Азиатска козметика и грим 12

• 34 398
  • 748
  •   1
Отговори
# 495
  • София
Зари, да се оправяш бързо!  Hug

Теди, изникна ми казус по отношение употребата на Експигмента и ще съм много благодарна за още мъничко помощ. Снощи тръгнах да се мажа и се сетих, че ако наслагам върху него други продукти, той ще се разнесе и по места, на които нямам петънца, което не е препоръчително, и се отказах. Ти директно ли слагаш върху него или заобикаляш местата? Мислех така да опитам, но така пък ще е доста сложно за нанасяне. 

# 496
Reinа, в момента нанасям през деня като не излизам или ако излезна навън отмивам аирола и ексипигмента и нанасям спф 50.
Когато ползвах вечер нанасях двата крема едната вечер на следващата КК и така редувах през вечер.
В началото мажеш както казваш ти, екси и аирол и отгоре КК, разнася се и на цялото лице но още по-добре е според мен, така има по-голям ефект и май нали това е целта.

# 497
  • София
Теди, много благодаря за бързата реакция!  Hug Чела съм, че е добре да се нанася само върху петната и затова се притесних. Ето в инструкциите за употреба какво пише - "Нанесете само колкото е необходимо за покритието на засегнатите зони и избягвайте нанасянето върху нормална кожа, за да не изсветлите и нея. Не нанасяйте крема в зоната около очите, устата и други мукозни мембрани. СЛЕД ИЗПОЛЗВАНЕ ДА НЕ СЕ СТОИ НА СЛЪНЦЕ!"

# 498
Reina и аз го ползвам. Примерно два пъти седмично. Задължително хидратирам с хубав тонер/есенция, понякога слагам серум (някой не мазен, бързо попиващ) и отгоре тънък филм Експигмент. После по възможност изчаквам известно време и продължавам с крем или най-често нощна маска.

Ползвам Jayjun зелени пачове от скоро и са много добре. Агавето на Petitfee повече ми харесват, но тези са много хубави! Днес си взех три продукта от скритата разпродажба на Ладор. В описанието на ампулите пише, че може да се ползват при боядисване на косата, доколкото разбрах смесени с боята, за да предпазят косата. Не че да се хваля, но косата ми е в отлично състояние Laughing и поръчах от лигавщина продукти за коса. Та мисля така да ги пробвам, с боята. Някой знае ли дали просто при боядисване стандартно на косата се слагат или ги смесвам с боята? Имам също аргановото олио, което в прекрасна кафява, стъклена, стабилна бутилка с пулверизатор. Тепърва ще се пробва. Получих също кератиновото лепило, което е продукт без отмиване и ще пробвам още довечера.
Пристигна ми една четка за руж/пудра на Миша и Keep Cool fixence mist. Четката леко ме разочарова, спреят повечко ми се харесва май. Ако някой го вълнуват подробности за тях да каже, ще ви напиша. Както и за Ладор.

# 499
  • София
Аз днес получих Cica pads на Neogen.
 Те всъщност същата роля ли играят като винените или могат да се редуват - една вечер едните, една - другите? И след тях също ли се изчаква 15 мин преди другите стъпки?

# 500
  • На остров
Здравейте,
Инфорамацията в темата е изключително подробна, но нямам възможност да я прегледам внимателно.
Ще съм ви много благодарна, ако ми препоръчате подходящите продукти  за кожа на 36 склонна към акне.
Бях си поръчала преди много време Etude House Moistfull Collagen Skin Care Kit (Travel Size Toner + Emulsion + Essence + Cream) , които като ползвах 1-2 пъти ми се сториха доста тежки и "лепкави"  и ги зарязох, но сега им дадох втори шанс и доста ми допаднаха и ги чувствам добре на кожата. Серум, тоник, хидратиращ крем, може и някоя шийт маска да ми препоръчате.

Аз от скоро ползвам корейска козметика, но съм много доволна от серума на Dear Klairs, тяхна шиит маска и нощният син крем.
Жълтата сплаш маска на Blithe също ми харесва.
Смятам да си купя и овлажняващият крем на Klairs

# 501
Аз днес получих Cica pads на Neogen.
 Те всъщност същата роля ли играят като винените или могат да се редуват - една вечер едните, една - другите? И след тях също ли се изчаква 15 мин преди другите стъпки?

Lodsi, cica падовете са по-скоро хидратиращи ако имат ексфолиращо действие, то е по-скоро от самото търкане с памучето, нямат силни AHA или BHA киселини за химическа ексфолиация в състава. Според мен няма нужда от изчакване и отмиване.

Последна редакция: пт, 27 сеп 2019, 21:35 от Valandin

# 502
Днес специално разгледах корейската козметика в ДМ. На етикета си пише “произведено в Корея “, съответно Япония, има посочен вносител в Европа (тоест, не е вярно, според мен, че е произведена в Европа и САЩ)

# 503
Както бях писала, it's skin в ДМ e производство Корея, но това е нормално, защото те като цяло са марка предназначена за западния пазар. Хадалабо повечето е произведено в САЩ, което също се очакваше, защото съставите на повечето японски козметики не могат да преминат западните регулации.

Marble_beach, много пъти вече сме коментирали, че за съжаление няма как да се препоръчат продукти просто от "белия лист". След почти 3 години изцяло ползване на КК плюс активно четене на всякакво инфо, проверки на състави и самообучение за различните компоненти и действия, аз лично не се наемам да препоръчвам без да познавам човека, кожата, проблема и нуждата.
Това, че крем А е повлиял супер на човек Б, нищо не значи. (Например кремът на Klairs по състав може жестоко да забива пори при неправилна комбинация)
Зряла кожа склонна към акне е много общо- хормонално ли е, гъбично, от неправилна диета, резултат от дехидратация и нарушена кожна бариера. За всеки един от случаите има различни подходящи продукти. Освен това е важно каква друга рутина прилагате и какви продукти. Може това, което виждате като акне да е просто резултат от системно неправилно миене.
Темата е достатъчно богата на ревюта на продукти, коментари за примерни рутини и предложения, анализи на състави и тн. Прочете, поинтересувайте се и като се спрете на конкретни продукти с удоволствие ще ви дадем насоки и препоръки  за правилната им употреба и предложения за допълване на рутината. 🙂

# 504
Момичета, когато вечер ползвате нощна маска слагате ли крем под нея? Нощният крем, който ползвам в момента е по тежък от нощната маска на Laneige и съм в чуденка дали да ги редувам през вечер или може заедно.

# 505
Почти винаги пропускам крема. И вечер преди маската, и сутрин преди слънцезащитният крем.

# 506
Момичета, когато вечер ползвате нощна маска слагате ли крем под нея? Нощният крем, който ползвам в момента е по тежък от нощната маска на Laneige и съм в чуденка дали да ги редувам през вечер или може заедно.

Не слагам крем под нощните маски.

# 507
Аз нанасям и крем под маските.

# 508
  • На остров
Viola аз не съм съгласна с поста ти. Независимо колко чете човек с козметиката винаги има риск дали ще е подходящ в даден момент продукта Х. Може един и същ продукт да е ок понякога и да не е ок друг път. Това важи за всички козметични продукти. Не всеки има време или желание да изчете Н на брой теми. Когато някой пита нещо, ако човек иска отговаря, ако не подминава, нали затова е форум. Иначе се получава някакво затворено общество.

Аз лично когато има възможност купувам малки опаковки от 15 мл за проба. При корейските марки е по често срещано да има малки разфасовки.

# 509
Аз също нанасям крем под маската.

Общи условия

Активация на акаунт