Графики на БТ - коментари

• 50 865
  • 736
  •   1
Отговори
# 150
  • София
Скрит текст:
Добро утро отново Денес,този спад май казва,че мц идва,как мислиш😥
Засега е добре.
Направи един тест, за да знаеш какво се случва - за предпочитане кръвен - ЧХГ.  Peace

Денис, според графиката ми кога мога да направя ТБ.  
http://calendar.zachatie.org/work/OpenGraphicCycles?grCycle=-1&a … LoginName=hris_80
Какви може да са вариантите за висока БТ без бременност при толкова дълъг МЦ?
Според мен е имало много късна О. - на 41 ден от МЦ. Не е проблем нито за зачеване, нито за износване, нито за бебчо (ако има бременност). Рядко, но и това се случва - важно е да има О.
Днес ти е 12 ден след О. - утре, рано сутринта, с първата урина, може да направиш тест или да пуснеш ЧХГ - той ще е по-точен. Или изчакай още 2-3 дни и ако БТ не пада, тогава направи тестовете.
Дано да е станало. Peace
Ако е имало ову на 41ви ден...а опит е правен 3 дни преди това...дали има шанс за успех? Че май и ние този месец имахме опит няколко дни преди ову?

Последна редакция: вт, 10 дек 2019, 15:10 от iana28

# 151
iana28, по книга уж сперматозоидите оцеляват в идеална за тях среда 5-7 дни.
При мен силно се надявам да съм пропуснала да отбележа едно сърчице преди предполагаемата О , че му
 му се влоши спермограмата на ММ.
Според мъжът ми не можело да сме прескочили толкова дни Smile
... Божа работа
 Късмет ви желая Simple Smile.

# 152
  • София
iana28, по книга уж сперматозоидите оцеляват в идеална за тях среда 5-7 дни.
При мен силно се надявам да съм пропуснала да отбележа едно сърчице преди предполагаемата О , че му
 му се влоши спермограмата на ММ.
Според мъжът ми не можело да сме прескочили толкова дни Smile
... Божа работа
 Късмет ви желая Simple Smile.
Късмет и на вас!

# 153
Здравейте,

Мога ли да помоля за коментар и по моята графика?
Това, което ме притесни е че температурата никога не стигна или надскочи 37
 Меря за първи месец след една година опити и меря температурата само орално

Благодаря предварително!

# 154
Здравей, Денис! След първи опит инвитро, завършил с един мисед и 2 отрицателни ЗЕТ, започнах да меря и аз БТ, за да се ориентирам накъде вървят нещата. Септември беше първия ЗЕТ на естествен цикъл, с нормални нива на хормоните. След неуспеха последва 1 ановулаторен цикъл с дължина 24 дена (нормално при мен е 28-30 дена), и ноември направихме втория ЗЕТ, който до последно беше под въпрос заради ниски нива на хормоните. След предизвикана с овитрел овулация и прогестерон БТ се беше качила до 37,2-37,4, но след като започна да пада след 7я ден. ми беше ясно че пак ще е неуспешен опита. Това е графиката ми до момента за този цикъл, притеснява ме, че БТ много играе през ФФ.

Тази година станах на 40, с намален ЯР съм вече и хипофункция на ЩЖ, но иначе до момента всичко друго беше в норма, без ПКЯ и ИР. По твой съвет пия повечето добавки от юни, с една малка пауза. Меря БТ сутрин в 4.30, ректално, с дигитален термометър с две деления зад запетаята.

# 155
  • София
Здравейте,
Мога ли да помоля
Скрит текст:
за коментар и по моята графика?
Това, което ме притесни е че температурата никога не стигна или надскочи 37
 Меря за първи месец след една година опити и меря температурата само орално

Благодаря предварително!
Здравей!
При оралното измерване, което е и много неточно, БТ не може да достигне 37.0, освен ако не си с висока ТТ.( да си болна, да имаш скрито възпаление и т.н.)
О., според мен, е била на 14/15 ден от МЦ.
Дано да е станало.

# 156
Много благодаря, Денис!

# 157
  • София
Здравей, Денис!
Скрит текст:
След първи опит инвитро, завършил с един мисед и 2 отрицателни ЗЕТ, започнах да меря и аз БТ, за да се ориентирам накъде вървят нещата. Септември беше първия ЗЕТ на естествен цикъл, с нормални нива на хормоните. След неуспеха последва 1 ановулаторен цикъл с дължина 24 дена (нормално при мен е 28-30 дена), и ноември направихме втория ЗЕТ, който до последно беше под въпрос заради ниски нива на хормоните. След предизвикана с овитрел овулация и прогестерон БТ се беше качила до 37,2-37,4, но след като започна да пада след 7я ден. ми беше ясно че пак ще е неуспешен опита. Това е графиката ми до момента за този цикъл, притеснява ме, че БТ много играе през ФФ.

Тази година станах на 40, с намален ЯР съм вече и хипофункция на ЩЖ, но иначе до момента всичко друго беше в норма, без ПКЯ и ИР. По твой съвет пия повечето добавки от юни, с една малка пауза. Меря БТ сутрин в 4.30, ректално, с дигитален термометър с две деления зад запетаята.
Здравей!
Много съжалявам и ти пожелавам, много скоро да ни се похвалиш с най-прекрасната новина. Peace
Графиката, все още, не показва да е имало О.
Последните три стойности ми се струват малко високи за измерване в 4:30ч. - може и да няма проблем, но може да показват, че има повече от един фоликул. Просто го имай предвид.
Продължавай с тестовете за О., те ще ти покажат кога да очакваш О.

# 158
Денис, благодаря за отговора! Не чакам преди 15.12 О, но реших да почна по-рано с тестовете. А възможно ли е да са такива стойностите от недостатъчно сън? Много ми е трудно с 5те часа сън преди мерене на БТ, лягам към 23 часа, в 3 се будя да си пия л тироксина, без ставане и много мърдане, и после в 4.30 е алармата, a последните 3 дни имах проблеми с трудно заспиване и безсъние. Предният месец мерих БТ в 3, при буденето за тироксина:

# 159
  • София
Da, ако често се будиш и сънят е неспокоен, може и това да е причината.
Опитай да пиеш Л-Тироксина по-рано, за да имаш поне 2-3 часа сън, преди алармата - може това да е причина за неспокойния сън. Приемът трябва да е поне 5-6 часа след последното хранене, да е на гладно.
Друга причина е, ако приемаш висока доза вит. Д (напр. 4-5000МЕ и повече) след 15.00ч.

# 160
Много благодаря, ще пробвам така! Витамин Д приемам 2 пъти седмично по 20.000 ie на обяд, по лекарско предписание.

# 161
Здравей Денис, може ли коментар по моята графика. От скоро започнах пак да меря БТ ректално в 7.25 и също така правя тестове за О. Започнах ги от 8мия ден, защото имах леко придърпване в яйчниците. Чертичките все бяха две, но по бледи от контролната. На 16ти ден стана по ярка от контролната, на 17ти бяха еднакви. Дали О е минала? Благодаря предварително!

# 162
  • София
Здравей Денис, може ли коментар по моята графика. От скоро започнах пак да меря БТ ректално в 7.25 и също така правя тестове за О. Започнах ги от 8мия ден, защото имах леко придърпване в яйчниците. Чертичките все бяха две, но по бледи от контролната. На 16ти ден стана по ярка от контролната, на 17ти бяха еднакви. Дали О е минала? Благодаря предварително!
Скрит текст:
Здравей!
БТ трябва да се мери редовно, от М до М, за да е показателна.
О., според мен, може да е била на 16/17 ден от МЦ.

# 163
Скрит текст:
Здравей!
БТ трябва да се мери редовно, от М до М, за да е показателна.
О., според мен, може да е била на 16/17 ден от МЦ.
Благодаря 🤗

# 164
Здравей Денис Simple Smile
Наскоро писах, за да се консултирам за моята графика и изглежда тя доведе до бременност Simple Smile Цикълът ми се очакваше в неделя, на 15.12 и тогава тествах положително.
Температурата не спираше да се покачва досега, водя се в 4г.с., но тази сутрин е спаднала малко и това много ме притесни. Можеш ли да коментираш дали е нормално такова леко понижение на този етап?

В допълнение, имах леко кафеникаво зацапване тази сутрин
Disappointed Relieved
Тестовете продължават да показват положителни, пуснах и бета ЧХГ тази сутрин но тези неща изключително много ме притесниха ..

Последна редакция: ср, 18 дек 2019, 09:35 от Unconditional

Общи условия

Активация на акаунт