План-прием утвърден! ОСМИ клас е пред мен.

• 49 039
  • 725
  •   1
Отговори
# 495
  • Sofia
M_I_A, да я напрегръщаш тази срамежливка. Ще се окопити и ще създаде много приятелства Hands V Аз следя темата и на вашето училище - много ми харесва на мен Smile Наше момиче септемврийче също ще бъде там Revolving Hearts

А, забравих да споделя, че в нашия клас са 26 деца - няма надпланов прием и класната "натърти" на това. В другите паралелки също са по толкова (в една видях 27, но сигурно има близнаци). Дано така си остане Hands Pray

# 496
  • София - Младост 1А
Аз също никъде няма да ходя. Ще си стоя на топличко в темата... много си ви харесвам всички!

Sculpture, от мен имаш много положителна енергия и пожелания за здраве на детето! От сърце ти пожелавам да се пребори с болежките, докторите да намерят правилно лечение и да води нормален и качествен живот. Да учи, тича, да се забавлява. Знам какво е, детето ти да седи на пейката докато другите тичат и играят, а то гледа.

А за училището... там не мога да те/ви разбера. Моето дете от три години говори за тия пусти природни науки. Учи, ходи по курсове и олимпиади... не му стигнаха няколко точки за желаните паралелки в НПМГ. Уви след първо и второ класиране не се освободиха места в тези паралелки. Много тежко го преживя. Това е мечтата му. Но осъзна и прие, че това са оценките му и е трябвало да се постарае повече. Приеха го второ желание във 2АЕГ, профил химия и биология. Доволен е. Може да не е мечтата, но е стъпка към постигането ѝ.

Ясно е, че всяко дете е различно, но какво ще стане ако всяко недоволно от приема дете се тръшне и не иска да се запише. Вие като родители е редно да вземете нещата в свои ръце. Ако не успявате да се справите, потърсете помощ. Психолозите помагат много. Друго е когато друг човек или професионалист поговори с детето.

...Е, на моето му се учи, но не къде да е.

Ами и аз искам много неща..., но си има ред и правила. Винаги има изключения и вратички, някои ги обсъждахме и не са от приятните.

В този ред на мисли, според мен 125-то е много добър вариант за вас. Онзи ден им беше родителската среща, моя близка ми разказа. Математиката ще я води Димитров, имали страхотен млад учител по физика, много сериозно ще наблегнат на програмирането.

И не на последно място, мислили ли сте как ще се справяте с училището и здравословното състояние на детето - физическо и прихическо. Как ще понесе натоварването в НПМГ, ако някак успеете да я запишете? От думите ти оставам с впечатлението, че нещата са сериозни. Няма да стане за ден-два. А натоварването ще е голямо. При наличието на такива кризи в неучебно време, изобщо подходящо ли ще е за нея? Не е ли по-добър вариант да се поинтересувате за индивидуално обучение?

# 497
Ахой, привет и от мен. Върнахме се най сетне. Страхотно си изкарах!Отпочинахме и сега ми е трудно да влезна в ритъм.
За майките на туесарите. Преди малко звъннах. Няма да купуваме учебници. Ура!
Родителската в края на септември!
Паралелките ще са изнесени в списъци в понеделник!

# 498
  • София
Ахой, привет и от мен. Върнахме се най сетне. Страхотно си изкарах!Отпочинахме и сега ми е трудно да влезна в ритъм.
За майките на туесарите. Преди малко звъннах. Няма да купуваме учебници. Ура!
Родителската в края на септември!
Паралелките ще са изнесени в списъци в понеделник!
Как така?Rolling Eyes

# 499
  • София
M.I.A ,
прегръдки  Hug за щерката, не мога да ти опиша колко ми е позната ситуацията и чувствата, които са те обзели. Но гледам философски на децата и с надежда за бъдещето Simple Smile Децата са различни, някои бързо се социализират, други им трябва повече време да преценят на кого да дарят приятелството си, вярвай в твоето чудесно дете, аз съм убедена, че в тази разнородна среда, ще си намери свои приятели не след сълго. 

# 500
  • Разпиляна във въображението
И аз оставам с вас. Не съм от най-активните, но се надявам да си остане групата.

Трите ни учебника по немски език и съответните тетрадки са с отстъпката 110 лв. Отделно около 15 лв. ще ни излезе копирането на четири упражнителни тетрадки, които издателството е спряло да печата. Останалите учебници ми стъпиха около 45 лв от сайта бгучебник. Вчера купихме и тетрадките - изискванията са за А4, само по информационни ни поискаха една от 20 листа малка.

# 501
  • София
Нашите учебници в 164 на корична цена бяха 222лв, от които ок 140 по езика.

Аз съм от влезлите покрай кандидатстването в темата, но не мисля да я оставям. Влезнахте ми под кожата😁 Следя ежедневно, пиша, когато имам полезна информация, а и не познавам отдавна традиционно пишещите тук и не ми се правят прибързани изказвания по дълбоки и лични теми (с времето може и да стопя задръжките си😁).

Успех на всички на 16-ти, изглежда поне времето ще е благосклонно.

# 502
  • нейде там, където ....
Чакам да идва 16-ти и да си заминава. Със смесени чувства съм от РС. От една страна - почти всички бяха ясни, точни, кратки, много добра организация. Харесва ми, че ще съберат осми клас преди откриването, но не и това, което им готвят (макар да го правят с добри чувства). Не ми хареса и отговорът на директора на въпрос за униформи в училище - бутали нещата в тази посока. Меко казано - не съм привърженик точно на този начин на изразяване на принадлежност към училището, особено по начина, по който се прави на повечето места в София. Поне докато аз имам дете там, ще се противопоставям на идята.

# 503
  • София
Привет и от мен. Нашата родителска среща също мина, 27 деца са в клас (+ един близнак). Доволна съм от класния ръководител, синът ми го познава, тъй като това е учителят му по математика. В един клас е с още 9 негови съученика от стария клас. По ЧЕ учебниците са към 50 лв., което ми се стори много прилична цена.
Няма да има бележници и хартиени дневници. Ще има друга родителска среща следващата седмица, на която ще се запознаем с преподавателите, те ще кажат по кои учебници ще учат децата. Реши се и проблемът с цветята за първия учебен ден - няма да се купуват цветя, а ще се събират средства по две инициативи на училището - за подпомагане на болно дете и за закупуване на стоки от първа необходимост за приюта на отец Иван в Нови хан.
Sculpture, следя ви случая  и от сърце пожелавам здраве и спокойствие на детето, а на вас да вземете решение, което ще удовлетвори всички в семейството, а знам, че няма да е лесно. Успех ви желая!

# 504
Да се обознача и аз, че никъде няма да мърдам - ще си чета кротко и от време на време ще ви помахвам с ръка Simple Smile Всичко си приготви девойката - учебниците са купени, подвързани и надписани, униформата е изгладена, а гимназистката тръпне от вълнение. Да се чудиш откъде е този ентусиазъм!
На родителската среща събрахме по 160 лв. за учебниците по АЕ, но това е цената без помагалата. Останалите учебници не са много тази година, без допълнителни сборници и помагала излязоха по-малко от 50 лв., помагалата ще закупим по-късно.
Не съм смятала разходите за подготовка на тази учебна година, обаче като спрях да плащам школи и уроци, направо се почувствах като издължила голям кредит Grin
Скрит текст:
Девойката имаше идея да си продължи уроците по мат и БЕЛ, ама й беше отказано категорично.

# 505
  • София
От вчера започвам на няколко пъти да пиша, после се спирам и все пак ще напиша няколко думи.
Скрит текст:
Много е трудно да се дават съвети за чужда ситуация - в смисъл не може да знаем всички подробности, на теория нещата са ясни, горе-долу посоката за правилно решение - също. Това си пролича и от всички мнения на съпричастните майки и татко изказали се по темата. Обаче, когато опре до конкретното дете в конкретната ситуация, повярвайте ми теорията не винаги работи. Имам допир до подобна ситуация, при това с по-малко дете (уж по-лесно управляемо от родителското тяло), с далеч не толкова тежко, а широко разпространено хронично заболяване, съвсем контролируемо с лекарства и въпреки това преживяването е индивидуално. Детските страхове и психика реагират различно и да, понякога е точно Не искам да ходя и е страшно.
Много усилия се искат от страна на родителите и според мен поне, Skulpture, формулата е съвместна работа между родители, учител/и и психолог. Малшанс, че нещата се случват при смяната на училище, но вземете решение, запишете я някъде и после започнете да работите в този екип. Полека-лека ще стават по-лесни нещата. Стискам силно палци детето да се стабилизира и да е все по-добре. Знам колко тежко може да е за родителя.

МИА, стиснати палци дъщеря ти да се адаптира лесно и да намери своите приятелства.
Звездица, Елла, май дъщерите ви са съученички - нали и двете са с НЕ? Държите първенството засега, ще видим нас на 16.09. с каква сума ще ни изненадат. Малко страдам, че последни ще се ориентираме в новата ситуация. Дори учебници не можем да купуваме, уж щяха да качат на сайта по всичко без езика, но засега си седят списъците от миналата година, а аз не смея да рискувам - все пак сменят се учители, могат да решат с други издателства да работят.
И аз от появилите се тази година, но чета редовно и ми е уютно тук. Hug

# 506
И ние с 200лв за учебници и помагала по АЕ. Имат и онлайн граматика и упражнения. Днес добавих и Оксфорд тълковен речник, с намаление, за 50лв.
Миа, и моето водоБлейче доскоро не обичаше да се запознава. Много мрази и като заговоря някой. Последната година се е поразчупила, отиде на среща на класа с дете, което познава. Там е открила момче от детската си градина и даже го е заговорила.

Последна редакция: пт, 13 сеп 2019, 12:48 от galia_mi

# 507
  • София
Хм, да си посипя главата с пепел - качили са си хората учебниците за тази година, а аз къде ли съм бляла...
Отивам да организирам набора да си ги търси.

# 508
Аз отдавна свърших с учебниците - пуснаха ни списък на 20.08.2019 г. и всичко съм закупила от списъка.
АЕ - 170 лв;
Иврит - 100 лв (училището го закупува);
Всички останали - 95 лв. (с отстъпка от издателствата);
Униформа - 260 лв.
 Ще има още, защото не е минала родителската среща и не са си казали изискванията за останалите тетрадки и помагала.
Видях списък в първи пост за училищата - моят син е в 134 СУ, СХН.
Оставам в темата, макар и не много активна, но на разположение, ако някой има нужда от нещо Hug

# 509
  • София
чета редовно и ми е уютно тук. :hugs

Последна редакция: сб, 14 сеп 2019, 03:37 от звездица

Общи условия

Активация на акаунт