Брак и деца с по-млад мъж

• 21 934
  • 713
  •   1
Отговори
# 225
Пълни глупости са това с 40 е новото 20 .. 30 .. все тая. Общо взето след 35 така пада камъка на земята, че си чувстваш всичките до една години, колкото и йога-веган-спартан да си.

# 226
То нали навсякъде около нас се леят едни мантри, че днешните 40 години били като едновремешните 30, ама не знам биологията и физиологията да са се променили по някакъв начин.

Да, де, ама хората се подвеждат по такива мантри, смятат, че разполагат с много време и изведнъж се озоват на 40 без подходящ партньор, защото са си живели просто, без деца. За жените си е направо фатално.

# 227
Имам една позната във ФБ, на 34 е, постоянно поства снимки и статуси колко е тъжно да си женен, да имаш деца, демек живее й се. Не виждам да има мъж до нея, обикаля из различни места. Хубаво, живот, живот, разбирам, но толкова ли не можеш в интервала 20-30 да се наживееш. Кеф ти университет, работа, кръчми, мъже, пътувания, па седни си на дупето на 30 да речем и се отдай на сериозните и отговорни неща. Не искам никой да се засяга, това е лично мое мнение.

# 228
Да, мъжете на 40 нямат никакви проблеми да си имат деца. Но за жена се убедих, че си е руска рулетка направо. Хубаво е човек да има принципи и изисквания и няма нужда да се лишава от тях заради възраст, но нека сме и реалисти.

Между другото на 38 едни прости хормонални изследвания поне ще ти покажат къде си в това отношение. Ако са ти екстра, имаш и 4-5 години да се назлъндисваш. Ама ако са тръгнали на зле - поне ще си знаеш, че трябва да се бърза, ако искаш дете.

# 229
  • София
Времето не минава еднакво през всички. Един на 40 се чувства и изглежда по един начин, втори по съвсем различен.

След 35 наистина е време да се вземат мерки за уреждане на личния живот и раждане на деца. Но всеки с късмета си. На един идва рано, но си отива, на друг идва късно, ама за цял живот. Масово моите познати родиха над 35 и са щастливи.

# 230
Да, мъжете на 40 нямат никакви проблеми да си имат деца.
Това не е вярно. Има много повече такива мъже, отколкото си мислиш. Много двойки не могат да имат деца не само заради презрялата възраст на жената, а и заради проблеми със сперматозоидите на мъжа. И то не след 40, не на 40, а и доста по-рано. И за жените не е гаранция, че като са на 20 няма да се окажат с някакъв проблем. Просто след 40 при жените има проблем и с намаляващия резерв на яйчниците. Това, че много мъже не осъзнават, че имат такъв проблем на 40 г, тъй като дотогава никога не са се пробвали да си направят деца, е отделен проблем.
Това, че много мъже не могат да приемат, че имат такъв проблем и все си мислят, че жената е виновна, също е отделен въпрос. Или пък това, че доста жени, за да защитят "достойнството" на мъжете си, не говорят за тези проблеми и предпочитат да сложат себе си като причина.
Но мъжете като цяло също не са застраховани от неща като стерилност, импотентност, аномалии на сперматозоидите итн.

# 231
Много ми е любимо като чуя - Ама тая наборка ли ми е? Ееее, че аз изглеждам на 20 пред нея. Тя каква е сбръчкана, пък аз само тука малко около очите.
На 35 вече е късно тепърва тесто за питка да месиш.

# 232
  • София
Много груби обобщения! Живият живот показва друго!

# 233

Това не е вярно. Има много повече такива мъже, отколкото си мислиш. Много двойки не могат да имат деца не само заради презрялата възраст на жената, а и заради проблеми със сперматозоидите на мъжа. И то не след 40, не на 40, а и доста по-рано.

Така е, но това е масово неизвестно особено сред мъжете. Спокойни са и не бързат за деца. (Може да греша, но сред мои познати (30-35-40г.), с които съм говорила, няма притеснения за плодовитостта и не са се проверявали)

# 234
Масово моите познати родиха над 35 и са щастливи.
Разбира се, че има и такива случаи, но, предполагам, че са били в сериозна връзка няколко години преди детето.
На 35 + да си търсиш сериозен и свестен мъж за семейство и деца ми се вижда трудна работа. Първо, че свестните са заети, остава ти варианта по-млад мъж, семейно ориентиран, или да се бориш за някой заклет ерген, станал още по-голям егоист, който не умира да се занимава с отговорности.

# 235
  • София
Да, на 35 е по-трудно да намериш някой свестен, който да е свободен, факт. Но пак е въпрос на късмет. Както и на 20, впрочем.

# 236
Да, Клер, но на 20 имаш времето да сгрешиш няколко пъти с избора.

# 237
  • София
Пък и на 20 можеш да чакаш и 10 години да ти кацне "късмета", докато на 35+ нямаш това време за чакане.

# 238
Моля ви се, нека сме точни, става дума за 38 доколкото си спомням +1/2 отгоре.

# 239
  • София
Навремето си бях казала, ако до 40 не намеря подходящ мъж, просто ще си родя дете. И щях да го направя във всички случаи. Но не се наложи!

На мястото на авторката щях да поставя въпроса ребром. Иначе е загуба на време.

Общи условия

Активация на акаунт