Манипулация или мъжко его?

• 11 524
  • 311
  •   1
Отговори
# 255
  • MI
Едно е с 5 годишно дете (градина, училище), съвсем друго - бременна в 7ми месец с прееклампсия и без работа и болничен. Напълно несравними ситуации, а ако не се е развила в България твоята пък съвсем, домати и биволи сравняваме.
Точно теоретично говориене е съвет да се бори някак с живота. Практика е ако кажеш и как точно.

# 256
Аз затова казвам да нищим различията и да сравним ситуациите.
Мисля, че даже няма нужда и всеки схваща разликите.

# 257
Нели Г първи опит и е. Защо трябва да я убиваме?
И да, ако си ценен кадър ще те търпят, и инвитро, и болнични, и майчинство.
Защо казваш, че не са в Бг. Уж чета внимателно, но и намек за това не видях.

# 258
  • MI
Сигма, чета много внимателно, не пише кой опит е, а че е успешно. Заедно от 3 години, първата е работила и е напуснала заради проблем с работодателя заради болнични. Значи поне година и половина са пробвали, не си представям как толкова време са направили само една стимулация и един трансфер. Освен това, за да са се ориентирали толкова бързо към инвитро, замен един от двамата е знаел вече че има проблем и той със сигурност не е възрастта. Иначе не ми се връзват сроковете.
Сега, че не е ядрен физик авторката мисля ме се вижда. Значи ли това, че няма право да има деца?! Може пък да не е ценен кадър, каква връзка има това?
За Дана казах ако не е била в България. Доколкото си спомням, не живее в страната. Simple Smile

# 259
Това са догадки. Моето първо инвитро беше успешно.
С тоя акаунт не е писала къде живее. Ако има друг тогава съм съгласна.

# 260
Като бях самотна майка бях в България. Ако човек няма избор, понапъва се и се справя. Имах едно дете де. Има майки, като Бианка, справили се с повече деца. Така че авторката не би била нещо уникално.

# 261
  • MI
Сигма, това че твоето е било успешно значи ли, че при всички е било така?! Колкото моето са догадки, толкова и твоето убедено 'първи опит й е'. Всъщност моето предложение поне се основава на елементарни сметки на база на казаното от авторката. Simple Smile Ето, и за това че Дана живее в чужбина помня добре, за съжаление имам отлична памет и помня ненужни ми детайли, открай време.

Дана, съгласна с всичко, но щеше да е съпоставимо ако те беше оставил бременна с животозастрашаващ проблем (теб и бебето) и то нямаше дори болничен, нито близо роднини. Леко е рсзлична твоята ситуация и да, доста по-лесна за измъкване от капана.

# 262
В първи пост пише- предстоеше ни инвитро и слава богу е успешно. Не поредно.

# 263
Като бях самотна майка бях в България. Ако човек няма избор, понапъва се и се справя. Имах едно дете де. Има майки, като Бианка, справили се с повече деца. Така че авторката не би била нещо уникално.

Едно е с 5 годишно дете (градина, училище), съвсем друго - бременна в 7ми месец с прееклампсия и без работа и болничен. Напълно несравними ситуации, а ако не се е развила в България твоята пък съвсем, домати и биволи сравняваме.
Точно теоретично говориене е съвет да се бори някак с живота. Практика е ако кажеш и как точно.

Хайде като си толкова оправна да спреш с празните приказки и да обясниш на бременна в 7 месец с преклампсия /демек рискова бременност/, без работа, болничен -  как да се справи?
Сигурна съм, че авторката ще ти е благодарна за подробния съвет. Давай, стъпка по-стъпка какво да направи.
Тръпнем в очакване.

# 264
Към кого е въпросът? Всеки сам е отговорен за живота си. Грешим, падаме и ставаме. И продължаваме. За мен винаги е било важно една жена да бъде независима, когато реши да има дете.

# 265
  • MI
В смисъл ако е правила пет опита ти очакваш да опише всичките?! Laughing Предстояло е, резултат накрая положителен. Просто за един не толкова кратък период не е писала нищо. Честно, никога не съм виждала някой да си опише цялата клинична история, когато не това е фокуса на разговора.

# 266
Ясно е, че е към теб въпроса. Просто ти напомних ситуацията на авторката
Разбрахме те какво е важното за теб. Не разбрахме какво конкретно предлагаш освен излишно философстване.

# 267
Е отново нищо не доказват сметките ти. За фонда се чака около година. Като нямат пари защо да правят опити.

# 268
  • MI
Хубаво се чака, но при чакането отсъствие от работа няма. А защо правят опити - сигурно, защото това им е шансът за дете, поне на един от двамата. Или какви деца като нямат пари? Grinning Тя Сирен веднъж си го написа директно де, та нищо не ме учудва във форума вече.
Иначе повече подробности може само авторката да даде, но надали ще го направи. И добре прави, предвид нападките че е каква ли не - от лека, през мързелива до мутреса.... Все си мисля, че точно в този момент не са й нужни такива емоции, още повече че има вече предостатъчно вкъщи. И че точно жените би трябвало да го разбират най-добре, ама явно не би.

# 269
Опитът и  само един да е бил,  докато се стигне до пункция или трансфер, след които се полага болничен, може да се наложи да ходиш до клиниките доооста пъти. При един работодател, който не проявява разбиране и прави проблеми дори за болничен, камо ли за отпуска, не малко жени решават да си спестят нерви и излишно напрежение и напускат. Или намират някаква по-лека работа. Вярно, че от финансова гледна точка може да е неразумно, но... Познавам и жени, които съвсем естествено забременяха и едната напусна работа от деня на годежа си още, а другата като започна да бебеправи по нормалния начин, реши, че й е нужно спокойствие и се остави на грижите на мъжа си. Някои могат да си го позволят, други не могат, трети като нас не им се иска да го правят, цвят шарен. Въпросът е, дали тя ще се опитва да спасява брака си ( който май още не е сключен?) или ще се спасява сама. В нашия град има център за подпомагане на жени в подобни безизходни ситуации.

Общи условия

Активация на акаунт