СЕДМИ клас 2019/2020 - тема 3

• 28 707
  • 782
  •   1
Отговори
# 405
Благодаря ти, и без отговори става!
И при нас всички тестове в Школо са без отговори, но по история няма дори един за цяр:)

# 406
Тези от Школо са по старата програма и не вършат работа (съвсем друг материал). И аз търсих за нашето входно и така и не намерих по нашата програма. И в Уча.се нямаше.

# 407
Та, явно ще прочувам Мг-тата, ТУЕС, Строителния техникум и то друго има ли?

НПМГ, НТБГ, НФСГ, НГДЕК,  ПГ по телекомуникации, НПГ по полиграфия и фотография и т.н....
Ехааа, колко много възможности има в столицата!
Столичани сте за завиждане. Simple Smile
Аз спрягам Търговска гимназия и Строителен техникум само...

# 408
  • София
Тези от Школо са по старата програма и не вършат работа (съвсем друг материал). И аз търсих за нашето входно и така и не намерих по нашата програма. И в Уча.се нямаше.
Аз не смогнах да проверя честно казано. Не знам и не искам да знам какво учат по история.
Странното е, че на първо четене не виждам тестове и в Книгата за учителя, която качи Дидева.
Относно тестовете по география и физика - включвали са материала за 4, 5 и 6 клас. Без да са го преговорили, нали.
Това някаква нова директива ли е?

Последна редакция: пт, 27 сеп 2019, 21:37 от Red

# 409
Повечето книги за учителя на Просвета не съдържат тестове или има евентуално входно и изходно. Ако съм я качила аз ( понеже вече не помня какво и къде съм споделяла Joy) вероятно някой я е поискал по някаква причина.

# 410
  • София
Повечето книги за учителя на Просвета не съдържат тестове или има евентуално входно и изходно. Ако съм я качила аз ( понеже вече не помня какво и къде съм споделяла Joy) вероятно някой я е поискал по някаква причина.
Всъщност извинявам се. Тази точно
в комбинация с няколко други е качена от друг потребител във ФБ.

# 411
  • у дома
И аз не смогвам да ви изчета...
В книгите на учителя хо история и тази и миналата година няма тестове.
Моето е с една от малкото 6ци в класа на входното по география-не знам какво е съдържал теста,нито пък какво са учили...По история и бел и ит правиха,но не са върнати.Във вторник по математика-тогава имаме и РС. По биология и химия не се знае..И при нас са с школо без хартиени дневници и бележници-ако се попълва редовно .съвестно и отговорно за родителите е много удобно.
Моето сякаш си е още във ваканция,но и аз все още напасвам графици и просто нямам сили да го контролирам дали си е научил...

# 412
На Просвета има " Книга за учителя по математика", която включва тестове по раздели, входно и изходно ниво. Не са за пренебрегване и може да погледнете! Мисля, че имаше и класни за двата срока, но не съм сигурна.

# 413
Тях сме ги приобщили отдавна. Simple Smile И в пощата, и във ФБ. И не само тях.

# 414
Здравейте 😊Не открих тема по моя въпрос който ще задам.Ако има се извинявам !Нормално ли е в един ден да се правят 4 входни нива ,дъщеря ми е 7 клас?

# 415
Как ще е нормално? Учителите би трябвало да съгласуват входните и да ги разпределят във времето, за да няма натрупване. Нали имаше една разпоредба за това колко контролни работи и класни можеха да правят на седмица? Но тук може Дидева да каже.

# 416
Чл. 20. (1) Контролните и класните работи се провеждат по график при спазване на следните изисквания:
1. за една и съща паралелка не може да се провежда повече от една класна или една контролна работа в един учебен ден;
2. за една и съща паралелка в една учебна седмица не могат да се провеждат повече от две класни и/или контролни работи;
3. не се провеждат класни работи в последната седмица от учебния срок.
Скрит текст:
(2) Графикът по ал. 1 се изготвя по предложение на учителите по съответния учебен предмет, утвърждава се от директора на училището до две седмици след началото на всеки учебен срок и се поставя на общодостъпно място в училището.
(3) За графика по ал. 1 учителите по съответния учебен предмет информират учениците, а класните ръководители - родителите (настойниците, попечителите, представителите на непридружените малолетни и непълнолетни лица, търсещи или получили международна закрила).
[/i]
Обаче:
Чл. 11. (1) Текущите изпитвания се осъществяват ритмично и системно през първия и през втория учебен срок.
(2) В триседмичен срок от началото на учебната година чрез текущо изпитване се установява входното равнище на учениците по учебни предмети или модули, които са изучавали през предходната учебна година в задължителните учебни часове.
(3) Текущото изпитване по ал. 2 е писмено и има диагностична функция с цел установяване на степента на усвояване на основни понятия, факти и закономерности и на придобитите компетентности, които ще се надграждат през учебната година, както и идентифициране на дефицитите и предприемане на мерки за преодоляването им.
.....................................................................
Чл. 17. (1) Контролната работа е групово писмено изпитване, при което се оценяват постигнатите резултати от учениците след приключване на обучението по определена част (раздел) от учебното съдържание по учебния предмет.

Тънката разлика между целите на входното и контролната работа явно позволява подобни неща.

# 417
Входното ниво е текущо изпитване.
Наредба 11, чл. 11 (2) В триседмичен срок от началото на учебната година чрез текущо изпитване се установява входното равнище на учениците по учебни предмети или модули, които са изучавали през предходната учебна година в задължителните учебни часове.

Контролните и класните са нещо съвсем различно.
Чл. 17. (1) Контролната работа е групово писмено изпитване, при което се оценяват постигнатите резултати от учениците след приключване на обучението по определена част (раздел) от учебното съдържание по учебния предмет.
Чл. 20. (1) Контролните и класните работи се провеждат по график при спазване на следните изисквания:
1. за една и съща паралелка не може да се провежда повече от една класна или една контролна работа в един учебен ден;
2. за една и съща паралелка в една учебна седмица не могат да се провеждат повече от две класни и/или контролни работи;
3. не се провеждат класни работи в последната седмица от учебния срок.

Все едно да искате да се ограничи колко пъти могат да изпитат едно дете през деня.

Еййй, докато си чатим и ти си отговорила! Опасна си!

# 418
Може, що да не може - три от предметите по един час седмично са в понеделник при нас - два неучебни понеделника и ако не направят входното утре не могат да спазят срока от 3 седмици за провеждане на входните:)
Първи час, без грам преговор и трябва да направят входното .. Каквото стане Simple Smile

# 419
Нашите в петък имаха 3 входни. Не мисля, че някой се е притеснил от този факт.
Но това с понеделниците е доста притеснително. 2 загубиха, предстоят още 2 неучебни заради изборите (почти съм сигурна, че в София няма да мине без балотаж), а физиката ни е само в понеделник и дано не стане някое препускане, защото се надявам да ѝ хареса този така любим за мен предмет.

Общи условия

Активация на акаунт