Отговори
# 90
Добро утро и честит петък момичета!
Аз да измрънкам малко офтопик - вчера ме уведомиха, че ми вземат всички проекти и специални задачи на работа, и ме оставят само на стандартните за длъжността ми, което много вероятно ще доведе до намаляване на заплатата, като се махнат бонусите и добавките... Много се ядосах, защото аз предизвиках разговора, понеже от 6 години само ми трупат задачи, проекти и отговорности, без това да се отразява на заплащането...Та накрая вместо увеличение май ще има рязане, а моите задачи ще се разпределят между 5 други човека, само и само да не ми дадат исканото увеличение.
И сега съм в голяма дилема какво да правя, не можах да спя от нерви и мислене на варианти - ако остана във фирмата, като забременея, мястото ми после е сигурно като се върна, защото съм на безсрочен договор, дори и на по-малкото заплащане. Ако се махна сега и отида във друга следват 6 месеца пробен период и едногодишен стартов договор, който ако забременея, просто няма да продължат.
Голямо мислене и бая се разстроих, което отдавам обаче по скоро на ПМС, отколкото на евентуална бременност.
Сега имам уикенда да мисля и да вземам решение...
Желая ви хубав и кратък работен ден!

Добрютро! Петък е - повод за радост!!

Позволявам си и аз коментар малко извън темата, а margolotta, ако искаш пиши ми на лични.
Бих те посъветвала да избереш сигурното, от гледна точка кой е най-добрия вариант за теб, бъдещата ти бременност и детенце, а не съдейки от наранено его и гордост. Надявам се и да е скоро и да не ти се налага ходене по доктори, защото там ще ти коства много пари, нерви, време, разбиране от колеги и шефове /тоест утвърдено работно място/. Дори и да получаваш по-малко пари, безсрочният трудов договор те пази. Много ми е неприятно, когато наши клиенти възлагат да търсим начин за пресиране и уволняване на бременни жени или майки - между нас казано, нали съм анонимна все още, тайнично им преча - уговарям ги да е со кротце со благо и да дадат обезщетение поне на жените и че законът ги пази - иначе оспорване на уволнението, 6 заплати ала бала аааа. Ама то си е истина де. Кодексът на труда е железен - ако имате проблем, не се давайте лесно, моля Ви съ. Уговорено черно на бяло трудово възнаграждение и бонуси не се намаляват едностранно, а само по взаимно съгласие.
Смятам, че каквото и да работим, важно е да имаме малко граждански дълг и съзнание, масово бизнесът се превърна в машина за пари и няма да ви казвам, че поне моите наблюдения са, че на майки не се радват.
Така че по-добре не рискувай с нов изпитателен срок, щото при изпитателен срок нямаш законовата защита - може да те махнат от днес за утре, което със сигурност го знаеш Hug

Разбира се, има значение и какво работиш, в каква сфера си, има ли възможност тази работа да я вършиш сама, на частно, доколко си зависима от работодател и задължително ли е да имаш такъв, за да се издържаш.

При мен лично колебанията в професионален план са много сериозни и все по-малко се примирявам с безкрайните компромиси. Имам чувството, че нарочно се бави бебето, за да си подредя живота първо. Гложди ме мисълта, че ако бях на една идея по-посредствена и подредена работа, щеше да станат нещата по старомодния начин, а не да хвърлям стотици левове по клиники всеки месец, на фона на уж прилично възнаграждение. Не знам дали някоя от вас би ме разбрала, но е имало периоди от седмици, в които съм нямала никакво желание за интимност, покрай нерви и напержение, а по време на почивки се скъсваме. 

Хубав и усмихнат ден, иде уикенд Stuck Out Tongue Winking Eye

# 91
Меги, честит рожден ден и от мен! Желая догодина на този ден да сте трима и да замеряш във форума с наакани памперси!
Шантал, да ти е жив и здрав рожденика, и скоро да е горд батко (винаги съм си мечтала за по-голям брат)!
Джулс, благодаря! Знам аз че е рано да се тревожа, ама нали имаме и куп други тревоги на главата, и като ми се наруши единствения сигурен фактор и ме удариха по самочувствието, много ме заболя. А аз съм си и планиращ песимист, все да съм готова за най-лошото…

Keep_the_faith, благодаря и на теб! Живея и работя в Германия, и тук за съжаление не е цвете положението, и си търсят и намират вратички. Ще го мисля, от една година май реално съм напуснала в главата си, но стискам зъби и не търся друга работа заради най-голямата ми цел в момента - дете. Минах вече през няколко леки стимулации и една инвитро процедура - с лъжи относно отсъствията и болничните, и знам колко е трудно. Исках да споделя с вас, ММ ме подкрепя каквото и решение да взема, но и той смята, че бързам да вземам генерални решения. Ама пустото ми чувство за справедливост на теле беше наранено, и ми прекипя търпението.

Последна редакция: пт, 30 авг 2019, 10:55 от margolotta

# 92
Борн честит рожден ден! Бъди здрава най-вече! Много щастлива и обичана и съвсем скоро да получиш най-хубавия подарък. Девите са ми много на сърце, ММ е дева и той, искаше ми се да му направя хубав подарък за рд, ама не се получи. Както вика Кобрата продължаваме напред Joy

# 93
Честит рожден ден Борнче ! Бъди жива ,здрава и много много щастлива! Пожелавам ти мечтата ти за бебче да се сбъдне съвсем , съвсем скоро ! 🎂❤

# 94
Добро утро,
съжалявам за всички Ц дето са се домъкнали неканени и пожелавам да са последните за дълго време.
Благодаря че наминават дамите с прашеца Animal Paw PrintsAnimal Paw PrintsAnimal Paw Prints

Джули, сега видях клипчето с развитието на зародиша, търсех го от известно време да го гледам пак, мерси!!! Как е гълъбът ?
Борнче ЧРД, не съм те махнала от списъка и още стискам палци и на този месец.
Арвен добре дошла.
Понеи помня че първата тема дето четох я беше пускала ти, здравей и айде другия месец излизай вече от тук Simple Smile
Шантал честит рожденик !
keep_the_faith взимала ли си някакви медикаменти, може това да обяснява многото дни +
Кристиана в темата за ИР пише че всички бременни са с функционален ИР (затова се гледа само захарта) и диетата не е толкова строга тогава. Жената на брат ми прави гестационен диабет всеки път (имам 3 племенника - едно момче и две мацки) овладява се, не го мисли от сега.

Ей така да сме възможно най-скоро:

Последна редакция: пт, 30 авг 2019, 11:22 от Аudrei

# 95
Леле изписали сте света за 1 час, Паисий пасти да яде!

Меги честит рожден ден бе момиче! Що не казвам, че нечакаш М на рождения си ден! Grinning пу да не дойдеее, ако не ти поднесе подарък поне да не ти разваля празника! Иначе знаеш, здраве за теб и близките ти и минимум едно бебе в най кратки срокове! Прекрасен ден желая! Hug
Марго аз бих избрала сигурното, ако бебето е приоритет, действай както ще е най добре при евентуална бременност.
Арвен ами да ти кажа просто предполагам по някакви усещания кога е О, но вече 3 месеца не стана, дали просто се бъркам кога е или при ММ не са супер плувците не знам. Затова искам той да иде на СГ другия месец, а аз да направя едни тестове да засека спрямо “усещанията” ми.
Абе Джули как е гълъбът верно?

# 96
  • Plovdiv, Bulgaria
Аudrei така съм чувала и аз. Проблем със захарта нямам, за сега обаче. Но все пак сигурно е добре да се спазва някаква култура на хранене, а в същото време организма си има нужда от всичко най-вероятно. Аз от година се лутам с това хранене и все не мога да го оцеля хем за мен да ми е ок, хем и за ИР.
Ама живи и здрави, ще се нагаждаме Simple Smile

# 97
Гълъба го взеха тази сутрин. Едно момченце дойде от сдружението, извади си специално кашонче за птици, хвана си го с голи ръце (бляяяк Maskнали се сещате колко болести носят тези създания), и го закара на вет. Най-важното е че беше оцелял и е пил водичка. Та дано му помогнат.

Ив, така искам и аз в Гърция, начиии. Още ми е лятно и така искам да ходя на една бърза почивка, но имам ангажименти, та не става. Кейлин, и ти ли! Пфууу, та Гърция, тцтцтц!

Марго, разбирам те. Това е голям удар по егото, а за него всичко правя! Но преглъщаш и продължаваш. Моята шефка също не е цвете за мирисане, но всеки път, като ми се направи на интересна и тегля майните (наум), кандидатствам за нова работа(все ще напускам), и след ден-два ми е минало. И съм си още тук. Шеф ли е, не ми го хвали, мноооого рядко да се намерят свестни.

Аз да ви се оплача- омрънках целия форум. Много ми капе кичарата. Чак леко оплешивявам. Може да е от кератиновата "терапия", на която се подложих преди 3 месеца- има такива странични ефекти някой път. Може да е хормонално. Та вчера бях при жипиту, за да си взема направление за кръвни изследвания. Тази милата беше пълен хал, аз трябваше да и казвам какво да ми пусне, дори някои изследвания се наложи да и ги спелувам, защото не ги беше чувала (то и аз, ама чичо ми Гугъл ми помогна)Laughing Много смях. Свързах се и с натуроложката ми (подобно на хомеопат), и тя предложи да ми прати няколко неща, но ще трябва да спрем опитите, защото са за прочистване на адреналите и организма, което би се отразило много зле на едно малко плодче. Та ако ми каже, че е ок да ги взимам, докато започнем инвитро, ще се навия. Поне няма да се стресирам кога ми е Ову, ММ на кеф ли ще е, няма ли да стане много късно и на другия ден да съм леш... Какви приблеми имаме само!

Последна редакция: пт, 30 авг 2019, 12:28 от Анонимен

# 98
  • София
Леле, изписали сте света!
Дано тази тема се напълни с положителни тестове!

# 99
Още ми пари един коментар от предната тема. Една дама репликира Солейчето, когато ни нареди. Ей тва ме дразни мен, разбирате ли? Подклаждането на огъня.
А, както Солей разбра, не сме зли, ама хич. Извинихме се и двете страни. Ама онази трета страна я няма. Тези хора не разбирам. Ако имаш мнение, сподели го, а не само : „Браво, само така, убий я...” 😂

И на мен ми направи впечатление, а толкова бързо след това се разнищиха нещата и нямаше нужда от някой който да допринася за напрежението... И вие разбрахте, че аз не съм Теди, и аз разбрах, че не сте лоши а просто се пазите от лошото.

Пожелавам новата темичка да донесе късмет и ярки две чертички на всички!

Аз ще продължавам да ви чета и да треперя над трепетите на всяка една от вас.

Борн, честит рожден ден!

Последна редакция: пт, 30 авг 2019, 13:05 от Ssolleill

# 100
  • София
Борн,

Успех на всички в новата тема Flowers Four Leaf CloverAnimal Hatching Chick

# 101
Меги, честит рожден ден! Пожелавам ти здраве, защото е най-важното! Имаш ли него, всичко друго ще ти се нареди! 💐🎂💗

Шантал, да ти е здрав и твоя юнак! Да те радва и слушка много и скоро да се сдобие с братче/сестриче! 😘🎂

# 102
Борн, честит празник -много любов и сбъднати мечти

# 103
Така аз да си кажа, върнах се от преглед и имам два спукани фолукла, но тъй като предния месец не успях да стигна на преглед не знаем дали са задържани фоликули или са нови. Не съм много обнадеждена, ама ще се опитам да действаме днес, утре и вдругиден пък да видим. Пуснаха ми и естадиол и LH:
Скрит текст:
и те малко ме притесняват, но ... ще се надявам все пак Simple Smile

Последна редакция: пт, 30 авг 2019, 15:23 от D1d3t0

# 104
За новата тема 💩 за рождения ден на Борн 💩❤️

Седма страница...на късмет ще е 😉

Много съм изпуснала, не знам кой, какво, кога но от сърце ви желая скоро да а пълните темата със снимки на двучертичкови тестове. 🙏

Общи условия

Активация на акаунт