Секс

• 28 254
  • 391
  •   1
Отговори
# 300
  • Пловдив
Във Финландия жените - и местни, и източноевропейки - раждат като за световно. Повечето семейства имат по 2-3 деца, като тези извън Хелзинки и най-вече в северната част имат и по 4-6 деца. Там и без това 10 месеца в годината е зима и вкъщи разнообразяват с ежедневни ласки. От вкъщи на работа, и от работа вкъщи. Това в животът за много хора там. Та, въобще не съм съгласен с горното твърдение, че имало малка раждаемост в страни с добре развити здравна система, образование и икономика. Десетки двойки на по 25-40 години там, които познавам лично, имат по 2-3 деца. Неслучайно и почти всички имат комбита или ванове. В кооперацията, където ми беше последната квартира там, имаше много млади двойки с по 3-4 деца.

# 301
  • Sofia
Т.е. оспорваш истинността на статистиките, само защото "ти познаваш хора, които ...", или как?

Скрит текст:

TFR = Total Fertility Rate

# 302
Жреб, нали знаеш, че това тук е почти невъзможно, заради мисленето на девойките и условията ни:

1/. Кофти инфраструктура.
2/. Кофти среда.
3/. Липса на къщи, малки апартаменти. Как 3-4 деца...
4/. Доход поне 10-15 к., за да ти е спокойно, и то не се знае. Нали говорим "поне" за 3-4 деца.
5/. Нежелание на жените 23-29 да се ангажират "все още" със "сериозни" връзки. Живее им се. В което няма лошо, казвам само.
6/. Кризи, несигурност.
7/. Това "работа-вкъщи" за повечето е "утопия", изтръпват. Един път се живее, свикнали са на "размах", в което няма лошо, и аз го обичам, но все пак.
8/. И др.
9/. Не на последно място не е за всеки.

Последна редакция: вт, 24 мар 2020, 17:17 от FragranceFanatic

# 303
Като оставим настрани икономическата страна на нещата, това 3-4 деца си е пълен мазохизъм. Не говоря само за раждането, а и за целият букет от емоции, свързан с отглеждането на дете. До 2 мога да го разбера, по-натам ми е непонятно как може нормален човек да си го причинява. Лично мнение, дано многодетните не се засегнат.

# 304
  • Пловдив
Т.е. оспорваш истинността на статистиките, само защото "ти познаваш хора, които ...", или как?

Скрит текст:

TFR = Total Fertility Rate
Ти статистиката не я гледай. Сега ще ти обясня защо. В последните две години, като започнаха да нахлуват и доста заселници в черен цвят на кожата, задето правителството им отпуска по 1000 евро месечно отгоре на факта, че им осигурява и подслон в общежития, много млади двойки започнаха да си правят още деца. По-малка раждаемост има единствено в Хелзинки, тъй като в последните 5-6 години пък там има промивка на мозъка от телевизия, списания и къде ли още не, че трябвало жената и мъжът да са равностойни (неслучайно там жените канят мъжете на срещи като равни, возят ги с колите си, черпят ги - все едно са мъже). И затова най-вече в Хелзинки има стари моми, които отказват да създават семейство, защото гледат на първо място кариерата си. Но в средните и северни области има повишена раждаемост. Там повечето градове са с размерите на селца и повечето хора всъщност живеят в нещо като разредени вилни зони с къщи, отстоящи една от друга на десетки или стотици метри. Буквално са в дивата природа и това много ги сближава като двойки, защото просто са поставени в условия на усамотяване и общуването им с външни хора (извън семейството) се свежда до ходенето на училище или работа, плюс пазаруването. А които пък работят от вкъщи, си подават носа навън само за пазаруване и са почти отшелници. Голям процент от целия им народ по-на север, ако не са обвързани, са депресари, а алкохолът им е първа дружка. Ако са обвързани, правят деца на конвейер. В южния край, особено около Хелзинки, Ванта и Еспоо, които са добре развити икономически и с множество търговски центрове и ресторанти, кипи живот и там са по-близки до общите разбирания за западняци. В столицата, обаче, почти всички са под наем, и то в пъти по-скъп, отколкото са къщите из страната, затова там първата грижа на всички са да вадят пари и да градят кариера до навършване на 35-40 години. А които са пръснати из страната по къщи (често собствени, защото там са много по-евтини), си имат по няколко деца и не срещат проблем с квадратурата, защото повечето се ширят на два етажа.

# 305
  • Paris, France
"In 2018, the total fertility rate was 1.41 children per woman in the whole country, of which the share of persons with Finnish background was 1.20 children per woman"

През 2018 ТКП беше 1.41 за жените, живеещи в страната. Жените от финландски произход ТКП беше 1.2 деца на жена.

Това от:

https://www.stat.fi/til/synt/2018/02/synt_2018_02_2019-12-04_tie_001_en.html

В България също има семейства с по 3-4 деца, особено в сливенските села, но това не означава, че явлението е масово.

Жените във Финландия имат, общо взето, толкова деца, колкото и жените в България, че и по-малко и това въпреки огромните помощи и високия стандарт на живот.

Жребче, може ли статистика за северните области?

# 306
  • Пловдив
"In 2018, the total fertility rate was 1.41 children per woman in the whole country, of which the share of persons with Finnish background was 1.20 children per woman"

През 2018 ТКП беше 1.41 за жените, живеещи в страната. Жените от финландски произход ТКП беше 1.2 деца на жена.

Това от:

https://www.stat.fi/til/synt/2018/02/synt_2018_02_2019-12-04_tie_001_en.html

В България също има семейства с по 3-4 деца, особено в сливенските села, но това не означава, че явлението е масово.

Жените във Финландия имат, общо взето, толкова деца, колкото и жените в България, че и по-малко и това въпреки огромните помощи и високия стандарт на живот.

Жребче, може ли статистика за северните области?
Статистиката за северните и средни части на Финландия най-точно и ясно я получаваш, като пътуваш извън големите градове в най-южната част на страната. По-на север навсякъде щъкат семейства с по 2-3-4 деца. В столицата и няколкото големи града около нея, където наемите са високи, има голям брой хора кариеристи (най-вече сред жените, облъчени от течението на феминизма). Много от тях са твърдо против създаването на поколение (или против правенето им преди навършване на 40 години, за да се наживеят) и мислят само за пари. Затова и много финландци си хващат рускини или естонки, защото те са по-разбрани и знаят, че като родят деца, после мъжът ще ги издържа.
 Друга причина, която показаната от теб статистика изобщо не отчита, е огромният брой изселващи се млади хора и семейства с деца в други, по-топли държави. По подобие на около 2 милиона българи, пръснати по Света в търсене на по-добри условия.
 Най-добрият ми приятел там е от семейство с 5 братя и 2 сестри. Имаше и още няколко млади семейства в кооперацията, където бе квартирата ми, с по няколко невръстни деца.

Между другото, имам няколко приятели българи в САЩ и само един от тях има едно дете. Другите или имат по 2-3 деца, родени там, или все още нямат деца, но имат по няколко доста по-млади братчета и сестрички, родили се на американска земя.

Третото нещо, което онази статистика горе пропуска е фактът, че здравеопазването там е на по-високо равнище и хората живеят повече години. Затова имат и много пенсионери, като на фона на тях родените деца привидно изглеждат по-малко, но  всъщност старото население се увеличава с по-бързи темпове. Не боледуват и не мрат рано-рано като българските пенсионери. Повечето пенсионери там всъщност са доста калени срещу студа, редовно тичат и ходят на сауна навън сред снега - нещо, което 99,9% от българските пенсионери не биха сторили.

Последна редакция: вт, 24 мар 2020, 18:32 от Жребчe

# 307
  • Paris, France
Броят деца се изчислява според броя жени в детето възраст, който е 15-45г или 15 до 49 години. В момента се ползува втория диапазон. Старците не влизат в сметката при изчисляването на този показател.

Тук също се виждат много семейства с по 5-6 малки деца. Извеждат съседчета, племенници. Вчера срещнах 2 съседки с по 4-5 дечуря. Съседки, дъщери им оставили децата си заради карантината и затварянето на училищата.

Като ми бяха малки децата, ща, не ща, в студ и пек, излизах всеки ден с тях. На бездетните съседи не им се налага. Какво да прави сам човек в снега? От написаното за щъкащите навсякъде деца излиза, че ........ децата щъкат.

В блока ми живеят няколко скандинавки, дошли заради климат и никоя няма повече от 2 деца, даже тези, които не работят.

В момента населението на Финландия се увеличава само и единствено от положителна миграция.

https://www.worldometers.info/world-population/finland-population/

Сами може да видите, че през 2018 и 2019 година Финландия е с положителна миграция +14 000 души, но населението се е увеличило с около 11 000 през 2018 и 10 000 през 2019 година и ако на бяха имигрантите, които, освен, че се заселват, раждат деца, населението щеше да намалее с над 3 и 4 хиляди през тези две години.

И в България, при по-малко от 2 деца на жена, населението би се увеличило ако имаше повече смесени бракове и мъжете водеха млади чужденки.

Последна редакция: вт, 24 мар 2020, 19:25 от Nevena Virolan

# 308
Баси... аз колко камъни очаквах, то само 2-3 ме уцелиха и толкоз...
И къде заби темата и както винаги я ос..хме....

И пак питам: защо всички си мислят, че причитата за липсата на секс е в младежа на 26 години, бил той дебел, ленив и без тестостерон, а девойката - цялата в бяло, чиста като момина сълза...
И кога ще престанете да гледате треската в окото на мъжа до себе си, а вие, жените, все да сте безгрешни и никому за нищо виновни...

Безсмислено е, ама да пробвам!

Ами ей на,да ти отговоря...
В една двойка,проблемите се решават с говорене,обсъждане и действия..
Оставиш ли нещата на самотек,обикновено се задълбочават и се стига до обсъдените теми в последните два дни:)
В случая жената се опитва да намери решение и не забива глава в пясъка..А обсъждания господин или няма проблем,или е инфантилен.

Джорджия,на мен познанията са ми слаби,но темата ми е била интересна.

Фанатик,свеж си Simple Smile Поддавам аз ама до едно положение:)После като магаретата(виждал ли си такова на живо) Simple Smile
Иначе танците са това,което изтрива всичко и ме зарежда с енергия..

# 309
Рози, често стещано е мъжът да не откликва на опита за комуникация, докато не стане късно и не обърне палачинката. Мъжете често не приемат опита за разрешаване на възникнала ситуация по рационален начин, а като вид нападки и обвинения. Рядко биват разбрани и готови за обсъждане на належащи проблеми. Да не говорим, че рядко виждат изобщо проблем и то там, където е доста наболял.

# 310
Рози, често стещано е мъжът да не откликва на опита за комуникация, докато не стане късно и не обърне палачинката. Мъжете често не приемат опита за разрешаване на възникнала ситуация по рационален начин, а като вид нападки и обвинения. Рядко биват разбрани и готови за обсъждане на належащи проблеми. Да не говорим, че рядко виждат изобщо проблем и то там, където е доста наболял.

Това съм го изпитала на гърба си и съответно крайния резултат:)

Извода ми е,че мъжете приказвайки си общо без да ги засяга казват едно,но когато засегне егото им ..никак не са отворени за комуникация и решения..

# 311
  • Пловдив
Скрит текст:
Броят деца се изчислява според броя жени в детето възраст, който е 15-45г или 15 до 49 години. В момента се ползува втория диапазон. Старците не влизат в сметката при изчисляването на този показател.

Тук също се виждат много семейства с по 5-6 малки деца. Извеждат съседчета, племенници. Вчера срещнах 2 съседки с по 4-5 дечуря. Съседки, дъщери им оставили децата си заради карантината и затварянето на училищата.

Като ми бяха малки децата, ща, не ща, в студ и пек, излизах всеки ден с тях. На бездетните съседи не им се налага. Какво да прави сам човек в снега? От написаното за щъкащите навсякъде деца излиза, че ........ децата щъкат.

В блока ми живеят няколко скандинавки, дошли заради климат и никоя няма повече от 2 деца, даже тези, които не работят.

В момента населението на Финландия се увеличава само и единствено от положителна миграция.

https://www.worldometers.info/world-population/finland-population/

Сами може да видите, че през 2018 и 2019 година Финландия е с положителна миграция +14 000 души, но населението се е увеличило с около 11 000 през 2018 и 10 000 през 2019 година и ако на бяха имигрантите, които, освен, че се заселват, раждат деца, населението щеше да намалее с над 3 и 4 хиляди през тези две години.

И в България, при по-малко от 2 деца на жена, населението би се увеличило ако имаше повече смесени бракове и мъжете водеха млади чужденки.
Многото на брой "щъкащи" деца са били придружавани от своите родители (по няколко на семейство). И това няма нищо общо с карантината сега. Говоря за това, което съм виждал с очите си през последните 6 години там. Като ходят да пазаруват, също са цялата сурия накуп. Там по принцип почти всички обвързани ходят заедно навсякъде, включително и ако ще е само да купят едно прясно мляко. Просто са така устроени като народопсихология - всичко заедно вършат и често са по-скоро като приятели, подкрепящи се взаимно и с еднакви отговорности, отколкото да ги задържа заедно страстта. В средната и северна области на Финландия има огромна разлика в дела на многодетните семейства спрямо южната област.
 При многодетните семейства не си представяйте 4-5 бебета, пръкнали се едновременно и двама изнемощели родители, пощурели от безсънни нощи и чудещи се как да се оправят с тяхното отглеждане. Обикновено има поне 2 години разлика между децата, а често и по 5 и нагоре. Така по-големите деца дейно се включват в гледането на по-новите им братчета и сестрички. После пък, когато станат големи хора, много някогашни деца помагат по-лесно на своите възрастни родители, дори и ако е само с плащане на пари. Там отглеждането на повече деца е вложение в бъдещето, с очакване то да им се "изплати" след десетилетия.

А руски булки там има колкото щеш и не помня да съм виждал рускиня с едно дете там. Все са с най-малко две деца. Увеличава се раждаемостта при тях, а не при негърки или арабки. Там всъщност почти всички прииждащи чернокожи са млади мъже на по 20-30 години.

# 312
Рози, радвам се, че си го припознала и виждаш това, такъв съм, благодаря. Simple Smile
И ти, много спокойна и лежерно-приятна. Затова продължаваме да си лафим, макар и на "всеослушание". Sweat Smile
Напълно споделям за разговорите и диалога. Това ми е един от фундаментите в отношенията. Simple Smile
А самотекът води до отчуждение, загуба на интерес, монотонност. Някои го използват, и за да "тестват" другия, които игрички само дразнят.
Абе, важното е да има "поддаване", размяна, така да се изразя, че темерутите са повечко. Киселяци не обичам, намусеняци, и все някой им е виновен за нещо.
Не само съм виждал магаре, ами и съм "яздил", карал каручка, като дете на село. Имам спомени от "емнайсе години".
Принципно с такова темпо съм ок - бавно, но сигурно и трайно. Wink Flowers Rose
Чудесно за танците, това те раздвижва и поддържа във форма, ако го правиш и често. Simple Smile

Последна редакция: вт, 24 мар 2020, 20:59 от FragranceFanatic

# 313
  • Sofia
Не само съм виждал магаре, ами им съм "яздил", карал каручка, като дете на село. Имам спомени от "емнайсе години".

Стига, бе... Не знаех, че "софиянците – пето поколение" имали села. Аз съм едва второ, а си нямам (подсмърк). Weary

Последна редакция: вт, 24 мар 2020, 21:03 от Blаck Cat

# 314
  • Пловдив
Не само съм виждал магаре, ами им съм "яздил", карал каручка, като дете на село. Имам спомени от "емнайсе години".

Стига, бе... Не знаех, че "софиянците – пето поколение" имали села. Аз съм едва второ, а си нямам (подсмърк). Weary
Преди да бъде избрана за столица на България - заради по-голямото разстояние от Османската империя, т.е. днешна Турция, населението на София се е състояло от малко над 6500 българи. А периодично поредното село в близост до столицата бива присъединено като нов квартал (съдържаше над 20 бивши села до средата на 90-те), с което селяните там стават официално граждани софиянци, та е малко трудно да се каже колко са кореняк софиянците измежду двата милиона, населяващи столицата в наши дни (официално са 1,3 милиона, като това не включва стотиците хиляди студенти и незаконно пребиваващи там, които имат адресна регистрация в други населени места). Всеки днешен квартал на София е бивше село, с изключение единствено на малката област около Парламента, НДК и ЦУМ, където е била някогашната първоначална София.

Общи условия

Активация на акаунт