Кутията за обяд - какво приготвяте за у-ще или офиса - 8 тема

• 34 499
  • 782
  •   1
Отговори
# 615
  • София
Благодаря на всички за подкрепата. Дано не е грешка. Дори и докторът се изказа особено, понеже знае възрастта и броя на децата ни. Надявам се да стане. Същият лекар навремето направи 3-тата ни дъщеря, а племенницата ми след 5 г. чакане в момента е в 9 г. с. с близнаци.
Аз готвя обикновено сутрин. Ставам рано, пия кафе, правя кутиите, после идва автобусът на децата и съпругът ми разхожда кучетата, след което отива в кантората. Аз оставам в някои дни вкъщи до 9-10 ч. и си свършвам всичко на спокойствие. Готвя за 2-3 дни наведнъж, но пак остават салати, десерти, аламинути и други ежедневни неща. Следобед обикновено се прибирам 2 ч. преди останалите и пак имам време за любимото си въртене около тенджери те.

# 616
Добро утро,
За закуска днес-тиквеник, за обяд паниран кефал, картофени кюфтета, маслини и зелева салата.

# 617
Добро утро, момичета, аз съм ваканция от кутийките тази седмица, че детето е на зелено училище, но минавам да ви пожелая спорна и спокойна седмица!
И да не съм съвсем спам за закуска имахме тостове с шунка и кашкавал, за обяд на каката пилешки хапки в сладко кисел сос и фалшива шекембе чорба с кладница.

# 618
  • София
Здравейте от мен!
Аз тази седмица се улесних с домашен кекс с ябълки, бутерки със сирене и планирани чушки.

Днес всички сме на ментов чай и кекс за закуска.
За обяд - от баничките, от чушките, домати Рома, кашкавал и пуешки хапки.
СЗ - грозде и банани.

# 619
  • София
Как обичам панирани чушки! И пържени също обичам...
При нас е неучебен ден; за сметка на това съм поканила колегите в офиса на обяд

# 620
  • Sofia
Добро утро!
Ето и нашата храна за днешната екскурзия:

Ябълка и банан.
Лавашашът е завит -  с пиле с Хойсин сос, зеленчуци с дресинг и сусам.
Бургер с домашно хлебче бриош, пържено яйце, топено сирене, червена салата, домат, авокадо и домашна майонеза със зърнеста горчица.
Йоркширски пудинги с кашкавал.

клик за голяма снимка

# 621
  • shumen
За днеска за закуска-сандвич с пастет,за обяд в стола ще имат пилешко бон филе със задушени зеленчуци и кисело мляко,за СЗ-ябълки и банан.

# 622

1/2 сандвич с кашкавал и сирене+ 1/2 ябълка (не искал повече, защото нямало да го изяде)

# 623
  • Sofia
Добро утро! Simple Smile

Кутията за у-ще днес:
МЗ - пъпеш
Обяд - хрупкави кюфтета от броколи и карфиол, таханов сос; салата - зеле, ябълка и червени боровинки с майонезено-горчичен дресинг

клик за голяма снимка

# 624
Добро утро!

Извинявам се,че зачезнах, но бях и продължавам да съм затрупана със задачи, почти не си носех храна от вкъщи, а ядях от близката скара.

За днес за хлапачката- дежурните кренвиршки.
За мен- броколи, гъби, бекон в сметана и кашкавал, добавих си и останало от бялото месо на едно печено пиле.

Въобще не изглеждаха и двете неща добре на снимка и затова я пропускам.

Приятен ден!

# 625
Добро утро! Simple Smile

Кутията за у-ще днес:
МЗ - пъпеш
Обяд - хрупкави кюфтета от броколи и карфиол, таханов сос; салата - зеле, ябълка и червени боровинки с майонезено-горчичен дресинг

клик за голяма снимка

Как се правят хрупкавите кюфтета и тахановия сос?

# 626
И аз съм без снимки, че съм оставила сутрешните задачи на таткото.
Иначе снощи сложих:

За закуска - чери домати и краставици, грозде, сливи, а днес са добавили сандвич с луканка.
За обяд - гнездо от кайма с яйце и царевица за гарнитура.

Последна редакция: вт, 29 окт 2019, 12:46 от Jillian

# 627
  • София
Добро утро!

Аз сглобих набързо кутиите и сега отивам на фоликулометрия. После в кантората ще занеса кроасани с шоколад и бадеми от една близка пекарна. Затова за мен и съпруга ми няма кутия за закуска. Само термос с мен тоя чай.

Малчо днес е на горещ бял шоколад.
Малката кака е на горещ кафяв шоколад и от вчерашния кекс с ябълки за закуска. За обяд има телешки бургер в хлебче за хамбургери с планирана чушка, кисела краставичка и поширано яйце. За следобедна закуска има банан.
Голямата кака има кисело мляко с домашно мюсли за закуска. За обяд си взе от вчерашните бутерки и към тях телешки бургер и маслини. За следобедна закуска има ябълка.
Ние за обяд трябва да сме в съда и после ще хапнем навън.

# 628
Какви лъжици ползвате за течната храна в термосите ?
Искам да е супена лъжица , но с по малка дръжка от нормалните .
И вилици , ако може .  Моля за линк .

# 629
  • Sofia
Какви лъжици ползвате за течната храна в термосите ?
Искам да е супена лъжица , но с по малка дръжка от нормалните .
И вилици , ако може .  Моля за линк .
Ето тези в розовата кутийка. Купих ги преди около 2 години от Алиекспрес и нямам линк, потърсете. Вилица и лъжица са в кутийката, малко по-малки са от обичайните прибори.

Как се правят хрупкавите кюфтета и тахановия сос?
Скрит текст:
В този случай имах остатък от "Канелони с броколи и карфиол" и го направих на кюфтета. Та запържвам лук на бавнен огън да стане сладък, след това чесън, лют п-р, аншоа и малко наситнени каперси, добавям бланшираните броколи и карфиол, сол и п-р и задушавам до омекване. За кюфтетата добавих в сместа малко брашно, оформих, топих в брашно, яйце и корн флейкс и запържих за кратко.
Тахановия сос - малко киселео мляко, да речем 3-4с.л., овкусих с 1/2ч.л. сусамов тахан, чесън, сол, лим. сок. И запечени семена ким, млян кимион и сумак, с малко олио.

Последна редакция: вт, 29 окт 2019, 10:00 от Morena

Общи условия

Активация на акаунт