Ведическа астрология

• 71 339
  • 427
  •   1
Отговори
# 390
Аз имам нужда от допълнителен естроген поради намалена функция на яйчниците и затова ми е препоръчана. На прах ли я купувате ? Може ли да споделите как я приемате точно, по каква схема?

Последна редакция: пт, 20 юни 2025, 19:31 от •MERA•

# 391
  • Стара Загора
Аз си поръчах на капсули, изписаха ми по 2 дневно  заедно с амла и гхи + джинджифил. Сутрин преди закуска. Поръчах тази

# 392
Благодаря. Тук в квартала има голям био магазин, има доста неща на Хималая, ще потърся и аз нещо за балансиране на дошите.

# 393
В по-горните постове се споменава за shatavari , някой дали може да сподели опит и дали има ефект.
Специално за Шатавари - не е добре да се пие ей така защото сами сме решили.
Във Форума има тема въпроси за Аюрведа с Емил Викторов - имам добри отзиви от приятелка за него
д-р. Антоанета Заркова в София е изключителен специалист ( използвала съм няколко пъти на консултация )
И в Арт ъв ливинг имат индийски доктор - не мога да дам отзиви

# 394
Не съм си взела билката ей така щото сама съм си решила. Доктор ми я препоръча.

# 395
  • Стара Загора
На мен двама различни лекари са ми изписвали Шатавари и в двата случая ми вдига естрогена. Тази година мисля да запиша курса на др. Заркова. Отдавна се каня.

# 396
Не съм си взела билката ей така щото сама съм си решила. Доктор ми я препоръча.
Не беше конкретно към теб МЕРА Heart Exl, просто и по себе си забелязвам, прочитаме за някоя добавка и дай да пробваме, ако не помогне няма да навреди. Затова го написах.

# 397
Мога да споделя за Шатавари от личен опит. За мен билката имаше много добър ефект. Имах много големи проблеми в пременопаузата, свързани с кръвоизливи. Единственото, което ме спаси беше Шатавари. Чувствах се много добре и действието беше бързо и ефикасно. Взимах си билката на прах, не на капсули. По-назад стана дума за Заркова, на мен прегледа при нея беше безполезен, тъй като това, което ми каза, аз вече го знаех така или иначе. Може би на някой друг ще му е полезна.

# 398
Ивче, и аз си купих на прах. Как точно я приемаш?

# 399
Шатавари в прах се приема по половин чаена лъжичка сутрин разтворено във вода - топла или в смути

# 400
Правих някакви тестове, не знам къде да намеря аюрведист. Според тестовете съм пита и вата.
Има ли такива билки за успокоение, и които помагат на съня?

# 401

Пиех я разтворена във вода, горчи доста. Всъщност, Шатавари означава тази, която има сто съпрузи. Благоприятна е за хормоналния баланс и в Индия е широко използвана. За аюрведични тестове - ще потърся някой добър и ще постна. Също ще напиша за балансирането на планетите в картата чрез диета ( вкусове), цветове, растения и камъни, но ми трябва време, този месец съм претрупана, а започнах и курс Накшатри.

# 402
  • Бургас
Ивчето, къде караш курс за Накшатри?

# 403
  • Стара Загора
Аз имам в електронен вариант книгата Йога и Аюрведа на Дейвид Фройли, някой ако иска мога да му я  изпратя. Много е хубава има тестове и билките -описани коя за коя доша е подходяща.

# 404
Аз разпитах chat gpt какво да правя, ако съм вата-пита доша и всъщност ми обясни доста разумни неща, които по принцип съм наблюдавала, че работят и правя - да не лягам късно, да не прекалявам с екраните, да избягвам тълпи, да почивам през деня.. да не пия ледени напитки, а стайна температура, да избягвам пикантно и много мазно. Ашваганда каза за билка.
За цветове не писа, както и камъни, но го питах изрично и ми каза да избягвам ярко червено и блестящо жълто, както и черно... а това са любимите ми цветове Grinning

Общи условия

Активация на акаунт