Брак и деца с по-млад мъж

• 21 936
  • 713
  •   1
Отговори
# 210
Нещата при теб, voyageur изначално са тръгнали наникъде, заради фиксацията върху разликата в годините. Това имах предвид, а и вече след като допълни с повече информация.

# 211
Какви опити, то не е ясно дали имат връзка изобщо, поне така казва тя в последните постове. Значи ако нещата тръгнат да се развиват положително, сложете още поне 1-2 г. отгоре, защото l от “не знаем дали имаме връзка” до решението за брак и деца си има технологично време, освен ако и двамата не са заслепени от луда любов, което ако беше така, нямаше да се чудят дали имат връзка.
Да отворя една скоба - не го знам какъв е, но по мои наблюдения в нали дни мъжете на 30+ малко се имат за още млади и в разцвета на кариера, социален живот и др. и не бързат толкова да се женят и размножават. Моите връстници (36-37 г.) тепърва встъпват в тези роли, основно с по-млади жени.
Иначе аз имам брак и деца с мъж по-млад от мен с 5,5 г. Когато се оженихме, той беше на 26. Но при нас имаше силно влюбване и сравнително бързо решение да развием връзката си по този начин. Относно разликата нямам притеснения, изобщо не я усещам, смятам и той.

Последна редакция: чт, 19 сеп 2019, 10:01 от Кафе с Канела

# 212
Всичко си зависи от човека.
Имам сума ти познати, които на 30-32 вече мислят за семейство и деца. Дори и аз на тази възраст активно работех по въпроса.
Този, след като живее при техните и тепърва ще си сменя работата, не знам дали е точно кариерист, но може би не е съвсем готов.

# 213
Моите наблюдения са, че обикновено хората в големите градове изчакват повече за деца и брак. В по-малките населени места не е изобщо изключение мъж да се жени на около 25 години.
Та за мъж на 32 - нито е момче, нито му е рано за такава стъпка, независимо къде живее.

# 214
В големите градове имат повече предложения за свободно време. Поне това, което аз съм наблюдавала - как ще се развият етапите в живота много зависи от това какво точно може да се прави в свободното време. Не че не искат хората деца, не че ги отлагат, не че не са им важни като житейска цел, ами цялата работа с връзките, домашната храна и заживяването заедно като че остава встрани в големия град. Де ще се забиеш да готвиш яхния на 25, като можеш да идеш на театър? В малкия лесно - някой отива да живее с гаджето у сватята и след година има бебе. Не че обичат повече децата и прочее. Има и изключения, де.

# 215
В големите градове имат повече предложения за свободно време. Поне това, което аз съм наблюдавала - как ще се развият етапите в живота много зависи от това какво точно може да се прави в свободното време. Не че не искат хората деца, не че ги отлагат, не че не са им важни като житейска цел, ами цялата работа с връзките, домашната храна и заживяването заедно като че остава встрани в големия град. Де ще се забиеш да готвиш яхния на 25, като можеш да идеш на театър? В малкия лесно - някой отива да живее с гаджето у сватята и след година има бебе. Не че обичат повече децата и прочее. Има и изключения, де.
Може и такъв да е случая с този мъж. Едва ли не в неговия град не си е намерил жена. Пак казвам не знам от кога търси. Възможно е да е също в размисли. Обмисля промени в местожителството, така че нещата се случват успоредно.
А за мен си реших, че ми е време и искам деца, да. Предпочитам да са в брак, с човек когото харесвам и той също ме иска и иска деца и т.н. Разликата е последна грижа, принципно го знам, но тук имам съмнения малко заради традиционните възгледи на човека.

# 216
Относно времевите хоризонта за реализацията на семейството + детето говорихте ли? Той какво мисли?

# 217
А за мен си реших, че ми е време и искам деца, да. Предпочитам да са в брак, с човек когото харесвам и той също ме иска и иска деца и т.н.
Ох, айде пак от начало ... Предавам се.
Наистина ли мислиш да рискуваш безвъзвратно да останеш без дете докато чакаш принца с брака? Ама наистина не мога повече. 15 страници обяснения, за да се върнем обратно. Няма лошо да седиш и чакаш да падне Луната, но ако въжето не ти е на шията. Това са принципи като за 20-30 годишни, които зор си не дават.

Последна редакция: чт, 19 сеп 2019, 14:02 от evencee

# 218
Дамата вероятно не съзнава възрастта си,  познавам такава персона,  но времето си върви и мечтата се отдалечава с него, защото   трябва  време, а  претенциите, кусурите, очакванията стават прецизни и  обемни.И трудно ще се вмести нов човек, а старите са отхвърлени като недостойни.И оставаш сам или вариант осиновяване, дори  инвитрото с чужд матерал  е близо до него.
Каквото стане ,каквото е писано накрая и не само към авторката го отправям.

# 219
Ох, авторке, брат, та брак. За какво толкоз ти е тоя брак? Да, да, знам-сватба, булчинска рокля, блябля. Аз без мъж мога и бих стояла, но без дете-не. Изгубила си време с предишата безперспективна връзка, губиш и сега. Все едно чета някоя 20 годишна.

# 220
  • София
О, и аз имам приятелка точно като авторката - вече на 43 години и все още чака принца с брака, тя така вече го чака от студентските ни години. Но иначе, ако я питаш ей сега, ако го срещне и иска 3 деца да има. Чак да се начудиш на фантазиите и, че могат да се получи и едно изобщо на тези години.

# 221
Дамата вероятно не съзнава възрастта си,  познавам такава персона,  но времето си върви и мечтата се отдалечава с него, защото   трябва  време, а  претенциите, кусурите, очакванията стават прецизни и  обемни.И трудно ще се вмести нов човек, а старите са отхвърлени като недостойни.И оставаш сам или вариант осиновяване, дори  инвитрото с чужд матерал  е близо до него.
Каквото стане ,каквото е писано накрая и не само към авторката го отправям.

То си е трудно на днешно време да си осъзнаеш възрастта. Всички са по живота до 30-40г. Няма го оня натиск - кога ще се жениш, кога ще имаш деца.

# 222
Съгласявам се, че витае в облаците.

# 223
Абе то и аз се мисля за 22 годишна, ама личната карта казва 33. Така че..

# 224
  • София
То нали навсякъде около нас се леят едни мантри, че днешните 40 години били като едновремешните 30, ама не знам биологията и физиологията да са се променили по някакъв начин.

Общи условия

Активация на акаунт