Случи ми се нещо странно XXI

• 65 717
  • 737
  •   1
Отговори
# 675
Сестра ти си търси белята с тези нощни смени, междуградски пътища, спирания и излизания от колата. За част от тях може да нама друг избор. Но за друга има.
Опасно е. Животни, жички, а най-лошото е човекът...

# 676
  • Deutschland
Кая, това в България ли се случва? Настръхнах от страх...

# 677
Аз съм чувала и по-кофти истории от локомотивни машинисти. Виждат и двамата как блъскат човек, спират, слизат, проверяват - няма нищо.

# 678
Не съм много наясно, но локомотивите не спират ли малко трудно. Т. е. не са като колата, удряш спирачки, спираш, слизаш, оглеждаш.
Аз познавам машинисти на влакови композиции и те са имали случаи на самоубийства, но казват, че няма никакъв начин да спреш влака, ако някой се хвърли под него. Споделяли са, че това е най ужасното нещо, защото си безсилен и нищо, ама нищо не можеш да направиш, за да предотвратиш това.

# 679
Не съм много наясно, но локомотивите не спират ли малко трудно. Т. е. не са като колата, удряш спирачки, спираш, слизаш, оглеждаш.
Аз познавам машинисти на влакови композиции и те са имали случаи на самоубийства, но казват, че няма никакъв начин да спреш влака, ако някой се хвърли пид него. Споделяли са, че това е най ужасното нещо.
Не може да се спре веднага, но ако има тяло, то е отдолу или накъде наблизо, зависи как е ударено. Винаги се намира.
Длъжен си да спреш веднага, естествено, и да огледаш ако се усъмниш.

# 680
Според мен няма нищо кой знае какво в случките .Човек гледа с очите си ,но  вижда с мозъка си . Всеки има някакво подсъзнателно очакване какво може да види в конкретната ситуация .При преумора,безсъние,тъмнина, липса на концентрация ,може да види или смята ,че е видял имагинерна картинка.
Веднъж бях на мивката и чух зад гърба си дай ми водичка .Напълних чаша и се обърнах да я подам .Зад гърба ми нямаше никой .Отидох да проверя децата в детската .Играеха си ,никой не бил идвал за вода.

# 681
  • София
На мен така преди няколко дни през нощта ми се привидя в тъмното до вратата силуета на дъщеря ми, но целия бял. Буквално като призрак.Стоеше и не мръдваше около 20 секунди. После просто изчезна. Бях сигурна, че виждам нещо, защото бях будна поради безсъние, но го отдадох на шега на умореното ми съзнание /подсъзнание/. Шубе съм и много чета тук, но този път не го приех като нещо притеснително. Просто станах и отидох да  проверя дъщеря ми в стаята й. Спеше си детето. Беше се отвила и я завих.

# 682
  • Deutschland
Сетих се напиша нещо от преди дни. Една вечер изкъпах бебето късно, сложих я в леглото и отивам в банята. Връщайки се, изведнъж краката ми сякаш омекнаха и не мога да направя и крачка, а шезлонга на детето, който беше празен и не включен в контакта (електрическа люлка се води май) се люлееше напред назад. Първо помислих за земетресение, но ние не живеем в земетръсен район, погледнах сайтове, страници на града във фб и нищо. Нямаше отворен прозорец за да е от вятъра, нито врата 🤔
Иначе и аз чувам някой да ме вика, често по име, даже с гласа на мъжа ми и като го питам, ме гледа странно. Даже сутринта чух штттттт в стаята, все едно те кара да млъкнеш 🤔, но бяхме само аз, бебе и тригодишната, а те спяха. Отдавам тези звуци на уморено съзнание, безсъние и т. н

# 683
  • Там където
Ох, по-добре много да не се вслушваме в шумове.... Simple Smile Нека са нашето уморено тяло, което ни прави шеги.
Относно появата на кучето или човек- аз не обичам да шофирам на тъмно извънградско, но ми се налага поради работата и местоживеенето, та често се смея че освен, че не виждам ми се и привижда- я сянка на човек, я на животно, я на спряла кола... Но това са обикновено сенки или далечно обекти.

Иначе извън рационалното- ровех се преди около 3-4 години в един автомобилен блог за да ми помогнат за една повреда на колата. Та там измежду милионите съвети на "батките" Simple Smile едно момче разказваше за появата на голямо бяло куче (което чвно не е куче и не съществува) в участък с множество катастрофи между Пловдив и Пазарджик. То водело до катастрофи дори със смъртен край - стандартен сюжет- появява се, колата се мъчи да спре, да отбие, дори го удря, а после няма нищо... Естествено получило беше само подигравателен коментар, но кой знае...

# 684
Кара само нощни смени заради сутрешен курс до края на Юли и след това ще почне на 3 смени. Случката е в чужбина, разтоянието от жилището до работата и е 5км, до сега живееше в село, от другия месец ще се мести да живее в градът . Тя не смята че е от преумора и твърди че е реално, само че го смята за нещо нормално. Аз обаче и да усетя удар няма да слезна от колата (е ако е човек ще). Мм точно за това и се скара, ама тя съжалила животното. Плюс това ако блъснеш диво животно тук, трябва да се обадиш да съобщиш- не ми се е случвало и не знам как е точно. И бездомни животни няма, най много някое разхождащо се коте около къщите.
За влаковете се спира 'по-лесно' около гари, но все пак каквото и да направиш не можеш да спреш пред някой изкочил изведнъж.

П.С. не е 'странно' в този смисъл, но сутринта като водих децата на градина видяхме щъркел 😯 минахме близко до него за да успея да го разпозная... Не е ли много рано? Като се има на предвид, че при нас идват с около месец по късно от България. Стана ми криво, че сигурно ще умре 😕

Последна редакция: вт, 14 яну 2020, 12:25 от Kaya

# 685
Да започна с това,че съм сомнамбул.Не знам защо,но ходенето ми на сън винаги е свързано с часовника.На сутринта винаги будилника е или в ръката ми или под възглавницата или някъде около мен.Затова съм изхвърлила всички часовници от вкъщи.Винаги знам,когато съм ходила през нощта.Някъде далече в подсъзнанието ми имам спомен,че нещо съм правила,но къде и какво,не зная.
Пердетата на прозорците ми са много плътни и през тях не прониква светлина.
Една вечер се събудих от много силна светлина.Имах чувството,че фарове на кола,ме заслепяват.Отворих очи,в стаята е тъмно.Дръпнах пердетата(не знаех,че има пълнолуние) -луната,ярка и пълна.Не мога да си обясня,как усетих пълнолунието през тези плътни пердета.До този момент не вярвах,че луната може да ми въздейства по някакъв начин.

# 686
  • София
Болните щъркели май остават, не отлита през есента. Преживяват зимата ако и както могат.

# 687
Болните щъркели май остават, не отлита през есента. Преживяват зимата ако и както могат.
Знам попринцип. Все пак ми стана криво. Дъщерята видя миналата година умряло врабче и много тежко го прие и като видях щъркела не съобразих с нея и изкоментирах на приятелката, че сигурно ще умре в тоя студ, пак много се разтрои. Караше ме да се върна до вкъщи за одяло (на 6 е и си мисли че така може да му помогне) Иначе щъркела си прелетя и кацна до реката, ние минавахме по моста. Дали не е успял да отлети или се е върнал рано заради до скоро топлото време, не знам.

Мимоза, и аз съм сомнамбул. Ставам на сън когато съм в напрежение- най вече страх да не се оспя за нещо важно, че и спя като пън попринцип

# 688
Преди някъде седмица ми се случи нещо откачено.То и часът беше откачен-3 и 30 сутринта.В началото си помислих,че сънувам.По някакъв начин съм набрала номера на баща ми по телефона,нямам идея как.Принципно всяка вечер като си лягам,гледам ютуб и после си оставям нещо да слушам,докато заспивам.Не знам как,насън ли,съм позвънила на баща ми.И този час,3 и 30...Предполагам,и на други им се е случвало нещо такова?

# 689
  • София
Какво му е на този час?

Общи условия

Активация на акаунт