Обсъждане на имотни обяви, тема 12

• 33 275
  • 758
  •   1
Отговори
# 75
Кво значи не е престижен? Исторически тва е най-престижния район на София и е въпрос на време да върне старата си слава. То в София има ли изобщо престижни райони?

# 76
Няма смисъл...

# 77
Бихте ли ми описали профила на човек, който би дал толкова пари за една стая, за да живее и работи в центъра?

# 78
Кво значи не е престижен? Исторически тва е най-престижния район на София и е въпрос на време да върне старата си слава. То в София има ли изобщо престижни райони?

Хайде поясни откъде накъде е престижен исторически този район? Само в този форум съм чувала, че някога, неясно кога и защо, района на Мария Луиза е бил престижен.

# 79
Бихте ли ми описали профила на човек, който би дал толкова пари за една стая, за да живее и работи в центъра?
Леко заблуден инвеститор-оптимист.

# 80

Само в този форум съм чувала, че някога, неясно кога и защо, района на Мария Луиза е бил престижен.

Ами само си чувала, защото си прекалено млада, за да го помниш като престижен.
бул. Мария-Луиза 44, преди имаше магазин за бяла техника "Модерен дом", на това място е бил домът на Никола Мушанов. Който явно е бил изпадняк, за да се забие в такъв НЕпрестижен район.

# 81
И? Това ли е доказателството? А за къщата на Лора и Яворов някой да каже нещо, коята се позиционира точно на обратната точка на центъра и където реално е живеел елита на столицата!

# 82
Леко заблуден инвеститор-оптимист.

Винаги бих инвестирал в нещо подобно. Веднага се отдава под наем и веднага може да се продаде ако толкова е непрестижно.

# 83
Какво значение има дали преди години даден район е бил престижен, като сега не е? Или някой ще го купи само, защото някога преди години мястото е било добро за живеене?

# 84
Какво значение има дали преди години даден район е бил престижен, като сега не е? Или някой ще го купи само, защото някога преди години мястото е било добро за живеене?

То и сега не е лошо - транспорт, магазини, забавления, култура - всичко ти е на 2 мин.

# 85
Щом ти харесва ок, всеки има право на мнение. Всеки квартал има изброените неща. Знам, че ще се хванеш за културата, но за МЕН културните мероприятия е за предпочитане да не да ми в квартала. Лично и последно мнение.

# 86
Въпросът на Лейди беше - кога изобщо е бил престижен - и аз отговорих. Дали е престижен сега или не е, това е друг въпрос. Дай Боже всеки да може да купи, където душа иска.
Лейди, за теб и за Попея Smirk

http://stara-sofia.blogspot.com/2009/06/blog-post_30.html

http://stara-sofia.blogspot.com/2011/07/blog-post_20.html

За потребители, за които София е СофЕто, това е излишно и напълно ненужно четиво.

# 87
То там на практика е възникнала София - около минералните извори. Не случайно, където и да копнеш излиза археология. Защо е исторически този район не е серизно да се обсъжда изобщо.

# 88
Мандаринке, не виждам с какво помагат да си защитиш тезата, цитираните от теб статии от този блог. Никога не съм твърдяла, че квартала е нов и че не е съществувал по царско време. Че е бил вход към София, че е имало хубава вода и сборище на много хора - ами естествено, той и сега е точно това. Но, че е бил хубав и елитен  - никога! И точно защото съм чела достатъчно исторически книги за времето тогава, си позволявам да твърдя обратното. 

Разкопките нямат нищо общо със съвсеменна България, хайде спирай се с глупостите.

# 89
Ами понеже се чудехте защо района бил исторически и поясних за разкопките. Май трябва още някоя книга да прочетете.

Общи условия

Активация на акаунт