СЕПТЕМВРИйски мами 2019 - Тема 8

• 34 782
  • 567
  •   1
Отговори
# 135
Кatya, имам едно планирано и едно спешно секцио. При второто ми изтекоха водите и имах нерегуларни контракции, но бях почти без разкритие. Честно казано не намирам разлика в двете операции и възстановяването. Всъщност сега се чувствам доста по-добре, но първия път не ми понесе упойката. Та няма страшно и по спешност да е.

# 136
Здравейте, следя ви повече отколкото се включвам, но имам едно въпросче. В 39 седмица съм и ми се появи кафяво зацапване. Не ми прилича на гъста слуз, по-скоро на течение. Имам напрежение в таза и лек дискомфорт в долната част на корема. Възможно ли е така да изглежда тапата?

# 137
  • София
Кatya, имам едно планирано и едно спешно секцио. При второто ми изтекоха водите и имах нерегуларни контракции, но бях почти без разкритие. Честно казано не намирам разлика в двете операции и възстановяването. Всъщност сега се чувствам доста по-добре, но първия път не ми понесе упойката. Та няма страшно и по спешност да е.
Това звучи доста успокоително, благодаря ти. Simple Smile Точно това ми бяха казали, че при спокойно състояние без контракции е по-лека операцията и също заради диетата която се спазва, когато е планирано.

# 138
Мами аз имам един проблем.. Малката е много нервна и постоянно плаче и иска нещо да суче.. Вчера постоянно и давах с мисълта че неможе да се нахрани и затова иска.. И няколко паса само рев.. Днес беше същата работа.. Спокойна е само вечер.. Звъннах на лекарката и тя ми каза да не я тъпча постоянно..а детето постоянно иска.. Биберона пък изобщо още от болницата не го поиска и за мен беше уж нещо хубаво, че няма да е научена на биберон.. Ноо сега незнам какво да я правя.. Прочетох в интернет и си мисля че проблемът е в мен и гърдите ми (свръх лактация) понеже текът постоянно и ношницата ми е винаги мокра..и това което пише за свръх лактацията и поведението на бебето е едно към едно.. Как да се справим с този проблем? А и проблемът не е в изцеждането, защото се изцеждам само вечер и само дясната гърда понеже детето отказва да сучи от нея <дърпа се и реве) лявата не я изцеждам, защото тя ти сучеше от нея до днес обаче.. Днес ми се дърпа и от нея... Снощи редувах Ам и размръзена кърма.. Не давах от гърдите си
Да не е "криза на растежа"? От време на време на бебетата нещо им става и почват да искат денонощно да сучат, нервни са и т.н.https://www.puls.bg/bebe-krmene-c-37/krmeneto-skokove-v-rastezha … -demireva-n-28898. Обикновено като усвояват нови умения.
Ако са ти много напрегнати гърдите преди да почнеш да кърмиш, може наистина да е силна струята. Може да пробваш обратен натиск https://www.google.com/amp/s/xedra.wordpress.com/2010/06/16/rps/amp/ или да изцедиш лекичко преди да дадеш да суче. Може да пробваш да суче върху теб (биологична поза), за да използваш гравитацията и да не е толкова силна струята - http://www.podkrepazakarmene.com/biologichna-poza-617.html. Едно време при мен помагаше кърмене на поискване (т.е отначало давах на всяко примрънкване, още преди да се разплаче и да се изнерви бебето).
Наистина е добра идея да питаш консултант по кърмене или може би във фб, "за дългото кърмене"

Последна редакция: сб, 14 сеп 2019, 21:30 от vesibu

# 139
Отговарям на всяка от вас мами.. Лекарката каза, че е рано за колики.
Опитах с събличане вече я държа само по боди и това не става..
Когато не се изцеждам гърдата започва да ме боли..
Задавя се понякога.. А понякога повръща направо на гърдата ми.
Днес от обяд я храня само с шише. Изцеждам се и и давам така видимо е много по-спокойна и си спи.
А лявата гърда от която попринцип си суче днес като не й я давах.. Без да я пипам направо със стуйка излиза кърмата незнам дали е нормално това 😁😁

# 140
Здравейте, следя ви повече отколкото се включвам, но имам едно въпросче. В 39 седмица съм и ми се появи кафяво зацапване. Не ми прилича на гъста слуз, по-скоро на течение. Имам напрежение в таза и лек дискомфорт в долната част на корема. Възможно ли е така да изглежда тапата?
След преглед за разкритие имах такова течение, на другия ден ми падна тапата. Още чакам де .. термин - 18 септ.

# 141
Днес от обяд я храня само с шише. Изцеждам се и и давам така видимо е много по-спокойна и си спи.
А лявата гърда от която попринцип си суче днес като не й я давах.. Без да я пипам направо със стуйка излиза кърмата незнам дали е нормално това 😁😁
Ани, не съм съгласна с твоята лекарка, че е рани за колики или по—точно вид газове, които спомагат нагласата на червата на бебчетата. Петър от 8ми ден има страхитни газове и приемаме чай или капки, според както аз преценя. Определено има облекчение.
Аз пък да се оплача, че съм.страшно избервена.... всички ме дразнят. Не зная как да се овладея 😒

# 142
Здравейте,мами
Отдавна не съм писала
И аз да се похваля,
На 09.09.2019г в 00:16ч . в болница Токуда се роди моята принцеса Михаела 2780гр / 49 см
Всичко стана страшно бързо ,изтекоха чи водите към 22 и нещо ,без никаква болка или контакций,мисля че и тапата беше паднала.Тръгнахме за болницата прегледаха ме с 2 см разкритие , докато ме приеха,мерене на тонове,клизма,попълване на документи и т.н ,реших да изчакам с упойката,но в един момент следващата контракция беше доста болезнена,и в един момент колкото и да не исках казах,че е време да извикат анестезиолога.Пак ме прегледаха за разкритие и отговора на акушерката ме уби просто.Каза:Момиче ти раждаш до 15 мин си родила ,с 8 см разкритие си! 😱😱😱 Няма време за упойка.Таткото присъства на раждането от началото до края,и мога да кажа ,че си е страшна подкрепа.И така се развиха нещата ,че родих много бързо естествено без упойка ,и с нито един шев.Пожелавам на всички такова бързо и леко раждане.
Вече сме си вкъщи и  се наслаждаваме с таткото на бебка! 💟💟💟

# 143
  • София
Наде, честита дъщеричка, да ви е много здрава и щастлива. Хубаво е, че има и такива истории като твоята Simple Smile

Тук голямо затишие настана, да не са отишли всички да раждат Wink

# 144
И аз чакам да завалят бебетата!

Момичета, аз тотално изперквам, от няколко дни ми е едно мъчно, че вече няма да мога да правя каквото си искам. Не обичам да се излежавам, но сега сутрин като се събудя броя дните до секциото и си казвам я да поспя още малко, че после кой знае кога. Хем се чувствам гузна, хем изпитвам ревност към предишния си начин на живот. Има ли някоя от вас, която се е борила със съвестта си като мен?

# 145
И аз чакам да завалят бебетата!

Момичета, аз тотално изперквам, от няколко дни ми е едно мъчно, че вече няма да мога да правя каквото си искам. Не обичам да се излежавам, но сега сутрин като се събудя броя дните до секциото и си казвам я да поспя още малко, че после кой знае кога. Хем се чувствам гузна, хем изпитвам ревност към предишния си начин на живот. Има ли някоя от вас, която се е борила със съвестта си като мен?

Мисля, че всички се чувстваме така в даден момент...аз съм същата. Супер много се радвам за предстоящото, но и съм малко тъжна за изминалото - имам си неща, които обичам да правя и имам нужда от време за себе си, а сме без помощ от баби и не виждам как ще стане 😒

# 146
И аз съм така,особенно размотаването по магазините много ще ми липсва,искам да попитам Незнам дали-така ще стане но ми е интересно-като ти изтекат-водите-колко време мога да изчакам преди да тръгна за болницата 1/2 часа?и текат ли през това време,мога ли да се измия и да облека други дрехи?
Наде,честита дъщеричка,браво и на таткото за присъствието...

# 147
  • Sofia
И аз съм така,особенно размотаването по магазините много ще ми липсва,искам да попитам Незнам дали-така ще стане но ми е интересно-като ти изтекат-водите-колко време мога да изчакам преди да тръгна за болницата 1/2 часа?и текат ли през това време,мога ли да се измия и да облека други дрехи?

Нашите болници изискват веднага да се отиде като изтекат, но реално може да се изчака доста повече. Най-голямата опасност от инфекция всъщност е при тях - от този вагинален преглед за разкритие, който ще направят като отидеш.
Аз съм решила, ако евентуално ми изтекат да си остана вкъщи, докато не започнат контракциите поне, дори и да е на следващия ден. Иначе рискувам да ми слагат окситоцин, който ми се ще да избегна. Но това съм си го намислила на своя глава, след като си направих проучване, не съветвам никого да прави като мен ✌️

# 148
Maniuni,и аз искам да процедирам така,казаха ми че отида ли в болницата ще ми забързат раждането,една дружка и изтекли в 8 сутринта тя отишла чак в 2  следобед и в 4 родила без разкъсвания и шевове...

# 149
Скрит текст:

Нашите болници изискват веднага да се отиде като изтекат, но реално може да се изчака доста повече. Най-голямата опасност от инфекция всъщност е при тях - от този вагинален преглед за разкритие, който ще направят като отидеш.
Аз съм решила, ако евентуално ми изтекат да си остана вкъщи, докато не започнат контракциите поне, дори и да е на следващия ден. Иначе рискувам да ми слагат окситоцин, който ми се ще да избегна. Но това съм си го намислила на своя глава, след като си направих проучване, не съветвам никого да прави като мен ✌️

maniuni,

аз знам, че най-много до 12 часа след като изтекат водите, бебето трябва да се роди. От една страна има опасност от инфекции за бебето (след това му дават антиниотик), от друга страна без боди е стрес за него, и може да не са добре жизнените показатели на бебето.

Ани, не съм съгласна с твоята лекарка, че е рани за колики или по—точно вид газове, които спомагат нагласата на червата на бебчетата. Петър от 8ми ден има страхитни газове и приемаме чай или капки, според както аз преценя. Определено има облекчение.
Аз пък да се оплача, че съм.страшно избервена.... всички ме дразнят. Не зная как да се овладея 😒

Meri_Mar,

И аз съм така, ако това е успокоение за теб. Но и аз не съм намерила начин, как да се справя с проблема. Постоянното кърмене, липсата на време за един душ, това да съм вечно "на разлположение", недоспиването и т.н. ме правят страшно раздразнителна. Иначе съм сама с мъжа ми, няма баби, няма приятелки, уж няма кой да ме удосва, а ММ ми помага много.
Единственото, което малко подобри положението, е че една две вечери ММ ми кара нощна смяна, храни бебето от шише (иначе кърмя) и аз се наспах 5-6 часа.

Aneliq.0611,

изобщо не е рано за колики. Честно казано мен / нас ни изписаха от болницата на 4ти ден с колики, 1ден на кърмене. Вечерта беше кошмарна. Абсолютно съм на мнението на Meri_Mar, че коликите се появяват, когато организмът свиква с друга храна (АМ, кърма). Не знам дали при твоето бебе това е проблемът, но не го изключвай като вероятност.
За кърменето: първо си изтискай гърдите (с помпа / ръчно) и тогава опитай да храниш бебето. И от двете гърди така. Даже изтискай прекалено много, за да прецениш дали проблемът е в силната струя. Ако малката след това не отказва да се храни от теб, знаеш какво е решението. А ако случайно остане гладна, защото си изстискала много, то можеш след това да дохраниш със шише.

Постоянното изстискване води до свръх лактация. Така че, намалявай времето / количеството през което се стискаш. Примерно днес изцеди 50мл, утре спри на 45мл. и т.н. Няма нужда (според мен) от излишно производство на кърма, но ти си знаеш най-добре. Това, че кърмата ти излиза на струйка е нормално, просто при някои жени има голяма количество кърма. Намаляването на "производството" става постепенно, а не изведнъж, защото ще получиш запушвания, което води до нови проблеми.
Друг начин да регилираш кърмата е няколко дни (два - три) да храниш по-често: сутринта се изцеждаш много, за да не е силна струята и след това храниш бебето на всеки час. Просто го будиш и колкото поиска, толкова да яде. Така на всеки час, все още няма да имаш много кърма, бебето ще суче, а организмът ти ще разбере, какво количество кърма е необходимо на бебето. Успех!
Попитай и в тази тема: https://www.bg-mamma.com/?topic=1132762.new#new

И аз имам въпрос към родилите мами: кога се започва с поддръжката на маникюр и педикюр при бебето? Аз не слагам ръкавици и ноктите на ръцете изглеждат сравнително къси, но са неравномерно изтъркани, драскат, закачат и т.н. Мартин днес е на 27 дни.

Последна редакция: нд, 15 сеп 2019, 19:43 от Potrebitelka1

Общи условия

Активация на акаунт