път покрай братовчедите и аз станах жертва на този лек.

# 8 112
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
Че аз редовно се навъртах около мама, когато приготвяше някакъв сладкиш, като получавах купата от разбитите жълтъци със захар и бъркалките за облизване. И никой у дома не го е третирал като лек за силен имунитет.

# 8 113
Последното ме подсети,че разбиваха жълтък със захар и го даваха на децата за силен имунитет.Thinking Един път покрай братовчедите и аз станах жертва на този лек.
Жълтък, захар, лъжичка масло и малко какао. Това беше рецептата на баба за подсилване на кльощавата внучка.
Аз де 🙂

# 8 114
  • Street of Dreams
Супер вкусно е!
Ако съм знаела, че е имуностимулант, щях още по лесно да убедя майка си защо ям половината сладкиш суров 😆

Общи условия

Активация на акаунт