Цветята в нашия дом - тема 77

• 29 578
  • 743
  •   1
Отговори
# 330
  • Бургас
Така е, Нат!
Чакам го да се разтворят повечко цветове и пак ще го снимам.

# 331
Моето коледниче е на прозорец, но първо винаги пуска пъпки и цъфти откъм стъклото, в следствие на което цветовете се мачкат. Обръщала съм го няколко пъти, но пак го прави тоя номер.
Днес много се замислих дали да не си купя коледна звезда, но в крайна сметка се върнах у нас с поредната циклама. Поне знам, че няма да ме разочарова.

# 332
Ехееее,много изчерпателен отговор.Благодаря за което!
Кармиона е ,да ,има и цъфтежи.
Ами,късно прочетох,снощи го пресадих.
Саксията не е кой знае колко по-голяма,но поне е по-дълбока,защото в старата пръстта беше излязла отгоре и едвам го поливах.
Надявам се да оцелее.Защо не трябва да се пресажда, как му се отразява това,какво може да се случи?
Ще прочета какво има в интернет за този вид бонсаи.Трудничка ми се вижда частта с оформянето.
Нови,тънки клонки избиват всеки ден,расте много бързо от към зеленина.

Бонсаите не се поливат като другите цветя, а се потапят във вода. Корените им трябва да се показват отгоре. Почвата винаги е над горното ниво на саксията. Simple Smile

Пресаждането на кармона се правело на порции, тази година се маха 1/4 от почвата, подрязват се корените, следващата -друга четвърт и т.н., защото не понасяла цялостно подрязване на корени.  Така съм чела във форума, който вече не съществува.  Нямам мой, личен опит в тази посока. Трябваше пролетта да я присаждам, но не успях, защото не съм добре.

Не подрязвай младите клонки, остави ги да пораснат. Ще развалят бонсаестия вид, но трябва да им се даде време да се развият, особено след като си я пресаждала сега.

Ако може снимка,да я видя как е в новата саксия?

# 333
Дааа, личи, че нищичко не разбирам от този вид красоти .
Ами, както дойде, ще видим как ще се развие.
Ето го:

Трагедия, знам.
Човека, който ни го подари се прави на разбирач и каза , че трябва да го пресадим, че съда му е малък.
Сега виждам, че нищо не разбира.

# 334
Е защо в такава огромна саксия?

# 335
Е защо в такава огромна саксия?

Защото никога не съм гледала бонсай и ми казаха да го пресадя в по-голяма саксия.
От снимката изглежда по-голяма , отколкото всъщност е .
Широка е колкото предната, с 5 см е по-дълга само .Но е по-дълбока.
Гледам, че откакто го пресадих живна.
Изглежда много свежо, а преди 5 дена бяха тръгнали да падат много листа.
Защо, какво ще му стане от "голямата" саксия?

# 336
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
няма да е бонсай.
растежа на бонсаите е органичен от малката саксийка - щом им осигуриш голяма саксия, растат като нормални растения.

# 337
няма да е бонсай.
растежа на бонсаите е органичен от малката саксийка - щом им осигуриш голяма саксия, растат като нормални растения.

Ахааа.Да, разбрах.
Ами, аз цял живот съм мислела , че те са нещо като "генно модифицирани" растения.Точно като мини зайчетата , мини кученцата и тн.
Модифицирани са така, че да растат малки.
Не ми е и хрумнало, че са такива заради външната среда .
Не е за мен това растение .Аз гледам кактуси точно, защото НЕ изискват грижи .
Ще си го гледам, пък каквото стане. 😊

# 338
няма да е бонсай.
Точно  Peace
За да се запазят такива малки, трябва да се подрязват както клоните, така и корените и да се държат в максимално малка и особено важно, плитка саксия.

Сега корените ще тръгнат надолу и след време няма да имаш бонзай а храст в саксия Simple Smile

# 339
Здравейте,подариха ми това кукуряче,четох че не е претенциозно,някой може ли все пак да сподели личен опит,благодаря!😉

# 340
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
в градинка или дворче не  е претенциозно.
в стая не съм гледала.

# 341
Блгодаря,но си нямам градинка,ще опитам в домашни условия...

# 342
Навън температурата е 13-15градуса.Чудя се  да прибирам ли вече саксиите или още да не бързам.Хора,вие прибрахте ли вашите ?  Thinking

Последна редакция: нд, 24 ное 2019, 20:30 от zoyka

# 343
Аз ги прибрах още в началото на ноември. Само цимбидиумите са още на терасата.

# 344
Vervam, предполагам, че си се опитвала да го поливаш отгоре, като останалите цветя и с това си го засушила - водата не е попивала и прониквала, а се е стичала отстрани. Затова е започнало да рони листа - от суша. Бонсаите не могат да се поливат така.
Корените постепенно се оголват, оформят се, изнасят се все по-нагоре над почвата, с всяко следващо пресаждане... Ако се слага украса до тях - скали, мъх, всичко трябва да е в мащаб, за да изглежда като реално голямо дърво. Бонсаят е миниатюра, наподобяваща релните дървета.
Все се надявах да си го пресадила в малко по-голяма саксийка за бонсай, но чак в сандъче....
Е, няма проблеми, ще си отгледаш драка кармона. Жалко за усилията до тук да му направят добра форма. Това си отнема няколко години, дори и в специализираните оранжерии, със всичките му форсирания и присадки. Sad
Не разбирам защо първо не си попрочела за бонсаите, а тогава да бързаш да го пресаждаш.

Ако не си разбутала формата на почвата при пресаждането, все още може бързо да се върне в старата саксия, но от човек, който наистина разбира.

Последна редакция: нд, 24 ное 2019, 20:21 от Diorela

Общи условия

Активация на акаунт