Автоимунен тиреоидит на Хашимото - тема 58

• 31 774
  • 784
  •   1
Отговори
# 135

В тази връзка да ви попитам, дали имате мнение за д-р Начев? Работи в Майчин дом. Веднъж съм била при него на преглед, но нямам кой знае какви впечатления.
Или пък да препоръчате някой в София, който обръща внимание и търси решение?

Аз препоръчвам проф. Малина Петкова- обръща внимание на витамини, минерали и хранителен режим.
Благодаря ти! Hug

# 136
bub370, а къде прави прегледи в София? Мислех, че работи само в Плевен Simple Smile
В МЦ "Д-р Гунев"  - Пенчо Славейков 18. Само, че се чака много. Аз за първи път се обадих в средата на юли и ми казаха, че за юли и август няма часове и да се обадя в началото на август. Тогава ми записаха за края на септември.

# 137
Здравейте!
От години съм с хипотиреоидизъм, но сега като че ли хормона ми е в норма 1,67 последно преди месец.Всяка сутрин пия Л-тироксин 50 мкрг от години.
Обаче имам други проблеми, доста ускорен пулс над 100, за него пия бета блокер, изписан ми от кардиолог, който каза, че всичко ми е на нервна почва.
Но зададе ли се есента и зимата имунитета ми пада рязко и започвам да боледувам често. Имам и алергичен синузит.
Та въпроса ми е искам да си взема някакъв имуностимулант, но четох че повечето не са подходящи. Искам да е нещо като ехинацея, черен бъз, зелени водорасли или комбинация,но май не са разрешени.Може ли да ме посъветвате вие какво пиете за подсилване на имунитета,което да не е вредно.
Благодаря предварително на отзовалите се!

# 138
Моят имунитет е същият.. даже сега пак съм с настинка.. 😀 от месец ям лимон+джинджифил+мед. Пия витамин Ц, магнезий и женшен с пчелно млечице (3 опаковки изпих и сега ще правя пауза поне 3 месеца). Мисля да си взема клеева тинктура Simple Smile Определено тази настинка я изкарах по-леко, на крак и се оправих по-лесно ( с 2, 3 прахчета). Не знам дали е от това, но така си мисля. Simple Smile И друго - задължително сутрин и вечер чай (да е жив и здрав дядо, набрал ми е билки от планината).

# 139
Клеева тинктура, витамин С и витамин Д според мен са достатъчни за зимния сезон.
Витамин А също, но там не съм наясно с всекидневния прием, в какви дози, колко време. Шоки знае повече за него. Аз съм пила по схема Герикапс и не съм повтаряла. И веднъж 1 опаковка изпих по 1 на ден, точно в грипния сезон.

# 140

Здравейте, пуснах профилактично хормони. На 24 съм. Без да съм раждала и без да съм имала бременност. Гинеколожката ми каза, че THS ми е високо и няма как да имам бъдеща бременност. Каза, че нямам нужда от ендокринолог, защото не планувам бременност, но все пак ми е притеснено. Качих 10 кг за 3 4 месеца и нямат сваляне, буквално от нищо и задържам много вода. Това ми бяха оплакванията. Някой ако може да даде мнение за резултатите на щитовидната.  Направени на 7 ден от цикъл.

# 141
Ели, с хипофункция си, имаш нужда от хормон, независимо, че не планираш бременност в момента. Но едва ли ще намериш лекар, който да ти го предпише.

А е възможно да имаш и поликистоза, съотношението между ЛХ и ФСХ е сравнително високо, макар че това не е определящо.

# 142
Ели, с хипофункция си, имаш нужда от хормон, независимо, че не планираш бременност в момента. Но едва ли ще намериш лекар, който да ти го предпише.

А е възможно да имаш и поликистоза, съотношението между ЛХ и ФСХ е сравнително високо, макар че това не е определящо.
Имах киста 8см на 8см, но се махна сама. Преди това пак имах, но по-малка. Защо да  няма кой да ми изпише ?

# 143
На мен ми изписаха при резултат тсх 4.8 при граница 4.2, но само защото планирах да забременея и може би това бешв проблема че дотогав не бях. Иначе ми казаха да пия селен и вечерна иглика. Хормонът е в норма и повечето лекари не изписват в тоя случай.

# 144
Аз се чудя, защо на много места пише, че ако TSH е до 10, хормон може да не се пие.

# 145
Може ли коментар, става дума за мъж на 30г.

# 146
Качих 10 кг за 3 4 месеца и нямат сваляне, буквално от нищо и задържам много вода. Това ми бяха оплакванията. Някой ако може да даде мнение за резултатите на щитовидната.  Направени на 7 ден от цикъл.
Направи си обременяване с глюкоза.

# 147
Качих 10 кг за 3 4 месеца и нямат сваляне, буквално от нищо и задържам много вода. Това ми бяха оплакванията. Някой ако може да даде мнение за резултатите на щитовидната.  Направени на 7 ден от цикъл.
Направи си обременяване с глюкоза.
Захар не ям. Храня се здравословно и съм вегетарианка. Дали е възможно ?

# 148
Захар не ядете, но щом сте вегетарианка консумирате много въглехидрати. Възможно е.

# 149
Вегетарианството само по себе си не е здравословно, освен ако не ядеш големи количества яйца и млечни, но както и да е... Хормон не предписват, ако ТСХ не е над нормата, особено ако не планираш бременност. А във Великобритания наистина много лекари не предписват хормон, ако ТСХ не е над 10, но това е абсурдно и в никакъв случай не е добра практика.

Общи условия

Активация на акаунт